kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

sport judo38211Három lendvai érem Ptujból - Szeptember 19-én Ptujban nemzetközi cselgáncskupaverseny zajlott. A Lendvai Judo Klub mindhárom indulója három éremmel zárta a megmérettetést, amelyen 21 klubból és két országból összesen 172 cselgáncsozó indult. A lendvai klubból Jaklin Samo első lett a serdülők 90 kilós súlycsoportjában, igaz, itt ő volt az egyetlen induló. Gabor Ria a serdülő lányok 52 kilós súlycsoportjában a 3. helyen végzett, míg Sep Sara az idősebb lányoknál 63 kilóban a 2. helyet szerezte meg.

Bővebben...

nafta38211Az előző fordulóban a Bilje ellen lőtt öt gól után most a Nafta 1903 ismét kiütötte ellenfelét. A kékek hazai pályán fogadták a tabella utolsó helyén álló Brežicét, akiknek szintén öt gólt szórtak. Burai eltiltás miatt nem volt tagja a keretnek. A meccs elején a vendégek több helyzetet is kialakítottak: a 9. percben Lesjak fejelt fölé, majd a 15. percben Perišić lövését kellett hárítania Cotmannak. Az első gólt Vinko szerezte a 28. percben Rebernik beadását követően. A következő percben már 2:0-ra állt a Nafta, a találatot pedig Haljeta szerezte Vinko passza révén, majd a jó formában játszó lendvai még egyszer betalált az első félidőben, így a felek háromgólos különbséggel vonultak szünetre. A fordulás után több csere is történt mindkét oldalon. A negyedik gólt Szökrönyös szerezte tíz perccel a becserélése után, majd a hajrában a szintén csereként beálló Stare lőtte be a lendvaiak ötödik gólját. A következő fordulóban a Nafta a Fužinar csapatához látogat.

Bővebben...

sport cello3721Mihajlović Krpan Tine remek idénye - A hétvégén Ljubljanában rendezték az ifjú reménységek országos légfegyveres bajnokságát. A lendvai egyesületből az idősebb fiúk kategóriájában Mihajlović Krpan Tine 188 körrel lett második, mindössze egy körrel maradt le a bajnoki címről. Tine az egész 2020/21-es szezonban kiváló eredményeket mutatott fel: az országos ligában első helyezett lett, megnyerte az északkeleti régió bajnokságát, a régionális viadalon 192 körrel új országos csúcsot lőtt. 

Bővebben...

sport ij3721A maribori Pohorjén rendezett 3D íjászati Európa-bajnokságon Horvat Kristijan ezüstérmet szerzett. A Lendvai Íjászegyesület versenyzője a vadászreflex szám vegyes küzdelmeiben jeleskedett Pavačič Mojca oldalán.

Bővebben...

sport salak3721Ivačič Matic, a Lendvai Speedway Team salakmotorosa nyerte meg szombaton a Nagyhalászi Speedway Ringen a szlovén–szlovák–magyar közös bajnokságot és a 2021-es nemzeti versenysorozatot.

Bővebben...

sport nafta3721A Nafta 1903 szeptember 11-én hatalmas győzelmet aratott a Tengermelléken: a Bilje vendégeként öt gólt szereztek. A keretükből hiányzott Haljeta, valamint Živko is. Az első találatot Vinko szerezte az 5. percben Burai pontos passza után, gyenge tíz perccel később pedig Szabó büntetőt értékesített, miután Burait fellökték a tizenhatoson belül. A 24. percben Koron révén szépítettek a hazaiak, ám még az első félidő vége előtt ismét kétgólos előnyre tettek szert a kékek, amikor Rebernik kilőtte a felső sarkot.

Bővebben...

sport dobr3621Gólgazdag forduló - A múlt hétvégén folytatódtak a küzdelmek a Muravidéki Labdarúgóligában, valamint a Lendvai és a Muraszombati Körzeti Labdarúgóligában.

