kiscim4117
 
 
semulov41171A Lendvai Kultúregyesületek Szövetsége szervezésében az Asociacija Egyesület csütörtökön a helyi kultúrpolitika iránt támasztott igények érvényesítéséről és a lehetőségek jobb kihasználásáról szervezett műhelytevékenység keretében kerekasztalt Lendván a „Kettesben”.

Bővebben...

korus4117A törökbálinti Cantabile Kórus október 6-a kapcsán két koncertet is adott a Muravidéken: pénteken a lendvai Szent Katalin-templomban, vasárnap pedig a dobronaki Szent Jakab-templomban léptek fel.

Bővebben...

cim suzy4117Három nyelven, szlovénül, magyarul és angolul köszönte meg a jókívánságokat a három kibocsátó-felnevelő-befogadó közösségnek a 80. születésnapját ünneplő Suzanne Király-Moss a Galéria-Múzeum által megrendezett szombati kiállítás-megnyitón. Továbbá a barátoknak és ismerősöknek, nem utolsó sorban családjának, hogy elérhette élete álmát, képzőművész, illetve amerikai–szlovén és lendvai művész lehetett. A művésznő emberi habitusáról, személyiségvonásairól, szikrázóan szellemes humoráról Hajós Ferenc, az életmű művészi vonatkozásairól, a pályaív fontosabb állomásairól Franc Obal művészettörténész szólt.
 

Bővebben...

zcsj40171Dr. Zágorec-Csuka Judit: A szépirodalom önismereti és gyógyító ereje; Biblioterápiai tanulmánykötet, Pilisvörösvár – Kapca, Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület – Kapcai József Attila Művelődési Egyesület, 2017, 166 oldal, szakrecenzensek: dr. Domokos Áron, dr. Rudaš Jutka, dr. Vörös Klára Ilona, szerkesztette dr. Székely András Bertalan.

Bővebben...

karpatzene40171A Kárpát-medencei magyarok zenéit bemutató sorozat szombat esti koncertjén a lendvai színházban kétszer is elhangzott a fönti óhaj: a főszponzort képviselő Földes Gyula lendvai főkonzul szájából, de Böszörményi Gergely fesztiválszervező is ezen a véleményen volt.

Bővebben...

vizsoly40173– így fogalmazott Daruka Mihály, a Vizsolyi Biblianyomtató Műhely Élménymúzeum vezetője pénteken a muravidéki általános és középiskolás diákoknak tartott, erősen interaktív bibliafoglalkozáson a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában.

Bővebben...

berlet4017Októberrel indul a színházi évad a lendvai Színház- és Hangversenyteremben. A két bérletre, tehát a magyar és a szlovén nyelvű előadásokra mindössze 388 bérletet váltottak ki.

Bővebben...

szodott2517– ... azaz az alsólakosi Szödött-vödött Színjátszó Társulat sok alakoskodást és kabarétréfát felvonultató jelenetfüzérrel, szép közönségsikerrel, színpadi őstehetségekkel, szórakozni vágyó nézősereggel. A két-három szereplős bohózatfüzér a hatvanas-hetvenes évek rádiókabaréinak hangvételét hozza, bár az „aktualizálás” nem mindig sikeres, főleg az oly közismert, mesteri módon megalkotott Vujcsics Tihamér-kabarésláger esetében nem, mint a „Miért nem fogtok Ödönkének békát?” jelenetnél, amelyből éppen a lényeget jelentő zenei betétek hiányoznak.

Bővebben...

radamos2517A „Harangvirág” Művelődési és Idegenforgalmi Egyesület 35 éves fennállását ünnepelték a radamosi faluotthonban vasárnap. Az eseményen elismeréseket vehettek át az arra érdemesek, de műhelymunkák során kézműves tárgyak készítését is el lehetett sajátítani.

Bővebben...

szurrel2517A Hommage au Surrealisme nemzetközi fotókiállítás, mint címében is jelzi, a szürrealizmus előtt tiszteleg, az erre kiírt pályázatra pedig 250 alkotás érkezett. Ezek közül 40-et a lendvai vár pincehelyiségeiben állítottak ki június 17-én, a Múzeumok Nyári Éjszakáján.

Bővebben...

feherjani25171Vasárnap Hosszúfaluban hagyományosan megemlékezést tartottak a falu szülötte, Fehér Jani színművész tiszteletére. Ez alkalommal megkoszorúzták az emléktábláját, a délutáni órákban pedig a focipályán kultúrműsorral és társas összejövetellel folytatódott az emlék- és falunap.

Bővebben...

punkosdi2317Pénteken délután a Dobronaki Művelődési Házban a Pünkösdi Zenei Találkozón vehettek részt az érdeklődők, amely a kodályi zenei örökség jegyében zajlott.
A rendezvényen a Dobronaki Nótázók, a Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskola énekkara, valamint a magyarországi Gödből érkezett Gaude kórus lépett fel. A vendég vegyeskórus 2000-ben alakult a gödi zeneszerető polgárokból, repertoárjukban világi és egyházi zene egyaránt található.

Bővebben...

MCSi Design