kele
perec1
garas1
65. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2021. 06. 24.
kiscim2521
 

sport kerekp2521120 kerékpáros a 10. Vid-maratonon - A Dobronaki Turisztikai Egyesület szervezésében szombaton került sor a koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt 10. jubileumi Vid kerékpármaratonra. A rekreatív jellegű maratonnak a rajtja és a célja idén is a Bakonaki-tónál volt, a mintegy 120 résztvevő három különböző táv között választhatott. A rajtnál Marko Baloh és Alojz Poglavc ismert szlovén kerékpáros maratonisták is itt voltak.

Bővebben...

sportjatekok2521A Lendva Községi Sportszövetség pénteken tartotta meg a 22. községi sportjátékok díjkiosztóját. Az idén nyolc sportágban lebonyolított versenyeken mintegy 220 szabadidős sportoló vett részt. A járványhelyzet miatt elmaradtak a csapatsportok küzdelmei, az asztalitenisz és a sakk. Helyette sokan teniszeztek, de a darts és a kerékpározás terén is jó néhányan összegyűltek, mondta Horvatič Velimir szövetségi titkár a díjátadón.

Bővebben...

sport toll2521A lendvai Mladost Tollaslabdaklub szervezésében szombaton U11-es és U17-es tollaslabdatornát szerveztek a Lendvai Kétnyelvű Középiskola tornatermében. Összesen 46 tollaslabdázó versenyzett.

Bővebben...

sport kerekp25210Péntek este tartotta éves közgyűlését a Lendvai Kerékpáros Klub. A koronavírus miatt szerényre sikerült a 2020-as év a lendvai kerékpárosok számára is. Elmaradt egyebek mellett a Háromországos Pannon Maraton, amelyre idén sem kerül sor. Ahogy azt a közgyűlés után Bensa Mitja klubelnök elmondta, a klubban már gondolkodnak egy Lendva község területén megszervezett maratonon, amennyiben vidékünk egyik legnagyobb kerékpáros eseményét jövőre sem tudják megrendezni.

Bővebben...

sport pikado2421Király Ludvik csapata országos bajnok lett - Múlt vasárnap Mariborban zajlott a 11. Országos Dartsbajnokság, amelyen egy lendvai, Király Ludvik is szerepelt. A verseny a klasszikus darts, vagyis az 501 dupla kiszálló formában zajlott egyéni, csapat, valamint páros kategóriában, és az ország 85 legjobbja vett rajta részt. Kiraly a PK Baza Hoče csapatában indult, amely a csapatok tabelláján az első helyen végzett, ezzel pedig országos bajnokok lettek. Ezen kívül Kiraly Ludvik Zadravec Aleš-sel a párosok versenyében bronzérmes lett, egyéniben pedig a a lendvai dartsos a 9. helyen végzett.

Bővebben...

sportijmuta2421Múlt szombaton rendezték meg Mután a szlovén 3D terepíjász kupa 2. fordulóját, amelyen ismét kiválóan teljesítettek a lendvai íjászok. Cseh Gyula vadászreflex számban megszerezte idei második győzelmét, Horvat Kristijan végzett a 3. helyen, Hozjan Ignac pedig hetedik lett. Hosszú íjjal Hozjan Jožef az ötödik, Flisar Tomaž pedig a hetedik helyen végzett. A veteránoknál vadászreflex számban Leben Janko ezúttal második lett, csapattársa, Štampar Zvonko a 6. helyen zárt. Második lett csigás íjjal Štuhec Bojan. A versenyen 24 klubból, 103 íjász indult, a Lendvai Íjászklub nyolc versenyzővel képviseltette magát.

Bővebben...

sport maldost2321Lendvai versenyzők az osztrák nyílt bajnokságon: A lendvai Mladost ifjú tollaslabdázói közül Bedič Nika és Koša Iva a szlovén serdülő keret tagjaként szerepelt a háromnapos nyílt osztrák junior bajnokságon Dornbirnban. Bedič, aki az európai ranglista 26. helyét foglalja el, egyéniben a második fordulóban a német Hübsch ellen szenvedett vereséget kiélezett háromszettes mérkőzésen, míg Koša az első fordulóban cseh ellenfelétől kapott ki két játszmában. Vegyes párosban is érdekelt volt a két lendvai. Bedič Podgoršek Žiga oldalán az első körben búcsúzott, Koša, aki a két évvel idősebbekkel vette fel a harcot, Jelen Tadejjel az első fordulóban maradt alul.

