kele
perec1
garas1
63. évfolyam
16. szám
Lendva 
2019. 04. 18.
kiscim1619
 

sport tollas1619Országos tollaslabdabajnokok a lendvai iskolások

Múlt héten Medvodéban rendezték meg az országos iskolai tollaslabda-bajnokságot, ahonnan az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola tanulói 17 év után újra országos bajnoki címmel tértek haza. A kimagasló csapateredményt Györköš Hac Anel, Hranilović Dorian, Gabor David, Koša Iva, Litrop Kaja és Bedič Nika érte el. A bajnokságon 20 iskola amatőr és aktív versenyzőkkel, összesen 200 fiatal tehetséggel szerepelt az idei bajnokságon. A lendvai győzteseket Šendlinger Igor tanár kísérte el a tornára. 

 

sport tollas16191

 

Bővebben...

sport lecek16191A Szlovén Labdarúgóedzők Szövetségének évértékelő közgyűlésén ünnepélyes keretek közt osztották ki az edzők legmagasabb, „Tiszteletbeli tag” kitüntetését a Kranj melletti Brdo labdarúgóközpontjában. A hatvanéves odaadó munkáért idén hét elismerést adtak át, az egyiket közülük a kapcai Leček Avgustnak ítélték oda.

Bővebben...

sport nafta1619A 23. fordulóban a Nafta elszalasztotta az egyik utolsó lehetőséget, hogy harcba szálljon a feljutásért. Amint a bajnokság alatt már többször, így a szombati mérkőzésen is előjött a közönség elégedetlensége, újra hallani lehetett Fridl edző távozásának követelését és ezúttal a megszokottnál kevesebben is látogattak ki a meccsre. A Gorgonák szurkolótábora pedig, miután a vezetőség a magas bírságok miatt megvonta az ingyenes belépésüket a mérkőzésre, fizetett belépővel a fő lelátóról szurkolt a Naftának.

Bővebben...

sport ezust1619A hétvégén folyó Ezüstlabda korosztályos tollaslabdatornán 194 versenyző küzdött a dobogós helyezésekért és 402 mérkőzést láthatott a közönség. A házigazda klubból Bedič Nika egyéni második helyezésével és páros győzelmével lett a házigazda Mladost Tollaslabdaklub legeredményesebb versenyzője.

Bővebben...

sport coal15191Sikeres idényt zártak a fiatal céllövők

A regionális korosztályos légpuskaliga utolsó, 6. tornájával Muraszombatban fejeződött be az idei versenyidény.

Bővebben...

sport ifi15192A Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség az ifjúsági kupasorozat döntőjét Tornisán rendezte meg, ahol a házigazda csapat a Naftával csapott össze. A másodosztályú lendvai csapat Šooš Vladimir edző vezetésével magabiztos, 5:0-s győzelmet aratott. A Nafta fölénye a fordulás után mutatkozott meg, miután Tornisa már nem tudta tartani a magas játékiramot. A félidő találatát Sakač Leon szerezte, aki a folytatásban is feliratkozott a gólszerzők közé, ielletve Zrna Karlo mellett kétszer talált hálóba Drk Dominik. A Nafta kupagyőzelmét a Kovač, Berden, Pavšič, Tomašić, Blagus, Sakač, Drk, Šimunković, Novak, Zrna, Kirić, valamint Lőrinc, Matko, Kovačić, Plej felállás szerezte. A kupagyőztes csapat a megmérettetéseket az országos szövetség által vezetett versenysorozatban folytatja.

Bővebben...

sport jezero1519A Dobronaki Jezero Lövészegyesület versenyzői a hétvégén Szarajevóban, az egyik legerősebb európai nemzetközi légfegyveres lövésztornán szerepeltek, és kiváló eredményeket értek el.

Bővebben...

sport toll1519A lendvai Mladost Tollaslabdaklub a hétvégén rendezi meg a hagyományos Ezüstlabda nemzetközi korosztályos tollaslabdatornát. A négy korosztály versenyének újdonsága, hogy az U19-es korosztály helyett az U17-esek összecsapásai kerülnek a programba. A torna előtt a klub vezetősége sajtótájékoztatón mutatta be az előkészületeket, a torna menetét és a terveket.

Bővebben...

sport nafta15192A 22. forduló rangadóját játszotta szombaton a Bravo és a Nafta, amelyen az utolsó lehetőséget szalasztotta el a lendvai felállás, hogy csatlakozzon az élvonalhoz és a feljutásért küzdjön. A fővárosban a šiškai pályán két egyenrangú ellenfél találkozott, néhány ígéretes helyzetet kihasználva viszont a végeredmény a vendégek javára is alakulhatott volna.

Bővebben...

sport judo1419Fővárosi cselgáncstornák

Szombaton a 34. nemzetközi bežigradi kupaversenyt rendezték meg a fővárosban, amelyen a fiatal lendvai versenyzők is részt vettek. Az U16-os, U14-es és U12-es korosztályban meghirdetett cselgáncstornán 423 versenyző lépett küzdőtérre 53 szlovén, horvát, cseh, olasz, szerb és azerbajdzsáni klubból.

Bővebben...

sport jezero14191A hétvégén Trzinben bonyolították le az utánpótlás korosztály légfegyveres országos bajnokságát, ahol a Dobronaki Jezero Lövészegyesület fiatal lányversenyzői ismét remekül teljesítettek.

Bővebben...

sport lindau1419A Muravidéki Kosárlabdaliga zárótornáját a hétvégén Ljutomerben szervezték meg, ahol az elsikerült rájátszásban a lendvai Lindau az ötödik helyért küzdött Bistrica csapatával. Fölényes, 70:49-es (15:17, 24:14, 14:12, 17:16) győzelemmel a Lindau megmutatta az erejét és megszerezte az ötödik helyet.

Bővebben...

sport rop1419Szombaton a 18. fordulóval zárult a 3. keleti országos női röplabdaliga 2018/19-es idénye. A lendvai Muránia csapata hazai pályán a harmadik helyen álló Prevalje III csapatát fogadta, és öt játszmában 3:2-re (25:11, 23:25, 16:25, 26:24, 15:6) maradt alul. Az első szettet, mondjuk így, a lendvai csapat odaajándékozta az ellenfélnek, majd a következő kettőben a Todorović Spasoje által vezetett felállás összeszedte magát és hozta a kötelezőt.

Bővebben...

cim nafta1419Szombaton ha nem is szép játékkal, de fölényesen, 6:3-ra nyert a Nafta 1903 az Ankaran ellen, végül mégiscsak megörvendeztetve az eredménnyel a Gorgonák 10. évfordulóját ifjúsági alcsoportját a változó hangulatú meccsen. A szurkolók is hisznek még benne, hogy a hátralévő fordulókban kiemelkedő teljesítményt nyújt a csapat, így sikerülhet elcsípni legalább a selejtezős helyet, majd összejön a régi álom, a feljutás az első osztályba. A jövő héten a nagy rivális Bravo csapata fogadja a Naftát, ha sikerül a bravúr, még minden lehetséges…

Bővebben...

A Nafta 1903 felnőtt csapata hétfőn Franc Fridl edző vezetésével megkezdte az alapozást az országos második liga 2018/19-es bajnokságára. A Nafta az őszi idény nyitómérkőzését augusztus 5-én hazai pályán játssza a Kalcer Radomlje ellen. Azzal a csapattal, amely az elmúlt évben kétszer is legyőzte a lendvai felállást, és a bajnokságot a negyedik helyen zárta.

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben