kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

sport ijasz3720Horvat Kristijan és Horvat Niko országos bajnok

Szeptember 12-én Prestranek településen rendezték meg a 3D terepíjászati nyílt országos bajnokságot, amelyen 185 íjász szerepelt 28 klubból. A versenyről két bajnoki cím került Lendvára, amiket apa és fia ért el.

Bővebben...

nafta3720A szombati mérkőzés az elvárásoknak megfelelően kemény játékot hozott. A Nafta kezdőcsapatából hiányzott Vinko, aki Dončić edző állítása szerint csupán taktikai szempontok, a rövid kispad és a tömör versenymenet miatt kezdett másodjára is a kispadon. A helyén Haljeta kezdett. A keretből pedig sérülés miatt Rebernik és Galoši is hiányzott.

Bővebben...

cim judo3720A járvány miatt egyre szegényesebbé válik a kulturális, a közösségi és a társasági életünk. Ebben a furcsa, feje tetejére állt világban a sport az a terület, ahol a lazább korlátozások miatt megélhető a közösségi élet, a testmozgás pedig a testi-fizikai épülés mellett a lelki panaszokra is gyógyír lehet. Az ismét a feljutást megcélzó Nafta meccseire, ha korlátozott számban is, de már kilátogathat a közönség, s a csapatnak ez láthatóan jót is tesz. A kerékpárosoknak is akció indult „Kilométerek az életért” cím alatt, mely a mentális egészség megőrzését is megcélozza, a Lendvai Judo Klub pedig új edzésteremben várta nyílt napján a sportág iránt érdeklődőket. Elmondható tehát, hogy a sportélet lett mindennapi életünk egyik még működő, fő területe, s a sport valóban ép testben ép lélekkel segíthet átvészelni ezt a nehéz időszakot. Beszámolóink a sportrovatban.

Bővebben...

ijaszatHorvat és Leben aranyérmet szerzett

Szeptember 5-én Gradac településen rendezték meg a terepíjászati Arrowhead 24 táblás szlovén országos bajnokságot, amelyen három lendvai íjász versenyzett. A felnőtt vadászreflex versenyszámban Horvat Kristijan 253 körrel országos bajnoki címet szerzett, valamint Leben Janko az öregfiúk mezőnyében is 223 körrel. Štuhec Bojan hosszú íj kategóriában a 4. helyet szerezte meg a veteránok körében. A versenyen 153 íjász szerepelt 22 klubból.

Bővebben...

sport kbv362023 év után megszűnt a Lendvai Küzdősportok Klubja. Erről szeptember első hetében rendkívüli közgyűlésen döntöttek a tagok azt követően, hogy a klub edzőhiány miatt már nem tudta biztosítani a rendszeres edzéseket. Serec Zvezdana volt klubelnök elmondta, az elmúlt időszakban már csak Varga Dušan és Zver Ivan edző foglalkozott a fiatalokkal, akik munkahelyi és személyi okok miatt már nem tudják elvállalni a szinte mindennapos edzéseket és a hétvégi versenyeket: – A jó eredményhez rendszeres edzések kellenek, és ennek tükrében hosszabb ideig kerestük a megfelelő személyt, de az első edző szerepét és az ezzel járó felelősséget ingyen senki sem vállalta.

Bővebben...

naftaU15 3620A Nafta 1903 U15-ös csapata a szlovén első osztály ötödik fordulójában a Vipoll Veržej ellen megszerezte első három pontját. A hazainak számító nagypalinai pályán a 4. percben Biro Dominik juttatta előnyhöz a Naftát, amikor a pálya közepén labdát szerzett, meglépett a védelemtől és egyedül tört kapura, gólig vezetve az akciót. A második félidő elején Veržej csapata a saját kapuja elé szorította ellenfelét és egyre nagyobb nyomást gyakorolt. A csapat szilárdan állta a sarat és a félidő közepére játékban is felpörgött. Az egyik szépen kidolgozott ellentámadásban Novak Mario adta a labdát a cserejátékos Škerget Vidnek, aki Sunko Patrik kapus mellett lőtt a hálóba. Veržej nem adta fel a küzdelmet, erőteljesen támadott, egy csöppnyi figyelmetlenség pedig elég volt ahhoz, hogy a 62. percben Filipič Rok legyőzze Legen Patrik hálóőrt, aki a meccsen néhány bravúros hárítást mutatott be.

