kele
perec1
garas1
63. évfolyam
8. szám
Lendva 
2019. 02. 21.
kiscim0819
 

sport jezero1Bravúros győzelem

Somogyi Péter az 1.B országos légpuskaliga 5. fordulójában 629,0 körrel újabb bravúros győzelmet aratott. Kološa Franc a fordulót a 25., Podgoršek Laura a 36. helyen zárta. A dobronaki Jezero hármasa, Somogyi, Kološa és Podgoršek a csapatversenyben a kitűnő 3. helyet szerezte meg.

Bővebben...

sport nafpus0819Ötödik felkészülési mérkőzésén elszenvedte első vereségét a lendvai felállás a harmadosztályú Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia II. csapata ellen. Szombaton délután a lendvai műfüves pályán a nagyiramú első félidőben a Nafta dominált a pályán. Komoly nyomást gyakorolt az ellenfél kapujára, amiből néhány szép gólhelyzet is kialakult. Csupán Laky László lenyűgöző hárításainak köszönhető, hogy érintetlen maradt a felcsútiak hálója, ezzel is igazolta a fiatal kapus, hogy nem véletlenül ő az U19-es válogatott keretének hálóőre. Kollégájának, Raduha Florijannak a másik oldalon elvétve akadt dolga a pihenő előtt, bár a félidő végén az első ígéretes vendégtámadásban a kapufán csattant a labda.

Bővebben...

hegymasz08192A Lendvai Hegymászók Egyesületének elnöke, Kozak Štefan tartalmas munkaprogramról számolt be a tagoknak az 1. Sz. Lendvai KÁI-ban pénteken megtartott évértékelő egyesületi közgyűlésen, a jelentések elfogadását követően pedig 2019-re gazdag tervet mutatott be.

Bővebben...

sport coal0719Dobogón a fiatalok

A petesházi Coal Sportlövészeti Egyesület fiatal növendékei az 5. Mini Kupán versenyeztek Kidričevón, ahol szép eredményeket értek el. A fiúk mezőnyében Galambos Milan a dobogó legalsó fokán végzett, Palnec Bogar Marck 10., Vugrinec Vito 11. lett. Csapatban a hármas a harmadik helyezést érte el. A legfiatalabb korosztály mezőnyében Galambos Greta a második helynek örülhetett, míg Tot David 5., Horvat Matija 7. lett. Az összesítést a legkisebbek a remek második helyen fejezték be.

Bővebben...

sport naftau07191A Nafta 1903 fociklub U7-es, U9-es és U11-es csapata a Lendva Körzeti Labdarúgószövetség által szervezett Fiatal Csillagok teremfocitornán szerepelt Tornisán, ahol a kilencévesek a kiváló második helyet szerezték meg.

Bővebben...

judokupa0719A Lendvai Judo Klub szombaton immáron 44. alkalommal rendezte meg a nemzetközi korosztályos cselgáncstornát, ezúttal visszatérve a verseny egykori helyszínére, az 1. Számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolába. Az öt korosztályban meghirdetett tornán 261 versenyző küzdött öt ország 36 klubjából.

Bővebben...

sport U11nafta0619Zalaegerszegen harmadikak lettek

Vasárnap a Nafta 1903 U11-es utánpótláscsapata erős teremfocitornán szerepelt Zalaegerszegen, ahol Gerenčer Borut edző vezetésével a kitűnő harmadik helyezést érték el. A hatcsapatos körmérkőzéses rendszerben a lendvai fiatalok 1:0-s és 2:1-s győzelmet szereztek a Jaz GU-Süd és a Kaposvári Rákoczi ellen, valamint 2:2-es és 0:0-s döntetlent játszottak a BFC Siófokkal és a Haladás VSE-vel. Az egyedüli vereséget a ZTE növendékei mérték a kék-fehérekre, 3:2 lett a mérkőzés végeredménye. A Naftánál Kolman, Kulčar, Somi, Pamič, Horváth, Hertl, Gjuran, Vida, Kapun, Žoldoš és Plevel játszott.

Bővebben...

sport lovesz0619Muraszombatban bonyolították le a területi általános és középiskolai sportlövészeti versenyt, ahol remekül szerepeltek a Lendva-vidék fiatal légfegyveres tehetségei. Az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolából az idősebb tanulók versenyében Galambos Milán egy körrel maradt le a dobogós helyezésről, Mihailović Krpan Tine hetedik, Palnec Bogar Marck 16. lett. A hármas a csapatmegmérettetést a harmadik helyen zárta.

