kele
perec1
garas1
62. évfolyam
42. szám
Lendva 
2018. 10. 18.
kiscim4218
 

sport lindau4218Az öregfiúk hagyományos találkozója

A lendvai Lindau Kosárlabdaklub veteráncsapata többéves baráti kapcsolatot ápol a Krope kosarasaival. Évente az együttműködést találkozóval erősítik ezt, és szombaton Lendván került sor az öregfiúk 33. összecsapására. A középiskola tornatermében harcias és küzdelmes meccset játszottak az öregfiúk. A kiegyenlített 28:30-as félidő után a hazai felállás a harmadik negyedben 19:10-es eredménnyel meglépett az ellenféltől, amit a mérkőzés végéig nem engedett ki a kezéből. A mérkőzés 59:50-es lendvai győzelemmel zárult. A Lindau legeredményesebb játékosa 18 ponttal Feher Iztok volt.

Bővebben...

speedway4218Negyven évvel ezelőtt október 13-a különleges nap volt a Lendvai Salakmotoros Egyesület számára, hiszen ezen a napon rendezték meg az első salakmotorversenyt a petesházi oválison. Ennek emlékére és a toborzás érdekében szombaton nyílt napot tartottak.

Bővebben...

sport serdul4218A hétvégén a másodosztály keleti korosztályos ligájának 10. fordulójában a Nafta 1903 a Šampion legénységét fogadta a lendvai műfüves pályán.

Bővebben...

sport nafta4218Három döntetlen után a Nafta a bajnokság 11. fordulójában egy félidő erejéig magára talált. A szombat délutáni mérkőzés kezdőcsapatát Fridl edző a korábbiakhoz képest ezúttal is több ponton megváltoztatta, mint nyilatkozta, részben erre néhány kezdőjátékos visszaesett teljesítménye miatt volt szükség, akik az újbóli feltöltődésig pihenőre mentek: „A bajnokság hosszú és kimerítő, nem könnyű tartani a ritmust és a folytonosságot, emellett sérülések is terhelik a csapatot.”

Bővebben...

sport judo4118Dobogós helyezések

A Lendvai Judo Klub tanítványai szombaton a 18. Nemzetközi Duplek Kupán vettek részt, ahol az éremvadászatot négy korosztályban kísérelték meg. A 18 éveseknél az elődöntőben Kulčar Vita (48 kg) és Mlinarič Nejc (81 kg) maradt alul, akik a megmérettetést így a harmadik helyen zárták.

Bővebben...

sport kebelenafta41182Múlt szerdán került sor a Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség kupasorozata harmadik fordulójának utolsó összecsapására. Kebelén a másodikligás Nafta 1903 a lendvai körzeti ligát vezető Kebelével csapott össze, amelyet az első játékrészben nem tudott találatokkal felülmúlni.

Bővebben...

sport vinko4118Képünkön: a második félidőben pályára lépő Vinko Vedran a mérkőzés utolsó perceiben mentett pontot a Naftának.

A Nafta pontosztozkodási sorozata folytatódott a bajnokság tízedik fordulójában is. A felállás egy nappal korábban, már pénteken elutazott a tengerparti Bilje elleni szombati mérkőzésre. A táblázat 14. helyén álló csapattal így sem bírt a lendvai gárda, Vinko is csak az utolsó percekben mentett pontot. A keretből sérülés miatt továbbra is hiányzott Roginić, Živko és Prahič.

Bővebben...

sport sakk4018Átlagos eredménnyel rajtoltak

Az első keleti sakkliga nyitányára a hétvégén Muraszombatban került sor, ahol a lendvai Rokada Sakkegyesület átlagos eredményt ért el. Az első fordulóban az örök rivális Muraszombat Pomgrad 2. csapatával szemben súlyos, 5:1-es vereséget szenvedtek. A Rokadának Horváth szerezte a pontot. A második fordulóban a lendvai csapat 3:3-as eredményt ért el Fram ellen. Pontot Horváth és Šolmajer szerzett, míg Pukl és Kodela fél ponttal járult hozzá a döntetlenhez. A harmadik fordulóban Slovenj Gradec volt a lendvaiak kihívója. Győzelmet csupán Pukl szerzett, Horváth, Šolmajer, Vidič és Kodela fél pontot gyűjtött, ami szintén 3:3-as végeredményt jelentett. Három forduló után a Rokada a tízcsapatos mezőnyben két ponttal nyolcadik.

Bővebben...

sport rop40181A Lendvai Röplabdaklub serdülőcsapata a hétvégén Muraszombatban játszotta első selejtező csoporttornáját az új idényben. A bevezető mérkőzésen a lendvai lányok a házigazda Muraszombat ellen 2:0-ra (25:16, 25:14) alulmaradtak, míg Lenartot 2:0-ra (25:20, 25:13) megverték. Todorović Spasoje, a lendvai csapat edzője elégedett volt a tornán mutatott játékkal: „Muraszombat ellen motiváltan és jól játszottunk, technikailag is megfelelő volt a játék.

Bővebben...

sport het4018Az Európai Sporthét keretében múlt héten Lendván is népszerűsítették a sportot és a testmozgást annak érdekében, hogy a lakosság minél többet mozogjon és egész évben aktívabb életet éljen. Lendván az eseményeket a „Lendva egészséges város” projekt keretében Horvat Tjaša magánvállalkozó bonyolította le az 1. Sz. Lendvai KÁI-nál. A héten volt gyermektorna a nagyszülőkkel, rekreációs röplabdatorna, járásteszt és északi gyaloglás.

Bővebben...

sport ij4018A Lendvai Íjászklub a hétvégén kétnapos pályaíjászati versenyt rendezett a petesházi stadionban, ahol szombaton az országos kupasorozat záró megmérettetése mellett az utánpótlás korosztályok és az öregfiúk országos bajnoksága folyt. Vasárnap a felnőtt mezőny küzdött a bajnoki címekért.

Bővebben...

sport nafta4018A szeles szombat délutáni mérkőzésen a lendvai csapat Brežice ellen a bajnokság egyik legrosszabb játékát mutatta be. A lendvaiak egysíkúan, gyakran minden elképzelés nélkül játszottak, így a brežicei védelmet szinte nem is tudták zavarba hozni. A kezdőcsapatban ezúttal ott volt a Nafta újonca is, a horvát Matas, aki a csapat legjobb játékosa volt, a keretből viszont hiányzott a nyolcadik fordulóban megsérült Roginić.

Bővebben...

sport akademia3918Barátságos mérkőzést nyert a korosztályos csapat

A Labdarúgó Akadémia U11-es korosztályos csapata hétfőn barátságos mérkőzést játszott az Aluvar Gančani cseperedő focistáival és fölényes, 6:2-es győzelmet aratott. Két találat Horváth Samuel és Pamič Domen nevéhez fűződik, míg egyszer talált a hálóba Kocet Márk és Vida Neo. A mérkőzésen négyük mellett Kolman, Cuk, Somi, Plevel, Gjuran, Čuš, Kocuvan-Kovačič, Kapun járult hozzá a sikerhez.

Bővebben...

sport rop39181A Lendvai Muránia Röplabdaklub korosztályos csapata szombaton a lendvai középiskolában a területi tornán versenyzett az országos ifjúsági bajnokságra jutásért. A Muránia a két továbbjutó helyért Ljutomer és Ptuj csapatával mérkőzött meg.

Bővebben...

MCSi Design