kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Várjuk szeretettel a korábbi években már nálunk járt és az új táborozókat is a V. napközis focitáborban.

Időpont: 2018. június 26–29., 08.00 és 16.00 óra között

Helyszín: Lendvai Sportpark (az FK Lendva 1903 focipályája)

Célcsoport: az általános iskola 1–7. osztályosai

Szervező: MMÖNK, FK LENDVA 1903, MURAVIDÉKI MAGYAR IFÚSÁGI SZERVEZET (volt LIFE)

Támogató: BGA, Miniszterelnökség – NÁT

Részvételi díj nincs.

Információk: 02 575 14 49 (MMÖNK), 02 577 66 74 (MNMI)

Jelentkezési lap: www.muravidek.si

 

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet 2018-ban immár hetedik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában nyári egyetemet. A program célja, hogy felkutassa azokat a joghallgatókat, doktoranduszokat, kezdő jogászokat, akik a téma iránt kellően elhivatottak, jövőbeni szakmai tevékenységük során érdemben kívánnak a külhoni magyarok jog- és érdeksérelmeinek védelmével foglalkozni.

Bővebben...

Megjelent a 2018 – a külhoni magyar családok éve első, nyílt pályázati felhívása. Az 500 millió forintos keretre április 6-ig lehet jelentkezni.

A felhívás célja olyan külhoni magyar vállalkozások támogatása, amelyek az általános vállalkozásfejlesztésen túl három vállalás valamelyikét teljesítik. Ezek a családbarát munkahelyek kialakítása, fejlesztése, a családokat segítő szolgáltatások nyújtása, valamint külhoni diákok szakmai képzésének, pályakezdő fiatalok foglalkoztatásának támogatása.

Bővebben...

Kedves Néptánckedvelő!
Itt a lehetőség arra, hogy csatlakozz a lendvai MNMI által tizenkilenc évvel ezelőtt alapított
Muravidék Néptáncegyüttes
utánpótlás-csoportjához.

Bővebben...

Kedves Hallgatók!
A Maribori Egyetem Magyar nyelv és irodalom oktatási programja az egyetlen magyar nyelven végezhető stúdium Szlovéniában. A programon kívül lektori órákra is van lehetőség mindazok számára, akik már tudnak magyarul, és azoknak is, akik most szeretnék megtanulni ezt a „különleges” nyelvet. Azokat az érdeklődőket szólítjuk meg, akik tisztában vannak a többnyelvűség és a multikulturalitás többletértékeivel. A magyar nyelvet beszélőknek további nyelvi kompetenciafejlesztést nyújt, a más anyanyelvűeket pedig arra ösztönzi, hogy minél jobban megtanuljanak egy újabb – más típusú, más nyelvcsaládba tartozó – nyelvet. A Lektorátus a hallgatókat a mobilitásra is motiválja, elsősorban ERASMUS kereteken belül.

Bővebben...

MCSi Design