kiscim5017
 
 

armatura16 17A Lendvai Kétnyelvű Középiskolában ünnepélyes keretek között hétfőn osztották ki a szakmai érettségi és záróvizsgák diplomáit, illetve bizonyítványait. Tot Andreja a közgazdasági irányzatból arany szakérettségi bizonyítványt kapott.
...
vadasz2717Vasárnap délután ünnepélyes keretek között zárult le a muravidéki és a pártosfalvi vadászegylet közös szervezésében megvalósult 10. vadászati tábor Pártosfalván. Idén összesen 21 általános iskolás gyermek vett részt a háromnapos programban, amire már második éve Magyarországról is érkeznek gyerekek. A záróünnepségen Rituper Ludvik, a pártosfalvi vadászegylet vezetője köszöntötte a jelenlévőket. A táborban végzett munkáról szólt, melynek célja az volt, hogy a gyerekek megtanulják, hogy a természetben az
...
Június 4-én az 1920-as trianoni békediktátumra emlékezve tartottuk meg ismét a Nemzeti Összetartozás Napját. A 2010-ben hivatalosan is kijelölt nemzeti emléknap segítségével a magyar nemzet, ennek részeként a muravidéki magyarság tudatában is az újkori „mohácsi vész” tragédiájára már méltósággal tudunk emlékezni; ahogy az egyén a nagy traumák után, a nemzet is fel tudja dolgozni nagy veszteségét.
...
A civilkezdeményezésre 2016. február 24-én útjára bocsátott lendvai petíciót, melyben a lendvai migránsközpont bezárását követelték, 2016. március 8-ig 1081 személy írta alá. Ezer aláíró a Lendvai községből, míg 81 aláíró a környékbeli és más községekből csatlakozott a kezdeményezéshez. A petíciót a kezdeményezők elküldték az országgyűlésnek.
...
sport tollas1616A korosztályos csapatok hagyományos, immár 11. Ezüstlabda tollaslabdatornáján öt országból mintegy 180 versenyző ragadott ütőt a hétvégén Lendván. A legrangosabb U19-es kategória döntőjét a szlovén Jerčinovič, a lányoknál a cseh Kubeckova nyerte. A lendvaiak három dobogós helyezést értek el.
A háromnapos versenyre Magyarországról, Horvátországból, Csehországból, Szlovákiából és a szlovén klubokból érkeztek a fiatalok a négy korosztályban meghirdetett egyéni és páros kategóriákban. A lendvai Mladost Tollaslabdaklub 24 hazai
...
MCSi Design