kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Lendva Község – Év sportolója 2019 díjkiosztó

evsport0520Lendván az Év sportolója ünnepélyes díjátadót a Színház- és Hangversenyteremben tartották meg január 29-én. A férfiaknál Denša Luka cselgáncsozó, a nőknél Horváth Eszter úszó végzett az élen. Az év csapata díjat a Nafta 1903 felnőtt felállása kapta.

A hagyományos ünnepségen Matjašec Andrej, a Lendvai Sportszövetség elnöke beszédében kiemelte a sport összekötő erejét, amely erősíti a békés együttélést: – A díjkiosztó nem csak a sporteredmények értékelését szolgálja, hanem a sportolók, az edzők és a szülők elkötelezettségét is egy közös cél érdekében – fejtette ki.    

Magyar Janez, Lendva Község polgármestere köszöntőjében kifejezte tiszteletét azon sportolóknak és szakmunkatársaknak, akik kitartó munkával a kiemelkedő sporteredményekért dolgoznak. Hozzátette, a községben az aktív és a rekreációs sport fontos szerepet tölt be az emberek mindennapjaiban, és ennek tudatában a község igyekszik támogatni a községi sport fejlődését.

Az ünnepségen jelen volt Perko Blaž, a Szlovén Olimpiai Bizottság főtitkára is, aki felszólalásában nemcsak az eredmények tekintetében emelte ki a sport fontosságát, hanem alapelvének és értékének egyesítő jellege miatt is. Példának az olimpiai mozgalom filozófiáját hozta fel, amely arra tanít, hogy az emberek szolgálatában a sporttal egy jobb és békésebb világot építsünk. 

A köszöntőket követően a díjkiosztó gálán kihirdették Lendva Község legjobb sportolóit a 2019-es évben. Az elmúlt év legjobb férfi sportolója Denša Luka cselgáncsozó, a Lendvai Küzdősportok Klubjának (KBV) tagja lett, aki a serdülő korosztály 60 kilogrammos súlycsoportban ért el országos bajnoki címet, valamint a koperi, a lengyel bielsko-bialai, a cseh teplicei és a zágrábi kadét Európa-kupákon való eredményes szereplésekért. Fiatalsága ellenére számos tornán tett tanúbizonyságot tudásáról és tehetségéről: – Örülök, hogy sikeres versenyévet tudhatok magam mögött. A pályafutásom előtt állva tartalmasan és nagy erőkkel dolgozom – mondta a díjazott. A második helyen Horvat Kristijan végzett a Lendvai Íjászklubból, míg a harmadikon klubtársa, Cseh Gyula.

Az év női sportolója díjat Horváth Eszter fiatal úszó vehette át, aki a radányi úszóklub tagjaként számos hazai és nemzetközi versenyeken ért el kimagasló eredményt, többek közt országos középiskolai bajnoki címet is szerzett. Amint utólag elmondta – hiszen betegség miatt nem lehetett jelen a díjkiosztón –, a kitüntetésre nem számított. Meglepetés és egyben öröm is volt számára, hogy a környezet elismerte munkáját és díjazta eredményeit. A dobogó második és harmadik helyét a Lendvai Judo Klubból Kovač Mia és Kulčar Vita szerezte meg.

Az év csapata címet a Nafta 1903 Labdarúgóklub felnőtt alakulata nyerte, amely sikeresen szerepel a szlovén másodosztályban és a szlovén kupasorozatban bekerült az elődöntőbe. A kitüntetést Rebernik Mihael vette át, aki a felkészülési mérkőzés miatt még a gála vége előtt távozott a helyszínről. Bukovec János, a klub munkatársa szólt az elismerés jelentőségéről, aki szerint a díj az elmúlt évek eredményes munkájának a bizonyítéka, annak ellenére, hogy a feljutás még nem sikerült. A második hely a Lendvai Röplabdaklub felnőtt csapatát, míg a harmadik a Lendvai Íjászklub csapatát illette meg.

 

 

Az ígéretes sportoló díjat ismét a Lendvai Íjászklub tehetsége, Horvat Niko érdemelte ki, aki az U15-ben több versenyszámban és különböző íjakkal elért kiváló eredményekért érdemelte ki a kitüntetést. A második helyen Galambos Milán, a petesházi Coal Sportlövészeti Klubból, a harmadikon Peshehonov Nikita a Mladostból, a negyediken klubtársa, Györköš Hac Anel, az ötödiken Bogdan Štefan a KBV-ből és a hatodikon Čeleš Gal a Judo Klubból végzett.

Bedič Nika, a Mladost tollaslabdázója örülhetett az év ígéretes lánysportolója címnek, aki az U15-ös országos bajnokságon dobogós helyezéseket ért el az egyéni, a páros és a vegyes páros mezőnyben. Nika helytállt a nemzetközi tornákon és tagja az országos válogatottnak is. Klubtársa, Koša Iva második, Škraban Lana és Sep Sara a KBV-ből a harmadik és negyedik, Horvat Tia a Mladostból ötödik és Gabor Ria a Judo Klubból hatodik lett.

Az ígéretes sportcsapat címet a Lendvai Röplabdaklub kis röplabdacsapata nyerte el, amely tavaly az országos bajnokságon a 11. helyen zárt, megszerezve ezzel a csapat legjobb eredményét. A második hely a petesházi Coal Céllövészeti Klub utánpótláscsapatát illette meg, a harmadik helyet a KBV U12-es csapata érte el.   

A külön elismerések kategóriájában azokat a sportdolgozókat és sportszereplőket díjazták, akik hozzásegítettek a sport fejlődéséhez és népszerűsítéséhez a községben. A szakmai munkatársnak járó díjat Hozjan Jožef íjászedző, versenyző és aktív klubtag vehette át. Az év szabadidős sportolója Horvat Damijan lett a Lendvai Kerékpáros Klubból, aki számos kerékpármaratonon vett részt határon innen és túl. A cselgáncsban végzett sok éves munkásságáért Kulčar Dejant díjazták elismeréssel. A csapatsportokban elért eredményekért külön elismerésben részesítették Čiček Eva ígéretes fiatal röplabdázót. A kimagasló sporteredményekért pedig Misja Beno taekwondozót, aki az elismerés átvétele után egy fárasztó versenyévről számolt ki nyilatkozatában, amelynek eredményessége nagyon sok munkát és lemondást követelt.

A Lendvai Sportszövetség által rendezett múlt szerdai gálán jubileumi elismerésben részesítették a fennállásának 40 éves évfordulóját ünneplő Lendvai Labdarúgóedzők Területi Egyesületét.  

 

 

MCSi Design