kiscim2517

 
sport uszas2517Megvédte első helyét Horváth Eszter
A Pápai 27. Nemzetközi Játékfesztivál keretében szombaton megrendezték a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozót, melynek úszóversenyén a lendvai Horváth Eszter is rajtkőre állt. A lenti GYÚK színeit képviselő Horváth Eszternek százméteres hátúszásban 1:12,09 eredménnyel sikerült megvédeni tavalyi első helyét. Az úszóversenyen 107 fiatal indult.

tovább

sport iszkiri2517A Lenti Iszkiri Futóklub vasárnap futóversenyt rendezett Lentiben, melynek öttávos versenyén 346 futó állt rajthoz, köztük néhányan a Lendva-vidékről is. Vidékünk legjobb eredményét a hosszúfalui Gazdag Andrej érte el, aki a 10 kilométeres középtávot 41:55-ös idővel másodiknak futotta le. Emellett a távon a lendvai Grča Teodor 16., Vučko Igor 18., a pincei Gyurkač Ladislav 19. és a völgyifalui Gerebic Gordan 22. lett.

tovább

sport rop2517Szombaton a röplabdázók vették birtokukba a lendvai középiskola tornatermét, ahol a helyi röplabdaklub a többi muravidéki és prlekijai klubbal, valamint a játékvezetők regionális egyesületével karöltve rendezte meg a második muravidéki röplabdanapot, mely először került Lendván megszervezésre.

tovább

sport jatek2517Hagyományosan a lendvai Lovski dom vendéglőben tartották meg a Lendva Községi Sportszövetség által megrendezésre kerülő községi játékok díjkiosztó rendezvényét, melyre a megszokottnál valamivel kevesebben látogattak el annak ellenére, hogy a 11 meghirdetett sportágban összesen 314-en versenyeztek.
Az egybegyűlteket Pintarič Bruno elnök köszöntötte, gratulálva a győzteseknek, majd kifejezte azon reményét, hogy jövőre sem csökken a részvevők száma a sportjátékokon. Ezt követően Horvatič Velimir titkár kiemelte, hogy a rekreáció minden korosztály számára fontos, egyre népszerűbb és ma az egészség megőrzése érdekében is gyakran egy életmód részévé válik. Ezért a szövetség az évente lebonyolított játékokkal minél szélesebb körű versenyzést törekszik biztosítani és folyamatos toborzással népszerűsíti a szabadidő aktív eltöltését.

tovább

nafta vegh2517Hétfőn nagy érdeklődés kísérte a Nafta 1903 klub éves közgyűlését, melyen elfogadták ez elmúlt évi beszámolókat, majd felmentették a régi vezetőséget és új öttagú vezetőséget választottak. A klub élére Végh Gábor, a zalaegerszegi ZTE labdarúgóklub többségi tulajdonosa és Nafta jövőbeli fő befektetője került. Az alelnöki tisztséget Sobočan Štefan tölti be.

tovább

sport csente2417Utcai focitorna Csentében
A Csentei Labdarúgóklub a hétvégén utcai focitornát szervezett, melyen a csapatok körmérkőzéses rendszerben 20 perces mérkőzéseket játszottak. Az idényzáró eseményen öt gárda csapott össze, a Fekete Mamba nevű csapat pedig minden mérkőzést megnyerve könnyen szerzett tornagyőzelmet a Szép fiúk, az Idegenek, a Malom és a Fő utca nevű csapatok ellen. A torna gólkirálya 11 találattal Herceg Dominik lett.

