kele
perec1
garas1
62. évfolyam
33. szám
Lendva 
2018. 08. 16.
kiscim3318
 

sport ij3318Horvat nyerte az Adria Kupát

Az idei Adria Kupa 3D-s terepíjász verseny utolsó, döntő fordulóját a horvátországi Prezid településen rendezték meg. A versenyen Lendváról Horvat Kristijan és Flisar Tomaž vett részt.

Bővebben...

sport nafta33181A múlt heti sikeres hazai nyitóforduló után az első vendégszereplés is eredményesen zárult a lendvai kék-fehérek számára. A nyitófordulóhoz képest a lendvaiak kezdőcsapatában Oštrek helyett Zeljko, míg Grabant helyett Paku futott ki a pályára.

Bővebben...

sport zvezda3218A Zvezda nyerte a focitornát

A Graničar Labdarúgóklub vasárnap hagyományosan megszervezte a négycsapatos focitornát, amely végén a kupát némileg váratlanul a völgyifalui Zvezda emelhette magasba.

Bővebben...

sport bicik32181A Lendvai Kerékpárklub hat tagja – Bensa Mitja, Hozjan Matjaž, Horvat Damijan, Kuzma Miran, Smolkovič Janko és Oletič Denis - nem mindennapi kihívás elé nézett szombaton hajnal fél ötkor, amikor az országot átszelő 347 kilométeres kerékpártúrára indultak. A hat eltökélt és kitartó rekreatív bringázó a Lendva és Portorož közötti útvonalat a pihenőidőket leszámítva 12 órán belül tekerte le. A túrázók átlagsebessége 28 km/h, a legnagyobb sebességük pedig 60 km/h volt. Az útvonalon a biciklis csapatot Zupanič Matej – Frka kísérte autóval.

Bővebben...

sport salak3218Szombaton este újra feldübörögtek a salakmotorok a petesházi oválison, ahol a szlovén egyéni bajnokság döntő futamát rendezték meg. A színvonalas viadalban Žagar Matej, az AMTK Ljubljana versenyzője sorban a 17. bajnoki címét szerezte meg. A versenyen megemlékeztek a lendvai Speedway Team 40. jubileumáról is.

Az országos egyéni bajnokság harmadik futamára több mint ezerfős közönség gyűlt össze Petesházán, akik a nagy hőség ellenére igazi szurkolói hangulatban követték a színvonalas és izgalmas futamokat. Az országos egyéni bajnokság öt szlovén részvevője mellett a 16 fős mezőnyt lengyel, horvát, magyar, német, olasz és bolgár versenyzők színesítették, köztük Žagar Matej örökös riválisa, a horvát Jurica is.

Bővebben...

nafta3218Szombaton este a tévéképernyők előtt is követhető volt a 2018/19-es másodosztályú bajnokság nyitófordulójának utolsó mérkőzése a Nafta és a mindig „problémás” Radomlje között.

Bővebben...

Štrigova – Olimpija 4:2 (2:2)

A hosszúfaluiak az 1. megyei ligában szereplő horvát Štrigova csapata ellen szenvedtek vereséget. A házigazdák már az első félidőben kétgólos előnyhöz jutottak, majd ezt a második részben is sikeresen megtartották, bár az Olimpijának is szerzett gólt Kepe Krisztián és Szőke Mihály.

Bővebben...

sport naftaprelog3118A második liga őszi idényének kezdete előtt a Nafta 1903 két előkészületi meccsen is jó formát mutatott.

Bővebben...

naftasajto31181A 2. liga küzdelmeinek megkezdése előtt a Nafta 1903 vezetősége sajtótájékoztatót tartott a csapat céljairól, a várható ellenfelekről, a csapatban történt változásokról. A klubhelyiségekben Magdič Igor, a klub tájékoztatásért felelős vezetője, illetve ifj. Fridl Franc, a csapat edzője állt a sajtó rendelkezésére.

Bővebben...

sport bike30180A lenti Mocorgók, a Lendvai Kerékpárklub és a szentmártoni Muraavantura közös szervezésében a hétvégén 15. alkalommal rendezték meg a Pannon Maratont. A „Szlovénia kerékpározik” kezdeményezésbe is illeszkedő versenyen összesen 275 kerékpározó állt rajthoz Lentiben, majd az útjuk hagyományosan Szlovéniában és Horvátországban folytatódott. A maraton idei házigazdája a lenti klub volt, így a versenyt Horváth László, Lenti polgármestere indította útjára.

Bővebben...

sport zvezda3018Az egységes Lendvai Községközi Liga csapatai is elkezdték az előkészületeket a 2018/19-es szezonra. A hosszúfalui, a kapcai, a völgyifalui (képünkön), a petesházi klubok, valamint a Nafta Öregfiúk csapata körüli eseményekről számolunk be az alábbiakban.

Bővebben...

sport arabi30181A Nafta 1903 másodikligás focicsapata barátságos meccsen fogadta a katari elsőligás Al-Arabi csapatát, amely az előző idényben a 12 csapatos katari ligában a hetedik helyen végzett. A vendégek egyébként Morácon végzik a felkészülést, edzőjük a Mura valamikori vezetője, Luka Bonačič. A lendvai stadionban az igencsak kisszámú nézőközönség minőség labdarúgást láthatott, a Nafta ugyanis jól játszott, egyenrangú ellenfele volt az Al-Arabinak.  

Bővebben...

sport 70dobronak3018Szombaton a dobronaki sportpályán megünnepelték a Dobronaki Labdarúgóklub megalapításának 70. évfordulóját.  Az ünnepélyen jelen volt Kardinar Marjan polgármester, Ferčak Branko, a Lendvai Községközi Labdarugószövetség képviselője, Car Ana, a községi MNÖK elnöke, valamint Ščap Robert, Kebele polgármestere is.

Bővebben...

sport rotto2918Hétvégén véget ért az Őrség legnagyobb sporteseménye, a szalafői Rotto Kupa  nemzetközi kispályás labdarúgótorna. A 25. viadal mérkőzései július 14-től július 22-ig zajlottak két hétvégén, a szervező, a Szalafő Sportjáért Egyesület volt.

Bővebben...

MCSi Design