kele
perec1
garas1
64. évfolyam
3. szám
Megjelenés:
2020. 01. 23.
kiscim0320
 

sport coal0320Mihailović Krpan győzött Galambos előtt

Az Ormosdi Sportlövészeti Egyesület szervezésében zajlott az 1. Szlovén Légpuskaliga 4. fordulója. A kétnapos versenyen az utánpótlás korosztály is lőállásba lépett. Az idősebb fiúk korosztályában kettős Lendva-vidéki győzelem született, hiszen a lendvai sportlövészeti egyesület színeiben Mihailović Krpan Tine 184 körrel tornagyőzelmet szerzett, mögötte a második helyen a petesházi Coal sportlövője, Galambos Milán végzett 180 körrel.

Az összesítést 116 ponttal vezeti Mihailović Krpan, Galambos kilencedik 60 ponttal.

hs

 

A sereghajtók küzdelmét a Lindau nyerte

A Muravidéki Kosárlabdaliga 10. fordulójában a lendvai Lindau fontos győzelmet aratott az utolsó helyen álló Tropicano Bistrica ellen, amivel megtartotta utolsóelőtti, hatodik helyét a tabellán. A lendvai felállás mindössze hat játékossal érkezett a bistricai vendégszereplésre, de a hazaiak soraiból is hiányzott néhány alapember.

A találkozó elején a hazaiak kezdeményezőbben játszottak és az első negyed közepén 13:7-re elhúztak. Ezek után a Lindau rákapcsolt és átvette a vezetést, de a csapat balszerencséjére az egyik kulcsfontosságú játékos, Tvrtko Balaž megsérült, ami után a játék ritmusa kissé visszaesett és a félidő végéig csupán egy pont maradt az előny, a részeredmény 33:34 lett.

A küzdelmes és mindvégig kiélezett összecsapást cserejátékos nélkül folytatta a lendvai felállás. A nagyiramú harmadik játékrészben a Lindau tizenegy pontos előnyt szerzett, ami az utolsó negyedben a fáradtság miatt egyre jobban apadt. A bistricaiak aztán utolérték a lendvai csapatot, miután Gonza Alen két hárompontos és Balažic Dejan kétszer kétpontos dobást értékesített. A 60:60-as állásnál a hazaiak eldönthették volna a javukra a mérkőzést, erre három támadás is rendelkezésükre állt, de nem éltek a lehetőséggel. A véghajrában viszont Gönc Beno két higgadt szabaddobással beállította az izgalmas találkozó 60:62-es (18:15, 15:19, 12:22, 15:6) végeredményét a Lindau javára. 

A Lindau játékosai közül a legtöbb pontot, 20-at Rantaša Denis szerezett, Horvatič Gorazd 13, Gönc Beno 11, Zrna Dejan 9, Tvrtko Balaž 6 és Feher Iztok 3 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

hs

 

Felkészülési meccs: Celje – Nafta 1903 3:0 (1:0)

Szombaton kora délután játszotta első felkészülési találkozóját a Nafta az elsőligás Celje ellen. A műfüves pályán a Nafta a vereség ellenére elfogadható játékot és felkészültséget mutatott.

Az első 45 percben valamivel jobban játszottak a vendéglátók, de néhány helyzetig a vendégek is eljutottak. A hazaiak vezető gólját Vizinger Dario egy bal oldali áttörés után a 40. percben szerezte meg. A térfélcserét követően Dončić Dejan lendvai edző bevetette a cseréket, így a tartalékjátékosok is bizonyítási lehetőséget kaptak. Bolla mind a 90 percet a gyepen töltötte. A második celjei találatot egy jobb oldali beadás után Kerin Luka helyezte Raduha hálójába az 59. percben, majd a 3:0-s végeredményt a játékidő utolsó pillanataiban Božić Ivan állította be.

