kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Kreatívan, hasznosan, színvonalasan

kraaron4420Idén érettségizett a Lendvai Kétnyelvű Középiskola gimnáziumában, ősztől pedig Mariborban a Műszaki Egyetemen tanul, gépészmérnöknek készül. Az elsőéves Krajačič Aaron, a Lendvai Egyetemisták Klubjának új elnöke kihívásként éli meg a posztot, de tele energiával és új ötletekkel veti bele magát a munkába és az előtte álló két évre szóló feladatokba.

– A Lendvai Egyetemisták Klubjának legújabb és talán eddigi legfiatalabb elnökeként hogyan fogadtad a vezetői megbízást?

– Az elnöki tisztségért mások biztatására indultam. Már régóta dolgozom a klubban, megismertem a szervezet tevékenységét, működését. Az idősebb, leköszönő tagok szintén megismertek engem, és a klubban végzett munkám alapján látták bennem a vezetői képességet annak ellenére, hogy még csak elsőéves egyetemista vagyok. Véleményem szerint az, hogy valaki fiatal, még nem jelenti, hogy bizonyos területen ne tudna eredményes lenni. A fiatalok friss energiával és új ötletekkel bírnak, és ez utóbbi mindenképpen pozitív. Persze fontos a tapasztalat is, de esetemben ez sem hiányzik. Ennek ellenére mindenképpen jó kihívást jelent a poszt betöltése.

A vezetőségbe is teljes egészében új személyek kerültek…

– Egy teljesen új csapat állt fel most a klub élén. Valójában a korábbi iskolatársaimból, a gimnáziumból állítottam össze a vezetőséget, illetve más irányzaton tanulókból. A Szlovén Egyetemisták Szövetségébe pedig Močnek Ottót választottuk. A szövetséggel nagyon jó az együttműködésünk, és remélem, ez így is marad.

Milyen tervekkel, milyen programmal vágtok bele a munkába? Kiemelnél néhány fontosabb eseményt?

– Természetesen maradnak mindazon jól bevált eddigi események, amelyek az egyetemisták körében közkedveltek és látogatottak. Ha ezek közül csak néhányat kell felsorolnom, akkor mindenképpen kiemelném a Vinárium Fesztivált, a Bográcsfesztet –Lendván, Mariborban vagy Ljubljanában –, aztán a Halloween-partit, a karnevált vagy éppen a gesztenyepikniket. Sajnos ezeknek az eseményeknek a megtartására most nincs kilátás, de reméljük, hamarosan újra normális kerékvágásban folytatódik az élet. Meggyőződésem, hogy menetközben újabbnál újabb ötletek is születnek majd, de már most tervben vannak olyanok, amelyek talán a közelmúltban nem voltak annyira jelen, és itt elsősorban a magyar nyelvű előadásokra, a Magyarországról is érkező zenészekre gondolok. Szeretnék szorosabban együttműködni a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézettel is. Mindenképpen az a célunk, hogy a Lendvai Egyetemisták Klubja széleskörű lehetőségek kínáljon arra, hogy a szabadidőnket kreatívan, hasznosan, színvonalasan töltsük el és egyúttal szórakozzunk is, tapasztalatokat cseréljünk és gyarapítsuk ismereteinket.

A járvány ideje alatt hogyan tartjátok a kapcsolatot a tagokkal?

– Tekintettel a járványhelyzetre a kapcsolatot természetesen online tartjuk. Jelen pillanatban az események szervezése bizonytalan, de amint lehet, azonnal megkezdjük a programok megvalósítását. Addig pedig igyekszünk segíteni a tagjainknak mindenben, amiben csak tudunk, legyen ez távoktatás vagy bármi egyéb, amivel megkeresnek bennünket.

 

 

MCSi Design