kele
perec1
garas1
62. évfolyam
42. szám
Lendva 
2018. 10. 18.
kiscim4218
 

Videós pályázatot hirdettek középiskolás diákok számára a Mátyás király-emlékévhez kapcsolódóan. A felhívásra november 5-ig várja a háromtagú zsűri a magyarországi és határon túli csapatok jelentkezését.

A középiskolások saját szemszögből mutathatják be Mátyás királyt és korát egy rövid, általuk készített videó formájában. A pályázatot a magyarországi Oktatási Jogok Biztosának Hivatala, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, valamint az OTP Fáy András Alapítványa hirdette meg. A kétfordulós verseny három legjobb csapata értékes nyereményekben részesül, de díjazzák a Facebook közönségszavazásának győztesét is.

A versenyre a http://matyaskiraly.btk.mta.hu oldalon lehet jelentkezni.

A 2019. évben a Magyar Kultúra Napja (január 22.) alkalmából kerülnek kiosztásra a Muravidéken a Zala György magyar kulturális nívódíjak. A szabályzat értelmében a művelődés terén végzett kimagasló tevékenységért, jelentős eredményekért összesen három díj osztható ki az egyének és a csoportok között. A három díj közül az egyik egy 15 és 25 év közötti fiatalnak vagy ilyen korosztályú csoportnak ítélhető oda. Évente egy Zala György életműdíj és két Zala György különdíj is kiosztható.

A díjak odaítélésére vonatkozó írásos javaslataikat a művelődési egyesületek, a nemzetiségi kultúrában közreműködő személyek, valamint a nemzetiségi szervezetek és intézetek legkésőbb 2018. november 5-ig juttathatják el a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet címére (9220 Lendva, Fő utca 32.). A döntés az MNMI Tanácsának hatáskörébe tartozik.

A Magyar Nemzetiségi Mávelődési Intézet Szakszolgálata

A magyarországi Trendhim vállalkozás megalkotta a Trendhim Scolarship-et a marketing, a divat, az IT, a kereskedelem, a menedzsment vagy a sales területére. Az ösztöndíj-programmal tehetséges szlovéniai magyar diákokat is szeretnének támogatni. A nyertes diák 2.000 euró összegben részesül, a kézhez kapott nyereményt utazástól kezdve egészen tanulmányok finanszírozásáig bármire felhasználhatja. 

Az összes hasznos információ az ösztöndíj-programról:

A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet a Szlovén Köztársaság Oktatási Intézete szakmai támogatásával ebben a tanévben is meghirdeti a Petőfi Sándor országos tanulmányi versenyt a kétnyelvű általános iskolák és a kétnyelvű középiskola tanulói számára. Az iskolai verseny minden iskolában 2019. február 27-én lesz. Az országos döntőt 2019. március 30-án szervezzük meg.

A verseny témája: Acsaládok sokfélék

Bővebben...

MCSi Design