kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Idén a szobrászat került előtérbe

lindart27191A hét közepétől vasárnapig tartott Lendván a Galéria-Múzeum szervezésében a Lindart Junior ifjúsági képzőművészeti tábor az egykori polgári iskolában. Idén a szobrászat került előtérbe, a 13 résztvevő általános iskolás Lipovics János szobrászművész vezetésével alkotott.

lindart27192– Domborműveket mintáztak, amikről gipsznyomatok készültek, agyagból készítettek tárgyakat, amelyeknek az alapanyagát nekik kellett előkészíteniük – sorolja Lipovics János, a tábor vezetője a programban előírtakat, majd így folytatja: – Változatos technikákat használva különböző mintákat formáztak, utána egy előre elkészített tálban tárgyakat, mintákat helyeznek el, díszítették, mintázták, de a korongozásba is belekóstolhattak. Szombaton pedig Ytong-téglából készítettek szobrokat. Ez volt a tartalmi rész, amihez természetesen sok más is járult, többek között a várgaléria anyagának a megtekintése vezetéssel és a lendvai szobrászat nagyjainak, Zala Györgynek és Király Ferencnek a tevékenységéről szóló bemutatók a galéria gyűjteménye alapján.  

Vasárnap zárásként a tábor helyszínén zárókiállításon lehetett megtekinteni az elkészült alkotásokat, amelyeket nagy lelkesedéssel készítettek a fiatalok, ismerkedve az anyag sajátosságaival és a szobrászati eljárásokkal.

 

lindart27193

MCSi Design