Nafta 1903: Raduha, Bolla, Živko, Rebernik, Malešević, Pirtovšek R., Paku, Novinić, Vinko, Bizjak, Ploj. Csereként pályára lépett Galoši, Zagorec, Kamarás, Leuštek, Šeruga, Pirtovšek T., Pozsgai, Molnár, Drk, Végh.  

F.h.m.  

 

A Nafta 1903 további alapozási mérkőzései:

25.: Hévíz – Nafta 29.: Nafta – Svoboda Ljubljana 02.: Varteks – Nafta 08.: Nafta (nagykanizsai pálya) – Szentlőrinc 12.: Komárom – Nafta 15.: Puskás Akadémia 2. – Nafta 19.: Nafta – Simer Šampion 22.: Nafta – Podvinci 26.: Tornisa – Nafta 29.: Nafta – Nagykanizsa

 

Taroltak a Jezero növendékei

A hétvégén a Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület ifjúsági korosztályú lányversenyzői kimagasló eredményeket értek el a Szlovén Ifjúsági Légpuskaliga negyedik tornáján, amelyen mind a hat versenyző teljesítette az országos bajnoki normát is. A vegyes csapatok versenyét Bakan Urisk Lena, Kianec Melani és Podgoršek Laura hármasa a remek országos negyedik helyen zárta Ormosdon.

Az egyéni megmérettetésben kiváló eredményt ért el Bakan Urisk Lara, aki az ifjúsági ligában első alkalommal versenyzett, és 612,0 körös teljesítménnyel rögtön a harmadik helyen végzett, maga mögé utasítva néhány remek válogatott lövészt is. A versenyt Medved Teja nyerte 615,4 körrel nyerte a trzini egyesületből. Kianec Melani 604,6 körrel a nyolcadik helyen végzett, Bakan Urisk Lena 11., Podgoršek Laura 15., Gavrič Saša 19. és Ferencek Melani 20. lett.

A versenyen a lányokat Car Franc és Benkovič Tomaž edző vezette.

hs     

 

Hozjan Tian második lett

A Muraszombati Pomgrad Sakk-klub szervezte meg a regionális korosztályos sakkversenyt a fiúk U17, U12 és U10, valamint a lányok U16, U12 és U10 korosztályaiban. A sakkversenyen 60 fiatal muravidéki sakkozó ült asztalhoz, akik a svájci rendszerben hét fordulót játszottak tízperces játékidővel. A fiúk és lányok utánpótlás kategóriájában a Rokada és a Lendvai Sakkegyesület növendékei is szerepeltek. A 18 éves fiúk korosztályában Hozjan Tian (Rokada) a remek második helyet szerezte meg, szintén a második helynek örülhetett Ivanec Janoš (Rokada) a 12 éveseknél. Az U10-es fiúmezőnyben Cofek Šraj Dino (Lendva) ötödik lett, míg a lányoknál Ivanec Sara (Rokada) versenygyőzelmet aratott, Tot Taja (Lendva) nyolcadik lett.

f.h.m. 

 

Rangtornát nyert Žalik

A Szlovén Darts-szövetség szervezésében Banovcin a legjobb szlovén dartsosok részére rendezték meg a 3. darts rangtornát a férfi, női és ifjúsági mezőnyben. A versenyen a völgyifalui Kvatro Gal versenyzői is jelen voltak, amelynek soraiból került ki az ifjúsági mezőny 501 dupla kiszállásos rendszerű megmérettetés győztese, Žalik Uroš. A versenyszámban a felnőtt férfiak versenyén Kiraly Ludvik (Top Gun Grlava) 10., Vütek Sašo (Top Gun Grlava) a 13–17. helyen zárt. Az 501 (MO) dupla vagy tripla kiszállásos rendszerű versenyen a Kvatro Gal színeiben Fodor Franc 18., Žalik Vlado 41. és Nagy Robert 48. lett.

f.h.m.

