kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

sport ij24191Cseh Gyula az élen végzett

A horvátországi Dubravában rendezett 3D terepíjászati versenyen négy lendvai íjász versenyzett a dobogós helyezésekért. Vadászreflex versenyszámban Cseh Gyula teljesített a legjobban és 412 körrel megnyerte a versenyt.

Bővebben...

sport ijiskola2419A Lendvai Íjászklub fiatal tagjai szombaton Bela Krajinába utaztak, ahol az általános és középiskolák országos pályaíjász bajnokságát rendezték meg. A lendvai és a göntérházi iskola nyolc résztvevő tanulója közül ketten országos bajnoki címmel tértek haza Gradac településről.

Bővebben...

sport vad2419A Petesházi Vadászegyesület egy évre birtokba vehette a négy vadászegyesület koronglövészeti versenyének vándorserlegét, miután pénteken a lendvai egylet hosszúfalui lőterén megnyerte a versenysorozatot.

Bővebben...

sport nos tlen2419Pünkösdkor a Zvezda fociklub Völgyifaluban hagyományosan megrendezi a Nősök és a Nőtlenek focimeccsét a falusi focipályán. Idén vasárnap a búcsú napján tartották az összecsapást, amely a késő délutáni időpont ellenére nagy hőségben folyt. A kétszer harmincperces meccsen a Nősök hátrányból egyenlítettek ki, majd büntetők után alulmaradtak. Gál Lajos, a fociklub elnöke és a mérkőzés szervezője a meccs után kissé kifulladva elmondta: „Több évtizedes hagyománya van a találkozónak, amelyen a falusiak, az elköltözött helyiek, a Zvezda tagjai és rajongói kortól függetlenül bújnak a Nősök vagy a Nőtlenek mezébe. Idén a Nősöknek jól sikerült a mérkőzés, hiszen szemfüles játékkal kétgólos hátrányból tudtunk egyenlíteni. Lehet, hogy a Nőtlenek alábecsültek minket, vagy a kezdeményezést ránk bízva felvették lassabb, de szervezett játékiramunkat. Akárhogy is történt, annak ellenére, hogy büntetők után alulmaradtunk, számunkra jól alakult az idei meccs.”

Bővebben...

sport ffeszt2419A Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség szombaton Odrijáncon rendezte meg a 11. Labdarúgó Fesztivált, amelyen a körzeti klubok U7-es, U9-es és U11-es korosztályos csapatai találkoztak. A rendezvényen az országos labdarúgószövetség programja keretében a fiatal focisták az ügyességi labdajátékokkal elnyerhették a labdarúgó-jelvényt is.

Bővebben...

sport mladost2319Bedič Nika az európai dobogó legmagasabb fokán

A lendvai Mladost Tollaslabdaklub közel húsz év után aranyéremmel tért haza Európa egyik legnagyobb és legerősebb utánpótlás korosztályos tollaslabdatornájáról.

Bővebben...

sport ij2319A Lendvai Íjászklub vasárnap az eddigi legnagyobb nemzetközi versenyét rendezte meg a petesházi sportközpontban, ahol a közép-európai pályaíjász verseny mellett a szlovén kupaverseny harmadik fordulóját bonyolították le. A lendvai színeket három íjász képviselte.

Bővebben...

sport olimp2319A Lendva Körzeti Labdarúgóliga utolsó, 22. fordulójában a hosszúfalui Olimpija 180 néző előtt szombaton győzelemmel koronázta meg a már korábban megszerzett bajnoki címet a sereghajtó Petesháza ellen. Egyoldalú játék folyt a pályán, az Olimpija nem kímélte ellenfelét, és 8:1-es vereséget mért rá. A hazaiaknál a góllövést Donko Mitja kezdte meg a 13. percben, majd Vida Jernej háromszor járt sikerrel, s a továbbiakban Gyurkač Marcell, Kepe David, Kiralj Ejan és Kozar Denis találatával zárult a hosszúfalui gólgyártás.

Bővebben...

sport ij2219Az országos versenyre hangolódva

A lendvai és a göntérházi általános iskolák fiatal íjászai szombaton az iskolák területi versenyén szerepeltek Vavta vas településen, ahol 110 iskolás résztvevő között dobogós helyezéseket értek el. A szereplésükkel pedig a versenyzők már a közelgő országos íjászbajnokságra hangolódtak.