Bővebben...

krkanafta3620A bajnokság 5. fordulójának rangadóját szeptember első szombatján a Nafta Novo mestóban a Krkával játszotta. A fordulatos és izgalmas találkozó mindkét oldalon hozott több lehetőséget, a csapatok viszont csak egyet-egyet használtak ki. A próbálkozások ellenére az első félidő nem eredményezett gólt, majd a találkozó második felében az újonc Haljeta révén szerzett vezetést a Nafta, akinek Vinko passzolt a kapu elé. Haljeta szinte lehetetlen helyzetből, a kapufa segítségével helyezte a labdát Pintol kapus háta mögé. A hazaiak ezután nagy erővel hajtottak egyenlítésre, ami a 79. percben sikerült is. Oštrek fölöslegesen szabálytalankodott a 16-os szélén, ahonnan Vešnar Tičič szabadrúgásból pontosan lőtt Raduha kapujába, beállítva az 1:1-es végeredményt.

Bővebben...

atleti36201A Lendvai Atlétikai Klub pénteken, szeptember 4-én nyílt napot tartott a Lendvai Kétnyelvű Középiskola sportpályáján, ahol a tagok bemutatták a versenyszámokat, a látogatók pedig egyben ismereteket szerezhettek a sportág alapjairól.

Bővebben...

ballon3520Látványos volt a hőlégballonos országos bajnokság

Augusztus 27-e és 30-a között Muraszombatban az aeroklub repterén rendezték meg a hőlégballonos szlovén nyílt bajnokságot, amellyel a járványhelyzet miatt elmaradt idei világbajnokságot „helyettesítették”. A vb-t a helyszínen 2022-ben rendezik meg.

Bővebben...

nafta3520A Szlovén Labdarúgó-szövetség pénteken késő este tette közzé, hogy újra lehet közönség előtt rendezni mérkőzéseket, így a másodosztály 4. fordulójában, augusztus 29-én korlátozott számban, de hosszabb idő után visszatérhetett a közönség a lendvai stadion lelátóira is.

Bővebben...

Ijaszok Gradac Lendvai siker Gradacban

Augusztus 15-én zajlott Gradacban a Szlovén Arrowhead kupa, amelyen a Lendvai Íjászklub három tagja is részt vett. A versenyen összesen 104 lövész versenyzett 20 klubból. A lendvaiak a felnőttek reflexíj kategóriájában kétszer is a dobogóra állhattak, hiszen Cseh Gyula első lett 276 körrel, Tállai István pedig 195 körrel a harmadik. A veteránoknál Leben Janko lett dobogós, reflexíjával 189 kört ért el, amivel a kategóriája legjobbja lett.

Bővebben...

muravidek obloA Muravidék csapata Ölbőn győzedelmeskedett

Augusztus 8-án a Muravidék focicsapata a magyarországi Ölbő településre utazott, ahol a helyi csapattal barátságos mérkőzést játszott. A nagy hőség ellenére a Muravidék felállása eredményes gólszerzői napot fogott ki, hiszen az egyenrangú játék ellenére hatszor is megzörgette a hazai hálót. Az első félidőben Laslo, Šabjan és Car, a folytatásban pedig Meszelics M., kétszer pedig Horváth járt sikerrel.

Bővebben...

sport u17Győzelem és vereség

A Nafta U17-es és U19-es csapata az alapozási időszakban a szombathelyi Illés Akadémiát látta vendégül. Míg a fiatalabb korosztály az ellenfél U16-os csapatát 2:1-re (0:1) megverte, az idősebb felállás 5:3-ra (4:0) kikapott.

Bővebben...

MCSi Design