 

Mindkét csapat győzött

A múlt heti súlyos vereség után a lendvai férfitekézők rendezték soraikat és a 3. Keleti Tekeliga 11. fordulójában magabiztos, 6:2-es (3111:2958 fa) győzelmet arattak a harmadik Pivovarna Laško ellen. Šimon Janez 521 döntött fával győzött párbajában, de Zadravec Uroš 538 fával, Tisovic Boris 528 és Horvat Jože 549 fával is a kihívók fölé tudott kerekedni. Szoros vereséget szenvedett a Potočnik Bojan és Radakovič Dušan / Matko Milan páros. A Lendvai Tekeklub férficsapata az összesítésben egy helyet előrelépett és 9 ponttal a nyolcadik, míg a élen a Lokomotiva vette át a vezetést 16 pontjával.

A hétvégén a nők is versenybe álltak és az új év első összecsapását nagyarányú, 7:1-es (2918 : 2790 fa) győzelemmel zárták Celje II ellen. Stanič Sidonija 496, Kovač Vida 517, Hozjan Slavica 502, Ščap Cilka 500, Steržaj Jacqueline 486 fával győzött, játszmájában csupán a Donko Kolar Gabrijela és Donko Tadeja páros maradt alul. A tabellán a lendvai női tekecsapat a negyedik helyet foglalja el.

F.h.m.        

 

Egyre távolodik az éllovas

A Lendvai Dartsliga legutóbbi fordulójában a két vezető csapat derbije volt a legizgalmasabb, hiszen a kapcai Matko Bar győzelmével a liga továbbra is kiélezett maradt volna. A völgyifalui Bar Kvatro Gal csapata azonban nem tette lehetővé a meglepetést, hazai pályán magabiztosan, 11:5-re legyőzte a kapcai dartsosokat. A völgyifalui csapat négy fordulóval a bajnokság vége előtt négypontos előnyt szerzett. A lendvai Retro Caffe a legutóbbi vereség után összeszedte magát és a Kvatro Gal II-t 12:4-re verte, amivel felvette a harcot a második helyért. A legszorosabb összecsapást a petesházi Bár Lero és a gyertyánosi Booom Bár vívta, idegenben 9:7-re nyert a Booom Bár. A győzelem ezúttal otthon sem sikerült a pincei West Bárnak, amely a petesházi Extra Bártól szenvedett 12:4-es vereséget. 

F.h.m.    

sport csente0320A Csentei Labdarúgóklub szombaton megtartotta éves közgyűlését, amelyen a tagok az elmúlt évet értékelték és meghatározták az idei célokat. Vita alakult ki az új elnök megválasztása körül, de végül egy időre Furjan Lebar Marjana eddigi elnök mégis elvállalta a megbízatást.

Bővebben...

sport ij0220Kettős lendvai győzelem – 

Szombaton Ilirska Bistricán rendezték meg a Szlovén Teremíjász Kupasorozat negyedik fordulóját. A verseny 239 íjászt vonzott 34 klubból, a lendvai íjászegyesületből nyolc íjász szerepelt.

Bővebben...

nafta sajto0220Január 8-án a Nafta 1903 felnőttcsapata megkezdte az alapozást a március 7-én induló bajnokság tavaszi idényére. A lendvai stadionban hétfőn megtartott sajtótájékoztatón Dončić Dejan vezetőedző, Magdič Igor sajtószóvivő és Kocsárdi Gergely klubigazgató mutatta be a tavaszi idény célkitűzéseit és a játékoskeretet.

Bővebben...

sport kbv0220A Szlovén Cselgáncsszövetség a versenyévet az U12-es és U14-es korosztály számára hagyományosan a KBV Judo Kupával kezdte meg Lendván. Szombaton hét országból 220 fiatal cselgáncsozó lépett tatamira. A házigazda színeiben Škraban Lana aranyérmet szerzett, míg Sep Sara bronzéremnek örülhetett.