tovább

sport misja2417Az olaszországi Goriziában rendezték meg a klubok Európa-bajnoksága taekwondo-selejtezőtornáját, melyen 11 versenyző lépett ringbe horvát, osztrák és olasz klubokból, valamint az egyedüli klub nélkül versenyző, a lendvai Misja Beno is az indulók között volt. Misja remek teljesítménnyel a második helyet szerezte meg a tornán, amivel belépőt szerzett a taekwondo-klubok Európa-bajnokságára, amely augusztus elején lesz Salzburgban. Ott már a fiatal tehetség az olasz Hwarang klub színeit képviseli majd.
A döntőig vezető utat Misja sikeres csoportselejtezővel indította, ahol az olasz Benallit verte 8:5-re, majd a horvát Jazevićet győzte le 9:7-re. A harmadik mérkőzését ugyan 12:10-re elvesztette az osztrák Mayer ellen, de utolsó összecsapását a horvát Malavić ellen 14:10-re nyerte, ezzel megszerezte a csoportelső helyet. A negyeddöntőben a horvát Dobrićot verte 14:12-re, míg az elődöntőben szoros küzdelemben, 16:15-re volt jobb az olasz Galianinál. Misja Beno menetelését a döntőben az olasz Luca Rossini állította meg, aki 15:11-re verte a lendvait.
sport akademia2417Amióta januárban először számoltunk be arról, hogy a Muravidéki Labdarúgó-akadémia létrehozását és a kollégium megépítését kétmillió euróval támogatja a magyar kormány, nem igazán történtek előrelépések az ügyben. Közel fél év után a fejleményekről Horváth Ferenc MMÖNK-elnöknél és projektfelelősnél érdeklődtünk.

tovább

aa lindau2317A Lindau a második helyen zárt
A lendvai Lindau kosarasai a múlt hétvégén a 16. nemzetközi kosárlabdatornán vettek részt a szomszédos Muraszerdahelyen, ahol végül a dobogó második fokára állhattak fel. Míg a vendéglátó Rudar csapata ellen 63:53-ra alulmaradtak, a zalaegerszegi Niederwald nevű csapatot 46:44-re megverték. A harmadik mérkőzés döntött a tornagyőzelemről, melynek a vendéglátó csapat örülhetett, miután 46:40-re legyőzte Zalaegerszeget.

tovább

sport ifjus2317Amikor az őszi idény végén a Lendvai Labdarúgó-iskola valamennyi edzője elhagyta az iskolát, a Nafta klub vezetősége az utánpótláscsapatoknál gyökeres változásokat ígért. Azóta sem tapasztalható viszont fejlődés, a korosztályos csapatok a körzeti ligákban az ifjúsági csapaton (képünkön) kívül gyengén szerepeltek, jobbára felelőtlen hozzáállás tapasztalható, a kialakult helyzetért pedig a községközi szövetség is okolható.

tovább

nafta kupa2317A Nafta a bajnoki cím mellett a körzeti fociszövetség kupáját is megnyerte szombaton. Velika Polanában a 9. Labdarúgó-fesztivál keretében rendezték meg a kupadöntőt, melyen a Nafta a Hotizával csapott össze.

tovább

sport jez50163Lezárták a lövészidényt
A dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület idényzáró sportlövészeti rendezvényt szervezett a dobronaki vadászháznál, melyen 29 tag jelent meg. A közösségi jellegű egyesületi találkozón a tagok pisztoly és forgópisztoly versenyszámban mérték össze képességeiket.

tovább

sport foci5016A Nafta 1903 a hétvégén négy korosztály számára nemzetközi utánpótlás teremfocitornát szervezett a kétnyelvű középiskola tornatermében. A kiélezett küzdelmekben a házigazdák soraiból a 15 évesek II. csapata érte el a legjobb eredményt, akik a döntőben szenvedtek vereséget a kaposvári Bene Ferenc Akadémiától.

tovább

Muravidéki Kosárlabdaliga: Lindau – Beltinci 58:59
Miután a múlt héten megszerezte első idei győzelmét a Lindau, a soron levő fordulóban is égett a bizonyítási vágy a hazai csapatban.
A mérkőzés sok hibával és feszülten indult mindkét oldalon, ami a kevés találaton is látszódott. Aztán a második negyedben összekapták magukat a csapatok és beindult a pontszerzés. A házigazda játéka így sem tudott teljesen felszabadulni, a csapatjáték nem jött össze, s a hárompontos vonalon is rosszul védekezett a Lindau. A vendégek ezek után egyre jobban elhúztak és az első félidőt kilencpontos megérdemelt előnnyel zárták.

tovább

sport rop49161Egy és fél év volt szükséges ahhoz, hogy a lendvai Muránia röplabdacsapata a 3. Keleti röplabdaligában megszerezze első pontját. Ezt hazai pályán egy rendkívül izgalmas találkozón sikerült elérni Radlje csapatával szemben.

tovább

MCSi Design