Bővebben...

sport muran23211A lendvai Muránia Röplabdaklub kiesett a szlovén másodosztály keleti csoportjából. Ebben a bajnokság egykörös lebonyolítása is közrejátszhatott, ezért a klubban úgy vélik, az lett volna tisztességes, ha idén senki sem juthatna fel vagy esne ki jelenlegi osztályából.

Bővebben...

Gibko2321A Gibko Sport- és Turisztikai Egyesület Lendva Község támogatásával az idén már negyedszer szervezi meg a „Lendva egészséges város” című projektet, amelynek keretében egész nyáron (júniustól szeptember végéig) a különböző generációk számára tornát szerveznek az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola melletti szabadtéri sportpályán. Így hétfőtől péntekig a gyaloglás, a funkcionális torna, a sport, a futás, valamint a sportjátékok gyerekeknek (4–10 éves korig) sportfoglalkozások állnak a mozgásra vágyók rendelkezésére. A szakmai vezetés alatt zajló programok alkalmasak kezdőknek, illetve azok számára is, akik többet szeretnének. Az edzések alatt mindenki számára rendelkezésre áll az atlétikai pálya is. A programok, amelyekhez bármikor lehet csatlakozni, ingyenesek.

Bővebben...

nafta2221Nafta: az utánpótlás ugyanott folytatja – Május utolsó előtti hétvégéjén befejeződött az ifjúsági másodosztály keleti csoportja is, amelyben a Nafta 1903 U17-es és U19-es gárdája is szerepelt. A járvány miatti korlátozásokat ez a bajnokság sem úszta meg, így a tervezett 22 fordulóból csak 11-et szerveztek meg: nyolcat ősszel, hármat tavasszal.

Bővebben...

sport olimp22212Torhács Jenő eddigi klubelnök marad a következő mandátumban is a Hungarikum Olimpija, a hosszúfalui fociklub elnöke. Az új alelnök Gönc Martin lett – erről döntöttek a múlt vasárnapi tisztújító közgyűlésen.

Bővebben...

sport salak22211Az idei szlovén salakmotoros egyéni országos bajnokság a magyar és a szlovák motoros szövetség együttműködésében zajlik. Az idénynyitó verseny Debrecenben volt a hétvégén, ahol AMZS-licenccel öt szlovén vaspapucsos állt rajthoz. A futamot Ivačič Matic nyerte a Lendvai Speedway Team színeiben. A szezon második futama a tervek szerint június 25-én Krškóban lesz.

Bővebben...

sport ij22211Kettős lendvai siker született Völgyifaluban a szlovén 3D kupában vadászreflex számban szombaton az idény első terepíjászversenyén.

A győzelmet ebben a számban Cseh Gyula szerezte meg 400 körrel csapattársa, Horvat Kristijan előtt, aki 377 kört lőtt. Kocman Marjan, aki vadászreflex számban komoly vetélytársa a lendvai kettősnek, sérülés miatt ezúttal nem indult Völgyifaluban.

Bővebben...

tenisz2221Közel 35 évvel ezelőtt, Andre Agassi és John McEndoe teniszezők idején egy felsőlakosi apa és fia, lelkes teniszrajongók eldöntötték, hogy kivágják a ház melletti gyümölcsöst és teniszpályát építenek helyette. Az akkor még általános iskolás Hac Boštjannak eszébe sem jutott, hogy a családi „játszótér” valamikor majd egy sikeres teniszklub létrehozásához vezet.  

Bővebben...

sport murania2121Drámai győzelem az utolsó mérkőzésen - A Muránia röplabdázó lányai is befejezték a szezont. Az utolsó fordulóban hazai parketten fogadták a Korvolley Mislinja csapatát, akik ellen vesztes állásból tudtak fordítani: Muránia – Korvolley Mislinja 3:2. A lendvai lányoknak kétszettes hátrányból sikerült felállniuk, így megszerezték második győzelmüket is. A másodosztály keleti csoportját így a 11. helyen zárták 5 szerzett ponttal, a bajnokságot pedig a Turbina nyerte meg.

Bővebben...

MCSi Design