kiscim1118
 
sport jezero1118Idén is a legjobbak lettek
A Szlovén Hadsereg szervezésében Mačkovcin bonyolították le az M-48 puska területi céllövőversenyét, amelyen 177-en álltak rajthoz 59 csapatból. A dobronaki Jezero négy csapattal indult, s a Babič Jožef, Bežan Vinko és Ivanič Robi felállásnak sikerült megvédenie területi bajnoki címét. Bežan az egyéni megmérettetésben lecsúszott a dobogóról, míg Babič hatodik lett.

Bővebben...

sport nafta1118A kedvezőtlen időjárás és a pályák alkalmatlansága miatt az első osztályhoz hasonlóan a másodosztályban is elhalasztottak három meccset a hétvégén, amikor a 18. fordulóval elrajtolt a bajnokság tavaszi idénye. Emellett két mérkőzést műfüves pályán kényszerültek lejátszani. Az egyiket a Novo mesto-i Portoval műfüves pályán rendezték meg, ahol a Krka és a Nafta csapott össze. Roginić és Ošterk sárgalapos eltiltás miatt viszont nem utazott el Novo Mestóba.
A mérkőzés első félidejében a Nafta volt fölényben. A csapat több ígéretes helyzetet is kidolgozott. Az egyik legnagyobbat Šeruga hagyta ki, akinek lövését Marijanović kapus hárította, majd a kiütött labda Osmanajhoz került, aki a kapu fölé rúgta. Ezt követően Monjac próbálkozott sikertelenül egy szép jobb oldali áttörés után.

Bővebben...

sport kozgyules1118A dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület tisztújító közgyűlésén értékelték az elmúlt esztendőben elvégzett munkát, majd a tagok újabb négy évre bizalmat szavaztak Benkovič Tomaž elnöknek. Az eseményen kitüntették Bedek Ernestet és Somogyi Pétert.

Bővebben...

sport jerezo10182Sportlövészeti sikerek
Ljutomerben rendezték meg az északkeleti regionális légfegyveres bajnokságot, amelyen a dobronaki Jezero, a petesházi Coal és a lendvai sportlövészeti egyesület tagjai méltóképpen képviselték vidékünket. Míg a légpuska felnőtt versenyszámban csupán Zver Katjának (Lendva) sikerült második helyezésével dobogós helyen zárni a viadalt, a korosztályos mezőnyben sorra jöttek a dobogós helyezések.

Bővebben...

sport rop10182Šempeterben kétnapos regionális válogatott röplabdatornát rendeztek a lányok ifjúsági korosztályának. A maribori és a muravidéki régió közös csapatának színeiben pályára lépett a lendvai röplabdaklub növendéke, Sarjaš Lana is. A kiegyenlített küzdelemben a Maribor–Muravidék régió válogatottja a döntőben a Koroško–Celje régió csapatától kapott ki 25:23-ra és 25:20-ra. A selejtezőben előtte régiónk csapata Ljubljana és Gorensjko régiót két játszmában verte, majd az elődöntőben a tengerparti válogatottat múlta felül 25:9-re és 25:19-re.

Bővebben...

nafta1018A Nafta 1903 az utolsó félkészülési meccsét Videm ellen játszotta szombaton a helyi műfüves pályán. Az északi harmadikligás csapat tömör védelmét a lendvaiak csak a mérkőzés véghajrájában tudták megtörni. A lendvai felállásból ezúttal hiányzott Roginić és Živko, akik sárgalapos eltiltás miatt kényszerülnek kihagyni a Krka elleni idénynyitó találkozót.

Bővebben...

sport lind09182Vereség a végére
A lendvai Lindau Kosárlabdaklub az idény utolsó mérkőzésén nem tudott meglepetést szerezni a tabella negyedik helyén álló Ljutomer ellen. A lendvai felállásból hazai pályán hiányzott a harciasság, így a csapat a fiatalabb és fürgébb ellenféltől 57:68-ra (12:15, 17:18, 13:16, 15:19) kikapott.