Bővebben...

sport murav0120Az Összetartozás Kupán 6. lett a Muravidék

A Muravidék focicsapata január 4-én a bonyhádi sportcsarnokban a XXIII. Losonci István Emléktorna – Összetartozás Kupa elnevezésű seregszemlén szerepelt. A teremfocitornán a Muravidék a csoportkörből egy győzelemmel és egy vereséggel jutott a negyeddöntőbe, ahol a későbbi döntős A’la Cool csapat ellen maradt alul 7:3-ra, és ezzel a 6. helyet szerezte meg. A döntőben a székelyföldi Nyárádszereda 2:0-ra verte az A’la Coolt. A bronzérmet a kakasdi csapat gyűjtötte be.

Bővebben...

sport trzin0120A Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület tagjai a versenyévet színvonalas nemzetközi sportlövészeti tornával zárták Mengešben. A Trzin Sportlövészeti Egyesület szervezésében a 24. Skirca Borisa Paternosta elnevezésű megmérettetésen erős mezőny sorakozott fel, jelen voltak a világ- és Európa-bajnokságok, az olimpiai játékok résztvevői, valamint versenybe szálltak országos válogatott sportlövők is.

Bővebben...

sport lindau0120Az új évtized első hétvégéje a Muravidéki Kosárlabdaliga 7. fordulójával folytatódott, amely a lendvai Lindau számára a vártnál rosszabbul indult. Vasárnap ugyanis a Muraszombati Sportegyesület fiatal kosarasai szinte lehengerelték a lendvai vendéglátó csapatot, az erős iramú mérkőzésen nagyarányú, 106:68-as győzelemmel sújtottak le rájuk.

Bővebben...

nafta doncic0120A Nafta 1903 Labdarúgóklub az elmúlt év végén tette közzé a hírt, hogy a felnőtt csapat új vezetőedzője Dončić Dejan lett. Dončić legutóbb az elsőligás kranji Triglav csapatát vezette, amellyel tavaly kiharcolta az élvonalban maradást, előtte a szlovén szakmai nyilvánosság a domžalei utánpótláscsapatok vezetőjeként és a felnőtt csapat segédezőjeként ismerte meg.

Bővebben...

sport2020 5219Sporteseményekben és sporteredményekben gazdag volt az elköszönő esztendő is. Voltak örömteli sikerek, hullámvölgyek és hullámhegyek, gyengébb teljesítmények, mulasztások, valamint számos színvonalasan megrendezett nemzetközi torna. A legjelentősebbeket igyekeztünk összeválogatni a folytatásban.

Bővebben...

sloultra 3

A múlt szombati, immár 4. Slo24ultra 24 órás kerékpáros maratonnak Dobronakon 58 résztvevője volt, ebből 12 nő. A nemzetközi mezőny 24, 12 és idén először, 6 órás kerékpározásban tehette próbára a kitartását. Nem volt egyszerű – mondta a 24 órás verseny győztese, Stanko Verstovšek.

Bővebben...

ijaszat 22A Lendvai Íjászklub szombaton hatodik alkalommal rendezte meg az Íjászat határok nélkül történelmi íjászversenyt a lendvai várnál és környékén. A felszabadult, baráti hangulatban folyó versenyen mintegy negyvenen vettek részt.

Bővebben...

 kisfoci Dobronak 2A Dobronaki Ifjak Szervezete szombaton kilencedik alkalommal szervezte meg a kispályás focitornát a dobronaki pályán. A foci mellett idén újdonságként röplabdában is megmérettethették magukat a fiatalok vegyes, háromfős felállásban. A szervező a legkisebbekről sem feledkezett meg, számukra lábteniszversenyt rendezett. Minden sportág egy helyszínen, az újonnan füvesített futballpályán folyt.

Bővebben...

sportjatekok2619A Lendva Községi Sportszövetség múlt csütörtökön tartotta meg a községi sportjátékok hagyományos díjkiosztóját. Az idén kilenc sportágban lebonyolított versenyeken 250 szabadidős sportoló vett részt.

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben