kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

sport ij49181Horvat Kristijan ország csúcsot ért el

Az országos teremíjászati kupaverseny sorozata szombaton a harmadik fordulóval Postojnán folytatódott. Az összecsapáson erős mezőny sorakoztatott fel, hiszen 251 íjász küzdött a győzelemért 33 szlovén, olasz és horvát klubból. A Lendvai Íjászegyesület hat tagja ismét remekül teljesített.

Bővebben...

sport legfiat49181A Petesházi Coal Sportlövészeti Egyesület legfiatalabb versenyzői a hétvégén Juršincin versenyeztek, ahol a 3. Mikulás Kupát szervezték meg.

Bővebben...

nafta U4918Habár a Nafta 1903 két korosztályos csapata számára az idei bajnokság őszi idénye november 18-án befejeződött, a csapatok nem pihennek. A levezető edzések még december közepéig tartanak, amiket edzőmérkőzésekkel tarkítanak és egyben próbajátékosok tesztelésére is alkalmasak ezek a találkozók. Szombaton a Mura élvonalban játszó utánpótláscsapatai érkeztek a lendvai műfüves pályájára, ahol két küzdelmes meccset láthatott a közönség.

Bővebben...

sport judo4818A legfiatalabb cselgáncsozók Cserencsócon

A Lendvai Judo Klub szombaton Cserencsócon rendezte meg az immáron 7. Mikulás Cselgáncstornát a 8, 10 és 12 éves korosztálynak. A versenyre 139 cselgáncsozó érkezett tíz magyar, horvát, osztrák és szlovén klubból.

Bővebben...

sport rop ifi4818Miután a lendvai Muránia serdülő lánycsapata bejutott az országos élmezőnybe, ezt vasárnap hazai pályán megismételte az idősebb lányok csapata is. A csapat minőségi játékkal már az utolsó torna előtt bebiztosította a továbbjutást az országos élvonalba. 

Bővebben...

sport jezero4718Hazai pályán második hely csapatban

A Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület volt a házigazdája a második regionális serdülőliga második tornájának. A lányok légpuska csapatversenyében a Jezero 2 (Podgoršek, Bakan Urisk, Vuk) a második helyen végzett Muraszombat mögött, míg a Jezero 1 (Ferencek, Gavrič, Kolman) hatodik lett a nyolccsapatos mezőnyben. A versenyen kiváló egyéni eredmények születtek, hiszen Podgoršek Laura 402,2 körrel tornagyőzelmet szerzett, mögötte a második helyen Urisk Bakan Lena végzett 397,9 körrel. Az első tíz között végzett Gavrič Saša 7., Ferencek Melani 8., Kolman Kaja 9. és Vuk Nika 10. helyével.

Bővebben...

sport hodos47182A hétvégi 14. fordulóval befejeződött az 1. Muraszombati Körzeti Liga őszi idénye, amelyet a Hodosi Labdarúgóklub csapata az 5. helyen zárt. A bajnokság indulása előtt az élvonalat célozta meg a dombvidéki csapat, de a közvetlenül az idény kezdete előtt több kulcsfontosságú játékos is megsérült.

Bővebben...

sport murania47181A Lendvai Röplabdaklub többéves befektetett kemény munka után először jutott el a kitűzött célig, hogy az utánpótlás csapatokkal feljusson az országos legjobbak közé. A tervet elsőként a serdülő lányok hazai pályán teljesítették vasárnap.

Bővebben...

sport nafta47181Az őszi idény utolsó idegenbeli mérkőzését a listavezető Radomlje ellen játszotta vasárnap a Nafta, s eredményes játékkal megszakítva a hazaiak győzelmi sorozatát fontos három pontot gyűjtött. Ezúttal sérülés miatt Cekovski, Oštrek és Vinko sem utazott el Radomljébe.

Bővebben...

szovetseg4718Kedden este ünnepélyes keretek között megünnepelte megalapításának 40 éves évfordulóját a Lendva Körzeti Labdarúgó-szövetség. A rendezvény ünnepi szónoka Radenko Mijatović, a Szlovén Labdarúgó-szövetség elnöke volt.   

Bővebben...

sport ifi4618Míg a szlovén második keleti ifjúsági és serdülő fociliga őszi idényét az ifjúsági csapat magabiztos győzelmeivel jobban kezdte a serdülőknél, a szezon vége felé a teljesítményük ingadozni kezdett. A legutóbbi vereség után a lendvai stadionba látogató Ilirska Bistrica ellen sem tudott győzni. A mérkőzésen a vendégek jobban akarták a győzelmet és kihasználták a hazaiak gyenge pontjait.

Bővebben...

sport rop46180A lendvai Muránia röplabdacsapata szombaton a második hazai mérkőzésén az éllovas Črnát fogadta a középiskola tornatermében. A lendvai lányok bátran játszottak és meglepően kiegyensúlyozott játékot mutattak. Nem kevés erőfeszítéssel tudott csak 3:1-re győzni a vendégcsapat, amelyhez a rutinjuk is hozzásegített.

Bővebben...

nafta ilirija4618A 15. fordulóval a másodosztályú bajnokság első fele zárult a hétvégén, s a Nafta idegenben újabb vereséget szenvedett, ezúttal a fővárosi Ilirija ellen.

Ismét mezőnyfölényben játszott a lendvai felállás és számos ígéretes gólhelyzetet alakított ki, a csatárok azonban egyikkel sem tudtak élni. Roginić és Vinko elpuskázott helyzetei mellett Cvrtila egyik lövése is a keresztlécen pattant.

Bővebben...

A Nafta 1903 felnőtt csapata hétfőn Franc Fridl edző vezetésével megkezdte az alapozást az országos második liga 2018/19-es bajnokságára. A Nafta az őszi idény nyitómérkőzését augusztus 5-én hazai pályán játssza a Kalcer Radomlje ellen. Azzal a csapattal, amely az elmúlt évben kétszer is legyőzte a lendvai felállást, és a bajnokságot a negyedik helyen zárta.

Bővebben...

MCSi Design