Bővebben...

sport mur mala0619A Muránia Lendvai Röplabdaklub serdülőcsapata a vasárnapi tornával megkezdte az országos bajnoki címért folyó küzdelmet a legjobb 16 csapat között. A csoportkör első két mérkőzésén a Formula Formis 2:0-s (25:13, 25:12), valamint a Nova KBM Branik I 2:0-s (25:18, 25:14) győzött ellenük. A gyengébb teljesítményhez hozzájárult a lányok fáradsága is, hiszen egy nappal korábban a csapat jelentős része a harmadik liga mérkőzését játszotta. 

Bővebben...

sport lindau0619A vasárnapi győzelemmel a Lindau kosarasai bebiztosították helyüket a négy legjobb csapat döntő tornáján a Muravidéki Kosárlabdaligában. Muraszombat ellen hazai pályán határozottan játszott a lendvai csapat és 81:67-es (23:16, 21:17, 16:24, 21:10) győzelmet aratott.

Bővebben...

nafta ljutomer0619Nafta 1903 – Ljutomer 6:1 (4:0)

Második alapozási mérkőzésén a Nafta szombaton a harmadosztályú Ljutomert látta vendégül a lendvai műfüves pályán. A lendvai gárda egyértelműen erősebb volt a harmadikligás csapatnál, a gólgyártásban különösen Ploj tette oda magát, aki a találkozón négyszer talált a hálóba, majd egyszer Paku és az újonc Bizjak is gólt szerzett. Egyoldalú játék folyt a pályán, Ljutomer elvétve jutott el Valentić kapujáig, a folytatásban azonban egyszer Raduha hálójába sikerült bejuttatniuk a labdát. A számos ígéretes helyzet révén a Nafta nagyobb arányú győzelmet is szerezhetett volna, komolyabb helyzeteket Vinko és a próbajátékon lévő Balázs is elszalasztott.

Az első félidő felállása: Valentić Jurica, Vas Árpád, Ploj Alen, Balázs Zsolt, Grabant Bence és Grabant Péter, Novinić Mitja, Šeruga Leon, Malešević Marko, Vinko Vedran, Zagorec Adam. A folytatásban pályára lépett Raduha Florijan, Dino Cvrtila, Prahić Igor, Bizjak Jaka, Pirtovšek Rok, Magdič Lukas, Oštrek Stjepan, Paku Roland, Zeljko Damir, Živko Žiga. 

Bővebben...

evsportolo0619Múlt héten a Lendvai Sportszövetség szervezésében megtartották a 2018-as év sportolója díjkiosztó rendezvényt a lendvai Troica rendezvényhelyiségében. Az év sportolója címet Horvat Kristijan íjász és Kulčar Vita cselgáncsozó már másodszor szerezte meg, az év csapata díjat a Lendvai Íjászklub hosszú íjjal versenyző csapata kapta.

Bővebben...

aa judo0619A Maribor melletti Hočén vasárnap rendezték meg a 2. Apolon Open nemzetközi cselgáncstornát, amelyen a Lendvai KBV színeiben Mujdrica Rok (50 kg) és Horvat Veronika (44 kg) harmadik lett a 14 éveseknél, Škraban Lana (52 kg) viszont aranyérmet szerzett a 12 éveseknél. A Lendvai Judo Klubból versenybe szálló tehetségek közül a 16 éveseknél Žerdin Luka (55 kg) és Kovač Mia (44 kg), valamint a 12 éveseknél Čeleš Gal (38 kg) a harmadik helyen végzett. Az U14-ben Maučec Tinaja (52 kg) első, Gerič Nela (48 kg) pedig harmadik lett. A legfiatalabbak, a 10 évesek korosztályában Čeh Miha az első, Horvat Domen Tian a második helyet szerezte meg a tornán. Az eseményen 510 versenyző gyűlt össze 56 klubból.

Bővebben...

sport rop0519A Muránia felnőtt röplabdacsapata szombaton hazai pályán folytatta a harmadosztály 2018/19-es idényét. A 10. fordulóban a Slovenj Gradec-i Korvolley Kostmann csapata ellen vívta meg a csatát a lendvai felállás.

Bővebben...

A Nafta 1903 felnőtt csapata hétfőn Franc Fridl edző vezetésével megkezdte az alapozást az országos második liga 2018/19-es bajnokságára. A Nafta az őszi idény nyitómérkőzését augusztus 5-én hazai pályán játssza a Kalcer Radomlje ellen. Azzal a csapattal, amely az elmúlt évben kétszer is legyőzte a lendvai felállást, és a bajnokságot a negyedik helyen zárta.

Bővebben...

MCSi Design