Bővebben...

sport nafta0918A másodosztályú csapatok a tavaszi felkészülés záró szakaszához érkeztek, hiszen igencsak közeledik már március 11-e, amikor elrajtol a bajnokság izgalmasnak ígérkező folytatása. Míg a Nafta múlt kedden Kapronca csapata ellen erős havazásban játszott a lendvai műfüves pályán és meglepetésre 3:1-re (2:0) kikapott, szombaton Odriánc együttesével csapott össze. A mindig kiszámíthatatlan harmadosztályú csapat elleni mérkőzést a lendvaiak ugyan győzelemmel zárták, de a helyzetkihasználás ezúttal gyenge volt.

Bővebben...

olimpia09181A Phjongcshangban rendezett 23. téli olimpiai játékok több mint két héten keresztül zajló izgalmak, sikerek, doppingvétségek, csúcseredmények, szenzációk és csalódások után vasárnap fergeteges záróprogrammal fejeződtek be. A szlovén küldöttség a Szocsiban négy évvel ezelőtt megszerzett nyolc éremtől ugyan elmaradt, de kettőnek mégis örülhettünk.

Bővebben...

nafta sajto 1A Nafta 1903 csapata Franc Fridl edző vezetésével megkezdte felkészülését szombaton a másodosztály 2017/18-s őszi idényére, mely augusztus 8-án rajtol. Az edzés előtt Magdič Igor, a klub sajtószóvivője és az edző sajtótájékoztatón ismertették a csapat terveit, a munkaprogramot és a játékoskeretet, mely egyelőre lényegesen nem változott.

Bővebben...


tekeklub 1Nafta Tekeklub
Továbbra küzdenek a tekepálya megépüléséért
A lendvai tekeklub pénteken tartotta meg éves közgyűlését a hosszúfalui Olimpija vendéglőben, melyen a tagok értékelték a tavalyi évet, és megvitatták a terveket. Az egyre nehezebb helyzetben lévő klub továbbra sem adja fel a lendvai tekepálya megépítését.

Bővebben...

sport uszas2517Megvédte első helyét Horváth Eszter
A Pápai 27. Nemzetközi Játékfesztivál keretében szombaton megrendezték a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozót, melynek úszóversenyén a lendvai Horváth Eszter is rajtkőre állt. A lenti GYÚK színeit képviselő Horváth Eszternek százméteres hátúszásban 1:12,09 eredménnyel sikerült megvédeni tavalyi első helyét. Az úszóversenyen 107 fiatal indult.

Bővebben...

nafta vegh2517Hétfőn nagy érdeklődés kísérte a Nafta 1903 klub éves közgyűlését, melyen elfogadták ez elmúlt évi beszámolókat, majd felmentették a régi vezetőséget és új öttagú vezetőséget választottak. A klub élére Végh Gábor, a zalaegerszegi ZTE labdarúgóklub többségi tulajdonosa és Nafta jövőbeli fő befektetője került. Az alelnöki tisztséget Sobočan Štefan tölti be.

Bővebben...

sport csente2417Utcai focitorna Csentében
A Csentei Labdarúgóklub a hétvégén utcai focitornát szervezett, melyen a csapatok körmérkőzéses rendszerben 20 perces mérkőzéseket játszottak. Az idényzáró eseményen öt gárda csapott össze, a Fekete Mamba nevű csapat pedig minden mérkőzést megnyerve könnyen szerzett tornagyőzelmet a Szép fiúk, az Idegenek, a Malom és a Fő utca nevű csapatok ellen. A torna gólkirálya 11 találattal Herceg Dominik lett.

Bővebben...

aa lindau2317A Lindau a második helyen zárt
A lendvai Lindau kosarasai a múlt hétvégén a 16. nemzetközi kosárlabdatornán vettek részt a szomszédos Muraszerdahelyen, ahol végül a dobogó második fokára állhattak fel. Míg a vendéglátó Rudar csapata ellen 63:53-ra alulmaradtak, a zalaegerszegi Niederwald nevű csapatot 46:44-re megverték. A harmadik mérkőzés döntött a tornagyőzelemről, melynek a vendéglátó csapat örülhetett, miután 46:40-re legyőzte Zalaegerszeget.

Bővebben...

MCSi Design