kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

depo4918A nem veszélyes hulladékok hosszúfalui lerakóhelyét a puconci CEROP regionális hulladékkezelő központ üzemelteti. A depó jelenleg szanálási és egyben bezárási folyamat alatt áll. A bezárásra a határidő 2020 közepe. A depó már több éve nem fogad újabb hulladékmennyiséget. De akkor milyen anyagot szállítanak oda?

Bővebben...

sal4918November 29-én megtartotta alakuló ülését Sal Község héttagú tanácsa. A beszámolók alapján a választások zökkenőmentesen folytak, a tanács előtt pedig ünnepélyes esküt tett a régi-új polgármester, Fartek Iztok.

Bővebben...

morac49181Alakuló ülését tartotta hétfőn a Moravske Toplice Községi Tanács, melyen megerősítették a 13+2 tanácstag és Glavač Alojz polgármester mandátumát. Vita után nyilvános szavazással kinevezték a mandátumvizsgáló és kinevezési bizottságot. Az alpolgármestert a 2019-es költségvetés-javaslat megvitatásakor, a jövő év elején nevezik ki.

Bővebben...

hodos49182A múlt héten megtartotta alakuló ülését Hodos Község Tanácsa. A héttagú tanácsban ezentúl hárman képviselik a gyengébb nemet. Orbán Lajos régi-új polgármester kifejezte reményét, ahogy a régivel, az új tanáccsal is együttműködve minőségi munkát tudnak folytatni.

Bővebben...

polg4918A nemzetiségileg vegyesen lakott muravidéki községek között csak Lendván került sor a polgármester-választás második körére. A december 2-án leadott szavazatok alapján 54,4 százalékkal Magyar Janez, az SDS és az NSi pártok közös jelöltje lesz Lendva Község polgármestere, míg ellenjelöltje, Süč Dejan független jelölt 45,58 százalék kapott.

Bővebben...

korhaz4818A Muraszombati Általános Kórház az egykori nőgyógyászati és szülészeti épületben ápolási osztályt alakított ki, amely azonban elsődlegesen az influenza és más járványos betegségek kitörésekor a betegek elzárt kezelését szolgálják. A hivatalos keddi átadást sajtótájékoztató előzte meg.

Bővebben...

benica4818A Benicát és Pincemajort összekötő új híd biztonságosabb közlekedést jelent a járműforgalom, valamint a gyalogosok és a biciklisek számára is. A Lendva Község által finanszírozott beruházás értéke 350 ezer euró, a hidat másfél hónap késéssel adták át.

Bővebben...

cim kata4818A lendvai Katalin-napi vásár – november 25-én, a plébánia névadó védőszentjének napján – a közelgő adventi időszakot nyitja meg kínálatával is: adventi koszorúk, karácsonyfadíszek, ünnepi dekorációk, kis ajándéktárgyak és más vásári portékák, és ami talán még fontosabb: találkozás a barátokkal, ismerősökkel, társalgás egy pohár forralt bor mellett…

Bővebben...

kuharfloris46181893. június 5-én született Pártosfalván és 1943. november 26-án halt meg Budapesten dr. Kühár Flóris Ferenc bencés szerzetes, vallástörténész, egyetemi tanár. 2016-ban mellszobrot állítottak emlékére a szülőfalujában, melynél idén, halálának 75. évfordulóján elhelyezték a tiszteletadás koszorúit.

Bővebben...

sal ules4618A Sal községi tanács múlt csütörtöki ülésén elfogadta a község ipari övezetének területrendezési tervét, amelyet a ljubljanai Kaliopa Kft. készített. A 3,1 hektár területen, Hodos közvetlen határában megépülő ipari övezetben vállalkozói, raktározási, kereskedelmi és termelési tevékenységek végzésére lesz lehetőség. Párhuzamosan megépül a kommunális, energetikai, telekommunikációs és közlekedési infrastruktúra is.

Bővebben...

hodos4618A Hodos Községi Tanács múlt heti mandátumzáró ülésén második alkalommal módosította az idei költségvetést. A tanács egyben meghallgatta és elfogadta az ellenőrzőbizottság 2016-os és 2017-es évekre vonatkozó beszámolóját is.

Bővebben...

uveghaz4618Már májusban elkészült a Lendvára tervezett üvegházak felállításához szükséges módosított területrendezési terv (OPPN) javaslata, valamint a beruházás teljes környezeti hatástanulmánya. A dokumentum elfogadásához azonban szükséges több beleegyezés megszerzése is. Ezzel Lendván már júniusban is számoltak. A módosított OPPN megerősítését követően kerülhet csak arra sor, hogy a lendvai Green center Kft. és a holland–osztrák konzorcium (vezetőpartnere a Herneth Gartenbau KG) folytathassa a tervek megvalósítását. A befektetés nyomán üvegházas balkonnövény-termesztés és logisztikai központ jönne létre a Lendva–Muraszerdahely út mellett mintegy 40 hektáron. A kiválasztott terület jelenleg termőföld, a Szlovén Erdő- és Mezőgazdasági Földalap tulajdona, a terület bérlője a Lendvai Agrárcég.

Bővebben...

aruhaz4618Lendva Község azzal a fejlesztési céllal vásárolta meg 2016-ban az egykori áruház épületét, hogy egy korszerű Kulturális és Oktatási Központot hozzon létre. A felújítás ötletterve elkészült, most a beruházási program elkészítése és a kiírások megpályázása következik. A programról már az új összetételű községi tanács dönt. Ismét érkeztek viszont megjegyzések az épület küllemére.  

Bővebben...

MCSi Design