kele
perec1
garas1
64. évfolyam
12. szám
Megjelenés:
2020. 03. 26.
kiscim1220
 

foci12201A háború utáni korszakban, egészen Szlovénia önállósodásáig Lendván a labdarúgás hullámvölgyeket és -hegyeket élt meg, a lendvai alakulat többször is a szlovén élvonalban játszott, majd nemsokára kiesett. A fénykorát a háború utáni években élte a csapat, amikor Nafta Torna Egylet név alatt megnyerte a szlovén ötcsapatos bajnokságot és bejutott a Jugoszláv Ligába. Ebben az időszakban a falvakban is népszerű volt a labdarúgás, számos csapat ebben az időszakban alakult.

Bővebben...

SLOfoci1120A koronavírus-járvány árnyékában ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Szlovén Labdarúgó Szövetség, amelyet 1920. április 23-án hét szlovén klub alapított meg. A jubileum alkalmából idén számos rendezvénysorozatot terveznek, kezdve az áprilisi díszüléssel, amelynek sorsa azonban egyelőre bizonytalan. A jubileum alkalmával napvilágot lát egy kiadvány és egy dokumentumfilm is. A száz éves múltra, amelyben fontos szerepe volt a lendvai labdarúgásnak is, három részben emlékezünk.

Bővebben...

sport jezero1020Szlovén ifjúsági lövészbajnok a Jezero csapata

A hétvégén Ormosdon rendezték meg a 29. szlovén felnőtt és ifjúsági légpuskabajnokságot, amelynek ifjúsági megmérettetésén a dobronaki Jezero csapata kimagasló eredményt ért el: Kianec Melani, Bakan Urisk Lara és Bakan Urisk Lena hármasa országos csapatbajnoki címet szerzett. Az első helyet magabiztosan, 14 körös előnnyel szerezték meg a lányok Grosuplje csapata előtt.

Bővebben...

sport darts1020Szombaton a Lendvai Dartsliga győztes csapata, a völgyifalui Bar Kvatro Gal rendezte meg a dartsliga gálatornáját Pincén, amelynek keretében kiosztották a díjakat is.

Bővebben...

nafta1020zivkoA második osztály tavaszi idényének bevezető összecsapását a Nafta még pénteken kora délután játszotta Ptujban a Drava ellen. Mezőnyfölényben játszotta a mérkőzést a lendvai csapat és többet is birtokolta a labdát. Az első harminc percben nem igazán alakult ki helyzet, a játék eseménytelenül csordogált a pályán, amikor az első lövést a kapu felé Pirtovšek lőtte távolról, majd néhány perc múlva Paku ballábas lövése is a kapufa mellett kötött ki.

Bővebben...

speedway1020A Lendvai Speedway Team pénteken tartotta meg éves közgyűlését a lendvai Cubis Hotelben. Az egyesület nemcsak az utánpótlás hiányával, a fiatalok toborzásával, hanem az infrastruktúra egyre nagyobb leépülésével is küzd. Idén az egyesület színeit két versenyző képviseli.

Bővebben...

horvathesz1020Horváth Eszter, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola végzős diákja már 12 éve szinte minden nap órákat tölt az úszómedencében. Az általános és középiskolai országos bajnoki cím és sok más kiemelkedő eredménye nyomán idén a Lendvai Sportszövetség az év női sportolója címmel tüntette ki. 

Bővebben...

sloultra 3

A múlt szombati, immár 4. Slo24ultra 24 órás kerékpáros maratonnak Dobronakon 58 résztvevője volt, ebből 12 nő. A nemzetközi mezőny 24, 12 és idén először, 6 órás kerékpározásban tehette próbára a kitartását. Nem volt egyszerű – mondta a 24 órás verseny győztese, Stanko Verstovšek.

Bővebben...

ijaszat 22A Lendvai Íjászklub szombaton hatodik alkalommal rendezte meg az Íjászat határok nélkül történelmi íjászversenyt a lendvai várnál és környékén. A felszabadult, baráti hangulatban folyó versenyen mintegy negyvenen vettek részt.

Bővebben...

 kisfoci Dobronak 2A Dobronaki Ifjak Szervezete szombaton kilencedik alkalommal szervezte meg a kispályás focitornát a dobronaki pályán. A foci mellett idén újdonságként röplabdában is megmérettethették magukat a fiatalok vegyes, háromfős felállásban. A szervező a legkisebbekről sem feledkezett meg, számukra lábteniszversenyt rendezett. Minden sportág egy helyszínen, az újonnan füvesített futballpályán folyt.

Bővebben...

sportjatekok2619A Lendva Községi Sportszövetség múlt csütörtökön tartotta meg a községi sportjátékok hagyományos díjkiosztóját. Az idén kilenc sportágban lebonyolított versenyeken 250 szabadidős sportoló vett részt.

Bővebben...

A Nafta 1903 felnőtt csapata hétfőn Franc Fridl edző vezetésével megkezdte az alapozást az országos második liga 2018/19-es bajnokságára. A Nafta az őszi idény nyitómérkőzését augusztus 5-én hazai pályán játssza a Kalcer Radomlje ellen. Azzal a csapattal, amely az elmúlt évben kétszer is legyőzte a lendvai felállást, és a bajnokságot a negyedik helyen zárta.

Bővebben...

Véget ért az idei, fiatalok részére szervezett muravidéki korosztályos horgászverseny. A 15 és 20 éves horgászkedvelők három helyszínen versenyeztek: Kótban, Zgornja Konjščinan és Motan. A húsz horgász között lendvai versenyzők is igyekeztek mindhárom helyszínen minél jobban teljesíteni. Ez sikerült is, hiszen az összesítésben a második helyet szerezték meg. Előttük Gornja Radgona, mögöttük pedig Ljutomer végzett. Ezúttal a muraszombati horgászegyletből nem indultak fiatalok.  

Bővebben...

nafta kozgy24181Közgyűlés a Naftánál

A Lendvai Nafta 1903 Labdarúgóklub kedden délután tartotta meg éves taggyűlését. Az egyesület tartalmi beszámolójából kiderült, hogy a felnőtt csapat a 2016/17-es évre a kitűzött célokat megvalósította, ugyanis feljutott a másodosztályba és körzeti kupagyőztes is lett.

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben