kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

jskd4918Az idei Kultúra vidám napja december 3-án Lendván az „Ünnepeljünk együtt” gálaműsorral zajlott a Színház- és Hangversenyteremben, melyen a Lendvai Közigazgatási Egység területén működő legsikeresebb csoportok mutatkoztak be.

Bővebben...

szepzala4918A lendvai Bánffy Központban pénteken megszervezett, Szép Zalában születtem című gyermek népdaléneklési verseny területi fordulóján hat muravidéki és egy lenti, illetve letenyei csoport és szólista mérte össze énektudását.  

Bővebben...

kontra48181Pénteken a pártosfalvi közösségi ház takaros kis színpadán a muravidéki-ljubljanai Kontrabant együttes koncertezett. A közönség a produkciót lelkesen fogadta.

A Prekmurje, moje Prekmurje (később magyarul Muravidék, Muravidék) című dala sikerszámmá vált a kezdetben csak feldolgozásokat játszó „zsúr-zenekarnak”, 2005-től pedig már megzenésített versekkel is színpadra áll az együttes. Karel Turner, Feri Lainšček, majd néhány muravidéki népdalfeldolgozás után Bence Lajos versei kerültek egy CD-re Távozóban címmel. A koncert első fele ezekről szólt, majd szlovén szerzők nyelvjárásban és roma nyelven írt versei következtek.

Bővebben...

drama4818Az elmúlt két hónapban közel 420 lendvai gyermek vett részt a Kaleido Egyesület szervezésében zajló drámapedagógiai műhelyeken: az óvodásoknak az óvoda helyiségeiben, az iskolásoknak pedig a Színház- és Hangversenyterem színpadán tartották meg a foglalkozásokat.

Bővebben...

oklahoma4818Hosszú idő után a lendvai színházban ismét a bérletes előadások elvárt nívójához illő előadásra került sor a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Augusztus Oklahomában című vendégjátékával, parádés szereposztásban, Susán Ferenc rendezésében.

Bővebben...

torten48181A középiskolások magyar történelmi vetélkedőjén, melyet kedden szerveztek meg a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában, ismét szép eredmények születtek. A feladatsor egyrészt a Mátyá-évfordulóhoz kötődött, másrészt pedig Zala György életművéhez.

Bővebben...

himzo48181Szombaton ismét megtelt a göntérházi faluotthon szebbnél szebb terítőkkel, hímzésekkel és horgolt kézimunkákkal, valamint a falusiakkal és az innen elszármazottakkal, vagy éppen csak olyanokkal, akik a jó társaság miatt érdeklődtek a kézimunkaszakkör hagyományos kiállítása iránt.

Bővebben...

kekfesto4818Pénteken, a Katalin-napi vásár keretében a Bánffy Központban kézműves foglalkozást és táncházat tartottak. A legkisebbek a kora esti órákban a pápai Kékfestő Múzeum munkatársaival a kékfestés titkaival, az egykori kékfestők hagyományával ismerkedtek, amelyet a mai napig is több helyen őriznek.

Bővebben...

tanc4718Ez volt a mottója annak a jótékonysági, a rákból kigyógyult fiatalok megsegítésére szervezett multimédiás táncos produkciónak, mely Lendva Község szponzori hozzájárulásával és Vlasta Nussdorfer emberjogi biztos védnöksége alatt zajlott szombaton este a lendvai Színház- és Hangversenyteremben a ljubljanai Katja Dance Company részvételével.

Bővebben...

matyas egybe4718A Mátyás-évhez kapcsolódóan a Dobronaki KÁI tornatermében a kétnyelvű általános iskolások számára szervezett történelmi vetélkedőn – bár a feladatsor néhol erősnek bizonyult – szép eredmény született.

Bővebben...

koltok47181Két költő, Milan Novak szlovén és Ljubica Ristić horvát költő legfrissebb köteteit mutatták be múlt csütörtökön este a Lendvai Könyvtár olvasótermében. A rendezvény a lendvai Novi Sad Kulturális Egyesület szervezésében valósult meg.

Bővebben...

MCSi Design