kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

sport ij2118Verhetetlen íjászok

A szlovén 3D-s terepíjász kupa versenysorozatának harmadik fordulóját a Vrhnika melletti Zaplana településen rendezték meg. A versenyen 168 íjász mérte össze erejét 34 szlovén, horvát és olasz egyesületből.

Bővebben...

sport nafta mon2118A bajnokság utolsó előtti fordulójában a Nafta Vipložéra, a Brda csapatához utazott a második helyért folyó kiélezett küzdelemben rendkívül fontos győzelemért. 

Az első félidő jobbára kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, mindkét oldalon alakultak ki helyzetek. A Naftából Oštrek és Roginić szalasztott el lehetőséget, az utóbbi közeli lövését Radikon kapus hárította.

Bővebben...

sport judo2018Országos bajnoki címek

Az országos cselgáncsszövetség és a Impol Judoklub Slovenska Bistricán rendezte meg a 23 és a 12 éves korosztály számára az idei országos cselgáncsbajnokságot, amelyről a lendvai versenyzők érmekkel tértek haza.

Bővebben...

sport nafta2018Nem a lendvaiak elvárásai szerint alakult a szombati mérkőzés, amelyen a tabella második felében elhelyezkedő Brežice érkezett Lendvára. A stadion felett tornyosuló felhőkből az első félidő végére eleredt az eső, majd a folytatásban időnként zuhogó esőben a meccs vége váratlan fordulatot vett, ami indulatokat váltott ki a szurkolók körében is.

Bővebben...

sport art2018Múlt csütörtökön kevesen voltak kíváncsiak a szlovén és a magyar művészek futballválogatottjainak barátságos találkozójára, amelyet jótékonysági koncert követett volna. Miközben a focitalálkozót a szlovén válogatott 8:1-re nyerte, a koncert az érdeklődés hiánya miatt elmaradt.

Bővebben...

Dobogós helyezések

sport ij1918Vasárnap a Ljubljana melletti Šujcán bonyolították le az Adria Kupasorozat második 3D-s terepíjász versenyét, a megmérettetésen kilenc lendvai íjász is jelen volt. A felnőtt vadászreflex versenyszámban Horvat Kristijan 360 körrel második lett, Cseh Gyula és Horvat Sonja viszont lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen végzett. Negyedik lett hosszú íjjal Hozjan Jože is, míg Tonković Srđan csigás íjjal a 13. helyet szerezte meg. A veterán mezőnyben Štuhec Bojan csigás vadászíjjal a harmadik helyig jutott, Kuzma Branko pedig a nyolcadikig csigással. Az utánpótlás korosztályban vadászreflex íjjal Horvat Niko 325 körrel és Horvat Nika 172 körrel a dobogó legfelső fokára állhatott.

A versenyen 33 szlovén, horvát és olasz klubból 118 íjász szerepelt.  

Bővebben...

sport nafta monjac1918A bajnokság 27. fordulójában a Nafta a sereghajtó Veržejjel nézett szembe, amelynek kemény ellenállását csak a második félidőben, emberhátrányból sikerült megtörni. A mérkőzésen sárga lapos eltiltása miatt Novinić, Leuštek és Osmanaj hiányzott, Živko pedig sérülés szenvedett és pihenőre kényszerült.

Bővebben...

sport hidv naf1818Szombaton délután lendületesen kezdte az összecsapást a lendvai körzeti 1. ligás Hídvég csapata a Nafta Öregfiúk ellen, akik a védekezésre összpontosítottak és Bedő Igoron keresztül gyors ellentámadásokra építettek. Bedőre viszont a védelem éberen figyelt, így a játéka csak nehezet tudott kibontakozni.

Bővebben...

sport petes kapc1818A vasárnap délutáni nagy hőségben több mint százan látogattak ki a petesházi stadionba, ahol a második körzeti labdarúgóliga fordulójában Petesháza látta vendégül Kapcát.

Bővebben...

sport rogaska1818A múlt szerdán lebonyolított 25. fordulóban a Nafta nehezen tudott felülkerekedni Rogaška csapatán, amelynek védelmét és veszélyes ellentámadásait csak a mérkőzés második felében sikerült megtörni.

Bővebben...

sport ijasz1718Dobogós iskolai íjászeredmények

Vasárnap a Vavta Vas településen rendezett regionális iskolai szabadtéri íjászversenyen 85 általános és középiskolás vett részt, az eseményen 1. Sz. Lendvai KÁI és a Göntérházi KÁI színeiben 11 lendvai íjászegyesületi tag is indult. A megmérettetésen remek eredmények születtek, hiszen 276 lőtt körrel Horvat Niko olimpiai íjjal tornagyőzelemnek örülhetett, míg Biro Mihael csigás íjjal harmadik lett (7–9. osztály). A 4–6. osztály mezőnyében olimpiai íjjal és 247 körrel aranyérmet szerzett Horvat Vita, barebow íjjal pedig jól teljesített Bratkovič Odar Aljaž, aki negyedik lett, míg Žalig Luka ötödik és Biro Dominik hatodik. Kuzma Tian a 10. helyet foglalta el, Komaricki Nik olimpiai íjjal az ötödiket szerezte meg. Az 1–3. osztályosok között Horvat Tea barebow versenyszámban maga mögé utasította összes kihívóját, a göntérházi iskola egyedüli képviselője, Vuk Vasilij pedig a második helyen fejezte be a versenyt.

Bővebben...

sport salak1718Kedvezett az időjárás a hétvégén Petesházán lebonyolított nyílt salakmotoros edzőtábornak, amelyre szlovén, magyar és osztrák fiatal motorosok érkeztek. Amint Kolenko Igor, a szlovén autómotor-szövetség salakmotoros bizottságának elnöke kifejtette, idén három salakmotoros edzőtábort szerveznek a fiatal versenyzőknek. Az elsőt most sikeresen lebonyolították Petesházán, amit Krško és Ljubljana követ. A közös edzőtábor egyik lényege a fiatal, kezdő versenyzők megismerkedése és tapasztalatcseréje. Kolenko fontosnak tartja a fiatalok toborzását és a versenyzési lehetőségek megteremtését, hiszen egyre jobban csökken a hivatalos versenyzők száma. Idén csupán hét versenyző váltott ki versenyzési licencet, ezért a fiatal motorosokra építkezést erőteljesen segíteni kell.

Bővebben...

sport tollas1718Vasárnap a döntő összecsapásokkal zárult az immár 13. alkalommal megrendezett háromnapos nemzetközi korosztályos Ezüstlabda tollaslabdatorna. A legeredményesebb hazai versenyző Koša Iva lett, aki a legfiatalabb korosztályban a második helyezést szerezte meg.

Bővebben...

MCSi Design