kiscim3317
 
ifjus33171Negyedik alkalommal szervezte meg a Pannon Írók Társasága és muravidéki partnere, a Lendvai Könyvtár az Ifjúsági Pannónia elnevezésű, a fiatalok „alkotókedvének serkentésére” indított kétnapos tábort, mely zalai és muravidéki fiatal alkotók felolvasóestjével zárult múlt csütörtökön.

Bővebben...

babkikoto3317Holnaptól indul az évek óta sikeres bábszínházi program, a Lendvai Bábkikötő a Lendvai könyvtár és Kulturális Központ szervezésében. Az eseménysorozat keretében négy produkciót láthatnak a bábszínházkedvelők.

Bővebben...

szentgott3317Szentgotthárdon ismét kitágult a világ: a 16. Nemzetközi Művésztelep tíz alkotójával, alkotásaikkal – Hirnök József szavaival élve – „új világteremtés” folyik, melynek keretében új művészbarátságok szövésére, a régi barátságok felelevenítésére nyílik lehetőség.

Bővebben...

mura32171Halász Albert muravidéki költőt (a képen jobbról) a hétvégén már negyedik alkalommal megrendezett Murakon nemzetközi költői-írói fesztiválon a „Mura védelméért díj”-jal tüntették ki.

Bővebben...

nyariest3117Pénteken a Bánffy Központban rendezett nyári zenei est rendezvényén Koša Péter és Pál Emil duója lépett a szépszámú közönség elé.

Bővebben...

szodott2517– ... azaz az alsólakosi Szödött-vödött Színjátszó Társulat sok alakoskodást és kabarétréfát felvonultató jelenetfüzérrel, szép közönségsikerrel, színpadi őstehetségekkel, szórakozni vágyó nézősereggel. A két-három szereplős bohózatfüzér a hatvanas-hetvenes évek rádiókabaréinak hangvételét hozza, bár az „aktualizálás” nem mindig sikeres, főleg az oly közismert, mesteri módon megalkotott Vujcsics Tihamér-kabarésláger esetében nem, mint a „Miért nem fogtok Ödönkének békát?” jelenetnél, amelyből éppen a lényeget jelentő zenei betétek hiányoznak.

Bővebben...

radamos2517A „Harangvirág” Művelődési és Idegenforgalmi Egyesület 35 éves fennállását ünnepelték a radamosi faluotthonban vasárnap. Az eseményen elismeréseket vehettek át az arra érdemesek, de műhelymunkák során kézműves tárgyak készítését is el lehetett sajátítani.

Bővebben...

szurrel2517A Hommage au Surrealisme nemzetközi fotókiállítás, mint címében is jelzi, a szürrealizmus előtt tiszteleg, az erre kiírt pályázatra pedig 250 alkotás érkezett. Ezek közül 40-et a lendvai vár pincehelyiségeiben állítottak ki június 17-én, a Múzeumok Nyári Éjszakáján.

Bővebben...

feherjani25171Vasárnap Hosszúfaluban hagyományosan megemlékezést tartottak a falu szülötte, Fehér Jani színművész tiszteletére. Ez alkalommal megkoszorúzták az emléktábláját, a délutáni órákban pedig a focipályán kultúrműsorral és társas összejövetellel folytatódott az emlék- és falunap.

Bővebben...

punkosdi2317Pénteken délután a Dobronaki Művelődési Házban a Pünkösdi Zenei Találkozón vehettek részt az érdeklődők, amely a kodályi zenei örökség jegyében zajlott.
A rendezvényen a Dobronaki Nótázók, a Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskola énekkara, valamint a magyarországi Gödből érkezett Gaude kórus lépett fel. A vendég vegyeskórus 2000-ben alakult a gödi zeneszerető polgárokból, repertoárjukban világi és egyházi zene egyaránt található.

Bővebben...

vdc5016Pénteken a Lendvai Szociális Foglalkoztató Központban nyílt napot szerveztek, melynek keretében az intézmény védenceiből álló néptánccsoport tízéves évfordulóját ünnepelték meg. A rendezvény keretében a tagoknak France Marolt jelvényeket és elismeréseket osztottak ki.

Bővebben...

kofetar5016A Kofetarji lendvai szlovén színjátszótársulat vidám estre invitálta a közönséget a lendvai színházba pénteken este a Nevessünk együtt a „kofetárokkal” című rendezvényre.

Bővebben...

padlas5016A Padlás című darabra stílusosan egy padlástérben készül az Egy&Más Vándorszínház, a hosszúfalui művelődési ház padlásterében. Ellátogattunk a próbákra, melyek körülbelül egy hónapja „éjjel-nappal” zajlanak több turnusban, régi és vadonatúj szereplőkkel, már ismert zenészekkel, új felfedezésekkel.

Bővebben...

MCSi Design