kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Helyhatósági választások 2018: polgármesterjelöltek a kétnyelvű községekben

jeloltek4318A november 18-i helyhatósági választásokon a Muravidék nemzetiségileg vegyesen lakott öt községében – Lendván, Dobronakon, Hodoson, Salban és Morácon – 11 jelölt indul a polgármesteri posztokért. 

Lendvát új polgármester vezeti a következő négy évben, hiszen a mostani polgármester, Balažek Anton nem indul a választásokon. A polgármesteri posztért öt jelölt indul: Magyar János az SDS és az NSi támogatásával, Kulčar Igor az SD támogatásával, valamint Kaszás Mihály, Laj Ferenc és Süč Dejan független jelöltek.

Két községben, Hodoson és Dobronakon továbbra is maradnak az eddigi polgármesterek, hiszen Hodoson Orbán Lajos, Dobronakon pedig Kardinar Marjan egyedüli jelöltként indul.

Elindulnak az új mandátumért a mostani polgármesterek a Morác és Sal központú községekben is, egy-egy ellenjelölttel. Salban Fartek Iztok polgármester mellett Korpič Jože száll harcba a polgárok szavazataiért, Morácon Glavač Alojz jelenlegi polgármester ellenfele Vojkovič Borut lesz, mindannyian független jelöltek. 

MCSi Design