kele
perec1
garas1
63. évfolyam
43. szám
Megjelenés:
2019. 10. 24.
kiscim4319
 

sport coal4219A Jezero csapatban, Havasi egyéniben volt eredményes

A 3. országos északkeleti sportlövészeti liga idénynyitó tornájának házigazdája a petesházi Coal Sportlövészeti Egyesület volt, amelynek lőterén a hétvégén 11 csapat és 50 egyéni versenyző állt rajthoz.

Bővebben...

sport rop4219Pénteken este hangos szurkolás közepette kezdte meg a harmadik röplabdaliga bevezető összecsapását a lendvai Muránia női röplabdacsapat az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola tornatermében. Az első fordulóban erős kihívóval nézett szembe a hazai csapat, hiszen a tavalyi évben még másodikligás Ljubljana Volleyball érkezett Lendvára.

Bővebben...

sport judo4119Nagykanizsai sikerek

A lendvai cselgáncs-utánpótlás szombaton Nagykanizsán a nemzetközi Röntgen Kanizsa Kupán versenyzett, ahol dobogós helyezéseket értek el.

Bővebben...

teke41191A Lendvai Tekeklub szombaton tartotta meg a 2018-as évre vonatkozó közgyűlését. A tagoknak Šalamun Marjan elnök számolt be a teljesített munkaprogramról, kiemelve a férfi tekecsapat feljutását a harmadik ligába. Ez több évnyi próbálkozás után tavaly sikerült, amikor a csapat a maribori OTS tekeliga bajnokaként remek játékkal megnyerte a Slovenske Konjicén rendezett selejtezőt. Elhangzott, hogy Zadravec Uroš lett a maribori liga legjobb tekézője, és a legjobb tíz között még két klubtag végzett. A nők a 2. Szlovén Keleti Tekeligában a harmadik helyen végeztek. Az év során megrendezett klubversenyen a férfiak küzdelmét Zadravec Uroš, a nőkét Stanič Sidonija nyerte. A klubtagok évközben ápolták a baráti kapcsolatokat a magyarországi és horvátországi tekeklubokkal is, valamint részt vettek néhány tornán.

Bővebben...

sport lindau4119Hagyományosan idén is sor került a lendvai Lindau Öregfiúk (zöld mezben) és a gorenjskói Kropa veterán kosarasainak barátságos találkozójára. A lendvai középiskolában a szoros küzdelmet 69:64-re (8:10, 23:15, 19:21, 19:18) a vendéglátók nyerték.

A sok éves baráti kapcsolat ápolása és a közös szórakozások mellett a pályán azért minden alkalommal felszínre tör a versenyszellem, a győzni akarás és a kellő agresszivitás. Ezúttal sem történt ez másként, a csata kiélezett volt, de a mérkőzés végén a vendéglátók valamivel találékonyabbak voltak és a találkozót ötpontos különbséggel zárták.

Bővebben...

nafta4119 malesA Krka már az első félidőben ráérzett a Nafta bizonytalanságára, amit megfelelően kihasznált, így az első félidőben megszerzett három góljával már szinte bebiztosította a három pontot. A hazai felállás a szombati mérkőzést tehát jobban kezdte, többet birtokolta a labdát és a játék iramát is meghatározta.

Bővebben...

 

cim sporthet4019Ötödik alkalommal szervezték meg az összeurópai sporthetet, amellyel minden korosztályt arra buzdítanak, hogy minél többet mozogjanak és egész évben aktívabb életet éljenek. A mozgalomhoz a múlt heti eseményekkel második alkalommal csatlakozott Lendva is. Az érdeklődők változatos programokon vehettek részt, sok más mellett voltak funkcionális edzések, sportjátékok, tornagyakorlatok, családi atlétikai megmérettetések, gyalogtúra, valamint Lendva Község hét sportegyesülete nyílt napon mutatta be tevékenységét.

A rendszeres mozgás a kulcs az egészséghez

Bővebben...

sloultra 3

A múlt szombati, immár 4. Slo24ultra 24 órás kerékpáros maratonnak Dobronakon 58 résztvevője volt, ebből 12 nő. A nemzetközi mezőny 24, 12 és idén először, 6 órás kerékpározásban tehette próbára a kitartását. Nem volt egyszerű – mondta a 24 órás verseny győztese, Stanko Verstovšek.

Bővebben...

ijaszat 22A Lendvai Íjászklub szombaton hatodik alkalommal rendezte meg az Íjászat határok nélkül történelmi íjászversenyt a lendvai várnál és környékén. A felszabadult, baráti hangulatban folyó versenyen mintegy negyvenen vettek részt.

Bővebben...

 kisfoci Dobronak 2A Dobronaki Ifjak Szervezete szombaton kilencedik alkalommal szervezte meg a kispályás focitornát a dobronaki pályán. A foci mellett idén újdonságként röplabdában is megmérettethették magukat a fiatalok vegyes, háromfős felállásban. A szervező a legkisebbekről sem feledkezett meg, számukra lábteniszversenyt rendezett. Minden sportág egy helyszínen, az újonnan füvesített futballpályán folyt.

Bővebben...

sportjatekok2619A Lendva Községi Sportszövetség múlt csütörtökön tartotta meg a községi sportjátékok hagyományos díjkiosztóját. Az idén kilenc sportágban lebonyolított versenyeken 250 szabadidős sportoló vett részt.

Bővebben...

A Nafta 1903 felnőtt csapata hétfőn Franc Fridl edző vezetésével megkezdte az alapozást az országos második liga 2018/19-es bajnokságára. A Nafta az őszi idény nyitómérkőzését augusztus 5-én hazai pályán játssza a Kalcer Radomlje ellen. Azzal a csapattal, amely az elmúlt évben kétszer is legyőzte a lendvai felállást, és a bajnokságot a negyedik helyen zárta.

Bővebben...

Véget ért az idei, fiatalok részére szervezett muravidéki korosztályos horgászverseny. A 15 és 20 éves horgászkedvelők három helyszínen versenyeztek: Kótban, Zgornja Konjščinan és Motan. A húsz horgász között lendvai versenyzők is igyekeztek mindhárom helyszínen minél jobban teljesíteni. Ez sikerült is, hiszen az összesítésben a második helyet szerezték meg. Előttük Gornja Radgona, mögöttük pedig Ljutomer végzett. Ezúttal a muraszombati horgászegyletből nem indultak fiatalok.  

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben