kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Sportmix - hírek röviden

nafta kozgy24181Közgyűlés a Naftánál

A Lendvai Nafta 1903 Labdarúgóklub kedden délután tartotta meg éves taggyűlését. Az egyesület tartalmi beszámolójából kiderült, hogy a felnőtt csapat a 2016/17-es évre a kitűzött célokat megvalósította, ugyanis feljutott a másodosztályba és körzeti kupagyőztes is lett.

nafta kozgy24182Az utánpótlás csapatok viszont egy évre újra a körzeti ligában rekedtek. A pénzügyeknél elhangzott, hogy az elmúlt évben mintegy hatszázezer euró bevétellel rendelkezett az egyesület és valamivel több mint négyszázezer euró volt a kiadás. A taggyűlés továbbá a végrehajtó bizottsági tagság alól felmentette Sobočan Štefan és Režonja Slavko tagokat, a két új tag Balažek Anton és Drvarič Marjan lett. A vezetőség a következő idényre az első osztályba jutást tűzte ki az egyedüli elfogadható célnak, valamint tíz euró összegű éves tagdíjat határozott meg. Az egyesület éves taggyűléséről a következő számban olvashatnak bővebben.

hs 

 

Folytatódott a kiskaliberű liga

A zalaegerszegi lőpálya felújítása miatt a kiskaliberű puskaliga 4. fordulóját Gellénházán bonyolították le. Csapatban a házigazda PLE Zalaegerszeg győzött, míg egyéniben kimagasló eredménnyel, 275 körrel a muraszombati Makari Igor nyert. A dobronaki Jezeróból Car Franc nyolcadik lett.  

sport cel24181A petesházi Coal Sportlövészeti Egyletből a fiatal Galambos Milán a 17 helyezéssel teljesített a legjobban. Csapattársa, Kopinja Jože rosszul indította a versenyt, amin a folytatásban már nem tudott jelentősen javítani, így a 20. hely jutott neki. A csapatból Gerenčer Boris még nem vette fel az idei verseny ütemét és a 24. helyen zárta a fordulót.

sport cel24182A kilenccsapatos mezőnyben a Jezero negyedik, a Coal a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

hs

 

Remekeltek a cseperedő cselgáncsozók

sport judo2418A hétvégén Slovenska Bistricán rendezték meg a 6. Stanko Topolčnik Emléktornát. A Slovenska Bistrica Kupáért folyó küzdelmekben a fiatal lendvai cselgáncsozók kiváló eredményeket értek el. A KBV színeiben a 12 éves korosztályban Sep Sara (44 kg), Horvat Veronika (40 kg) és Škraban Lana (52 kg) tornagyőzelemmel a csapatelsőséget szerezte meg. A dobogó legfelső fokára állhatott még Rok Mujdrica (46 kg), második lett Bogdan Štefan (27 kg), míg bronzémet Bogdan Teo (35 kg) szerzett.

A Judo Klub a 10 éves korosztályban két aranyérmet szerzett, a döntő összecsapásokban Biro Jure (35 kg) és Recek Naj (40 kg) győzedelmeskedett, míg Horvat Neža (38 kg) harmadik lett. A 12 éveseknél Maučec Tinaja (48 kg) első lett.

hs 

 

Szentlászló a dobogón

Miután két hete befejeződött a moráci kispályás fociliga, amelyet Szentlászló a remek tavaszi menetelésnek köszönhetően a kiváló negyedik helyen zárta, szombaton a csapat remekelt a Morác községi kupáért folyó küzdelemben is. A Noršincin rendezett kilenccsapatos kispályás focitornán Szentlászlót az elődöntőben a későbbi győztes Mlajtinci csapata állította meg, a harmadik helyért így Filovcival csapott össze Szentlászló és szoros küzdelemben 3:2-re győzött. A tornát 4:3-ra Mlajtinci nyerte Noršinci előtt. Pártosfalva úgy a bajnokságban, mint az idényzáró tornán kevésbé volt sikeres. A biztató őszi idény után a csapat teljesítménye visszaesett és a sereghajtó helyen zárta az idényt, a kispályás községi focitornán pedig a csoportselejtezőben elakadt.

Az idényzáró torna gólkirálya a mlajtinci Titan Goran, a legjobb kapus a noršinci Buzeti Alen lett.

F.h.m.

 

Az országos iskolai íjászversenyről

sportij24181Idén Ilirska Bostricán szervezték meg az általános és középiskolák országos íjászbajnokságot, amelyen a lendvai és a göntérházi iskola tanulói vettek részt.

Országos bajnoki címet szerzett Vuk Vasilij a Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskola első nevelési-oktatási szakaszának tanulója, aki barebow íjjal 268 körrel lett bajnok.

sportij24182Az 1. Sz. Lendvai KÁI indulói közül Horvat Niko olimpiai íjjal a második helynek örülhetett a felső tagozatból, míg a 4–6. osztályig olimpiai íjjal Komaricki Nik hetedik, Horvat Vita nyolcadik lett. A barebow versenyszámban Bratkovič Odar Aljaž a 11., Žalig Luka a 13. helyen végzett. A tanulók a Lendvai Íjászklub tagjai is, így edzőik segítségével készültek erre a versenyre is. Az eseményen 90 iskola 180 fiatal íjásza versenyzett.

hs

 

Elszalasztott lehetőség

A belatinci kispályás fociliga utolsó fordulójában a lakosi Torcida csapata a tabella 11. helyén álló Belatinc csapatával találkozott. A mérkőzésen a Torcida folyamatosan gólelőnyben volt, de a véghajrában a hazaiaknak sikerült kiharcolni a pontosztozkodást.  Az első félidő 3:2-es vezetése után a Torcida az utolsó percben szalasztotta el a győzelmet, amikor Belatinc betalált és 6:6 lett a végeredmény. A Torcidából Horváth László és Bedő Igor kétszer, Novak Dean és Drvarič Marjan egyszer talált hálóba. A mérkőzésen Herceg Zlatko a Torcidából kihagyott egy büntetőt. Az idei öregfiúk kispályás focibajnokságot Ižakovci nyerte, míg a Torcida az idényt a tabella közepén zárta.

f.h.m.

MCSi Design