kele
perec1
garas1
62. évfolyam
42. szám
Lendva 
2018. 10. 18.
kiscim4218
 

kaposztanap4218A 16. Káposztanapot ünnepelték a hévégén Salban. Az esemény látványosan kinőtte már a kereteit, nevezetesen a sátrat. Szerencsére a kellemes napos idő, no meg a rendezvény napján átadott új rendezvénytér lehetővé tette, hogy aki nem fért be, az kint a szabadban múlassa a lusta vasárnapot. A káposztanap a község egyik legnagyobb gasztronómiai és kulturális programja évről évre.

Bővebben...

ovoda70 4218A Lendvai Óvoda 70. évfordulójára rendezett ünnepséget az intézmény mostani és egykori növendékei, nyugalmazott és még aktív óvónők fellépése tette kedvesebbé. Az óvoda indulása 1948-ig nyúlik vissza tíz óvodás gyermekkel, ma hat egység működik 286 gyermekkel – mondta az óvoda igazgatója, Hozjan Tina.

A rendezvényen jelen volt Horváth Ferenc nemzetiségi képviselő, az MMÖNK elnöke, továbbá a Lendvai Óvoda kollektívája, a nyugalmazott munkatársak és a községi iskolák igazgatói. Hozjan Tina, az óvoda igazgatója ünnepi beszédében vázolta az intézet múltjának fontosabb állomásait.

Bővebben...

nijz4118A Nemzeti Közegészségügyi Intézet Muraszombati Területi Egysége szakmai tanácskozást szervezett Muraszombatban a függőségek kezeléséről, a programokról, az aktivitásokról és helyzetértékelést adtak a muravidéki régiót illetően.

Bővebben...

sibahe41181Az utóbbi hetekben több ízben is megkereste szerkesztőségünket a SIBAHE (Slovenska banka hrane – Szlovén Élelmiszerbank) nevezetű nonprofit humanitárius szervezet, miszerint tapasztalataik szerint Lendva Község valami miatt korlátozni szeretné tevékenységüket, hiszen az élelmiszer raktározására nem sikerül helyiséghez jutniuk.  

Bővebben...

grad41182A Muraszombati Fejlesztési Központ szervezésében Felsőlendván (Gradon) tartottak tanácskozást, amelyen a mintegy hetven résztvevő hasznos tudnivalókat hallhatott a 2021–2027-es regionális fejlesztési programról. Már digitális nomádok is vannak és új technológiás szakemberhiány tapasztalható. 

Bővebben...

katasztrofa4118Az új Katasztrófavédelmi Központ építésének megkezdése előtt Lendva Község a Legartis vállalattal, a Lendvai Tűzoltószövetséggel, a Lendvai Önkéntes Tűzoltóegylettel és a Vöröskereszt Lendvai Területi Szervezetével október 3-án aláírta az építési, a tűzvédelmi és a polgári védelmi tevékenységről szóló együttműködési megállapodást.

Bővebben...

aa partos4118Pártosfalva és Magyarszombatfa már hagyományosan évente megtartja azt a találkozót, ami leginkább a polgárokat kapcsolja össze. Egy rövid kultúrműsor, néhány kedves gondolat a szervezőktől, majd a fő program a társalgás, a kapcsolatok ápolása.

Bővebben...

generac4018Tíz évvel ezelőtt a Lendvai Nyugdíjasok Egyesülete kezdeményezésére szervezték meg az első generációk közti találkozót az Idősebb Polgárok Otthonában Lendván. Idén is jó hangulat jellemezte a programsorozatot.

Bővebben...

eghaz4018A Lendvai Egészségház közintézet tanácsának 9. rendes ülésén a tanács elfogadta a féléves ügyviteli beszámolót, amelyben a bevételek 1.500 euróval lépték túl a kiadásokat. Emellett a tagok a törvénnyel összhangban módosították a közintézet statútumát.

Bővebben...

kepemanfred4018A Nemzetközi Rendőrszervezet (IPA) Muravidéki Klubja idén ünnepli 25 éves évfordulóját. A klub élén a Lendvai Rendőrállomás parancsnokhelyettese, Kepe Manfred áll, aki a jubileumról, a szervezetről és küldetéséről beszélt lapunknak. 

Bővebben...

matyas4018A Mátyás király-évforduló kapcsán, az uralkodó születésének és megkoronázásának évfordulója tiszteletére az 1. Számú Lendvai KÁI-ban hétfőn megemlékezést tartottak, melyen egy reneszánsz kori királyi udvar „hétköznapjának” lefolyásába kaphattak betekintést a tanulók és a vendégek.

Bővebben...

MCSi Design