Bővebben...

sport gorg36211A Nafta 1903 múlt szombaton a listavezető Triglav Kranjt fogadta Lendván, akik ellen 1:1-es döntetlen született. Az esti mérkőzés fénypontja a hazai gárda hivatalos szurkolótáborának, a Gorgonáknak a tűzijátéka volt. A meccs 27. percétől a vártól egészen a Szentháromság-kápolnáig tűzijátékot rendeztek megalapításuk 30. évfordulója alkalmából.

Bővebben...

sportmix3521Ivačič-győzelem Krškóban - Lezajlott a szlovén–szlovák–magyar közös rendezésű nyílt országos salakmotoros–bajnokság harmadik fordulója. A krškói, utolsó előtti futamon Ivačič Matic győzedelmeskedett. A lendvai Speedway Team motorosa ezzel az utolsó, Nagyhalászban rendezendő versenyt kétpontos előnyből várhatja a második Nick Škorja előtt. A szeptember 11-én rendezendő versenyen így még bármi megtörténhet.

Bővebben...

gibko3521Röplabda, kosárlabda, foci, atlétika, szertorna – néhány azon sportágak közül, amelyek a Muránia Röplabdaklub és a Gibko Egyesület közösen szervezett sporttáborban révén elérhetők voltak. A napközis tábort a múlt héten rendezték, célja az együttlét, a társalgás, a szórakozás volt, miközben arra is nevelt, hogy a mozgás, a csapatmunka legyen része a mindennapi életünknek.

Bővebben...

sport lelato34211Munkálatok a Sportpark lelátóján - Augusztus 12-én a Lendvai Sportpark fedett lelátóján felújítási munka kezdődött, amelynek első szakasza szeptember végéig tart. A szanálásra azért van szükség, mert nagyobb esőzés esetén beáztak a stadion alsó helyiségei, amelyeket a Nafta 1903 mellett a céllövőegylet is használ. A munkálatok során eltávolítják a felső betonfelületet a szigeteléssel együtt, és azokat újakkal pótolják. Úgyszintén elvégzik a lelátó érintkezési pontjainak javítását, valamint a festést is. Az említett beázások megrongálták a villamos vezetéket is, amelynek szanálására a lelátó felújítása után kerül sor. A munkálatokat a gančani Zidarstvo Maučec d.o.o. végzi, a költség pedig valamivel több mint 60 ezer euró. 

Bővebben...

sport ijhorvat3421A Maribori Pohorjén véget ért az idei szlovén 3D-s terepíjász kupa versenysorozat. Az utolsó állomáson a felnőttek között vadászreflex kategóriában Horvat Kristijan (képünkön) tudott győzni, míg a veteránok között Leben Janko második lett vadászreflex íjjal, Štuhec Bojan pedig csigás íjjal a 3. helyen végzett.

Bővebben...

hegymaszok34211Több kirándulás és túraprogram maradt el a koronavírusjárvány ideje alatt, élénk volt azonban a Muravidéki Túra útvonal látogatottsága – ez derült ki többek között a Lendvai Hegymászók Egyesületének hétvégi közgyűlésén, amelyet tisztújító jelleggel tartottak meg.

Bővebben...

sport horg2621Gyurica fogta a legtöbb halat - A Lendvai Horgászegyesület petesházi alapegysége horgászversenyt szervezett az államiság napján a helyi horgásztónál. A már hagyományos, nyolcadik alkalommal zajló versenyen több mint 50 horgász vett részt.

Bővebben...

volgyifoci2621Június utolsó szombatján zajlott a XIV. Völgyifalunap, amelyet a tavalyihoz hasonlóan idén is szórt formában, a falu több pontján tartottak meg. Az egyik helyszín volt a falu futballpályája is, a Zasuerdü, ahol a délutáni órákban a Zvezda Futballegyesület kispályás labdarúgótornát rendezett négy csapattal: a völgyifalui, a csentei, a pincei, valamint az egyéb településekről származó Zvezda-tagokkal.

Bővebben...

MCSi Design