Bővebben...

sport kapccsen2219A Lendva Körzeti Labdarúgóliga utolsóelőtti, 21. fordulójában Csente bebiztosította második helyét az idei bajnokságban, miután Kapcáról elhozta a három pontot. A második helyhez kellett a hosszúfalui Olimpija győzelme is Kebelén, amihez idegenben simán hozzájárultak a bajnokok, féltucatnyi góllal tömték meg a kebelei hálót. A csentei felállás hatgólos vonult pihenőre Kapcán, de a folytatásban kissé elbizakodottá váltak a komoly előnytől és visszavettek az iramból. Ráéreztek a lehetőségre a hazaiak és a mérkőzés végére faragtak a hátrányból. A találkozó végeredménye 5:8 lett. Jó napot fogott ki Lebar Julian a csentei és Tibaut Leon a kapcai gárdából, csapatuknak mindketten öt gólt szereztek.

Bővebben...

nafta ilirija2219Egyoldalú mérkőzést láthatott a közönség a lendvai lelátóról vasárnap délután, amelyen a hazaiak átlagos játékkal és a számos technikai hiba ellenére igencsak megverték a gyengébb és a ligából kieső ljubljanai Iliriját. Néhény remek hárítással pedig mindkét kapus, Raduha és Šoškovič is kitűnt a mérkőzésen.

Bővebben...

sport olimp2219A II. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola 11 év után újra házigazdája volt a Maribor–Muravidék régió Speciális Olimpiai Játékainak. Atlétikában, kosárlabda-elemekben és asztaliteniszben közel 190 fogyatékossággal élő versenyző versenyzett, köztük eredményesen szerepelt a hat lendvai tanuló is.

Bővebben...

sport coal2119Kopinja lőtte a legtöbbet Gellénházán

Vasárnap bonyolították le a nemzetközi kiskaliberű liga 2. fordulóját a Zala megyei Gellénházán. A Petesházi Coal Sportlövészeti Egyesület tagjai eredményesen szerepeltek, hiszen Kopinja Jože 262 körrel versenygyőzelmet szerzett. A második helyen Havasi Ferenc végzett a PLE Zalaegerszegből, míg harmadik lett Kelemina Toni Središče csapatából. Az első tíz között végzett a dobronaki Jezeróból Balaško Štefan, aki hatodik, valamint Car Franc, aki nyolcadik lett. Csapatban a PSLE Nagykanizsa győzött a Dobronaki Jezero és a PLE Zalaegerszeg előtt. A Coal csapatban ötödik lett. Az utánpótlás korosztályban Galambos Milan (Coal) győzött 235 körrel.

Bővebben...

sport lindau2119Muraszerdahelyen a hétvégén megszervezték a 18. nemzetközi kosárlabdatornát, amelyen négy csapat vett részt, hagyományosan az indulók között volt a lendvai Lindau is. Miután az osztrák vendégcsapat lemondta a szereplést, a helyükre a muraszerdahelyi öregfiúk ugrottak be, akik fölényesen, 56:38-ra legyőzték a zalaegerszegi Niederwald csapatát.

Bővebben...

sport olimp2119Két fordulóval a bajnokság vége előtt a hosszúfalui Olimpija bebiztosította bajnoki címét a lendvai körzeti labdarúgóligában. A bajnokság 20. fordulójában hazai pályán határozott játékkal a gyertyánosi Panonija védelmét a félidő utolsó perceiben törték meg: több próbálkozás után a 41. percben Kepe Tihomir szabadrúgásból a 16-os széléről csavart a kapuba. A kapott gól kissé megzavarta a Panoniját, amit Vida Matej használt ki és két perc múlva kettőre növelte az előnyt. A pihenő után az Olimpija visszavett az iramból, de így is mezőnyfölényben játszott. A gólgyártást a 68. percben Szőke Mihael folytatta, miután Kepe David elpuskázott egy büntetőt. Amikor a vendégeknél Horvat Tadej piroslapos büntetéssel kénytelen volt elhagyni a pályát, biztossá vált, hogy a Panonija a szépítő gólt sem tudja megszerezni.  A 84. percben Bela Tadej viszont vágott még egyet a gyertyánosiaknak.

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben