kele
perec1
garas1
64. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2020. 11. 26.
kiscim4720
 

Az idei rajzpályázat a téli házaló szokások megjelenítésére hívja pályázóit.

Kérjük, tanulmányozzák – a helyi hagyományok alapján is – a szentcsalád-járás, a pásztorok vesszőhordása, a kántálás (mendikálás), a betlehemezés, a névnapköszöntés, a regölés, vagy épp az aprószentek-napi vesszőzés szokásait, és szabadon választott technikával örökítsék meg a kiválasztott népszokás résztvevőit!

Bővebben...

Kedves szülők, nagyszülők!

Legyenek a gyerekek „galambpostásai”! Ha gyermekük, unokájuk rajzol vagy ír valami szépet, fotózzák le és küldjék be szerkesztőségünk e-mail-címére: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A levélben írják meg a gyermek teljes nevét, életkorát, osztályát, illetve hogy melyik iskolát, óvodát látogatja. Szerezzünk közösen örömöt a gyerekeknek azzal, hogy alkotásaikat viszontláthatják a Kelepelő hasábjain!

A Kelepelő szerkesztősége

 

 

Lendva Község és a Lendvai Galéria-Múzeum felhívja mindazokat, akiknek személyes, illetve családi gyűjteményeikben rejtőznek régi fényképek, járuljanak hozzá egy gyűjtemény létrehozásához. Mindezt szeretnék egy olyan könyvben is összegyűjteni, amely mind az itt élőknek, mind pedig azok számára is érdekes lehet, akik bármi módon kötődnek Lendvához.

A fotókat a Lendvai Galéria-Múzeum gyűjti, majd elkészíti a bázist, amelyből kiválogatják a kiadványban megjelenőket. A legrégebbiektől a hetvenes évek elejéig készült fotókat nem kell leadni, csupán beszkennelik és ellátják őket a tulajdonosról és a tartalomról szóló információkkal.

 

 

Szlovéniai Celebrovaszkuláris Betegek Egyesülete

Lendvai Agyvérzéses Betegek Klubja

A Szlovéniai Celebrovaszkuláris Betegek Egyesülete keretében tevékenykedő lendvai klub szeretettel vár mindenkit, aki átélte ezt a kritikus betegséget, hogy csatlakozzon köreinkhez.

Jelentkezés a 041 346 926-os mobilszámon vagy emailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Ne szégyelljük a betegségünket!

Bojnec Katarina elnök

MCSi Design