kele
perec1
68. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2024. 05. 16.

kiscim2024

 

Életre kelt az tenger alatti világ

balett 11Két alkalommal is teltházas közönség előtt mutatta be a Lendvai Zeneiskola balett-tagozata A kis hableány című mesebalettet a lendvai Színház- és hangversenyteremben.

 

Az idei előadás a kis hableány ismert meséjének történetét vette alapul, amelyet 94 lány és három fiú táncolt el április 23-án. Az egyórás táncprodukcióban a fiatal fellépők a történetükkel és izgalmas zenei aláfestéssel a kék tenger mélyébe kalauzolták el a közönséget, ahol a kis hableány csupán egy dologra vágyott, hogy ő is táncolhasson. A vágy beteljesülésére várakozva figyelte ahogy a - látványos jelmezbe öltözött - halak, a tengeri csillagok, a sellők, a korallok, a gyöngykagylók, a rákok és a veszélyes kalózok táncolnak az óceán hullámainak ritmusára. A tengeri tündérek aztán lábat varázsoltak neki, és megtanították táncolni. A veszélybe sodródó hableányt a hercege mentette meg, akivel együtt tért vissza a tenger mélyére. A sikeres előadás - amelyre Kreslin Vanesa és Dvoršak Leticia balett-tanárok készítették fel a tanulókat, az egész éves munkájukat koronázta meg.  - Mindig is egy tengeri mesét szerettem volna színpadra állítani, miután már sok földi mesét feldolgoztunk, most végre úgy éreztem, eljött az idő elkalandozni a tenger alatti világba – mondta Kreslin Vanesa, az előadás ötletadója, aki munkatársával együtt a koreográfia elkészítése és a gyermekek felkészítése mellett a gondosan összeválogatott zenéről és a díszlettervezésről is gondoskodott, míg a fellépők élénk és látványos ruháit Kreslin Valerija varrta. - Az előadás színpadra állítása nagy kihívás a számunkra, sok munkát és fáradságot követel, de ezt élvezettel csináljuk a tanulókkal együtt – tette hozzá Kreslin tanárnő.

A két előadást másnap még kettő követte az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára, az ötödik pedig még a balettnövendékek előtt áll.

 

MCSi Design