kiscim2517

 
szodott2517– ... azaz az alsólakosi Szödött-vödött Színjátszó Társulat sok alakoskodást és kabarétréfát felvonultató jelenetfüzérrel, szép közönségsikerrel, színpadi őstehetségekkel, szórakozni vágyó nézősereggel. A két-három szereplős bohózatfüzér a hatvanas-hetvenes évek rádiókabaréinak hangvételét hozza, bár az „aktualizálás” nem mindig sikeres, főleg az oly közismert, mesteri módon megalkotott Vujcsics Tihamér-kabarésláger esetében nem, mint a „Miért nem fogtok Ödönkének békát?” jelenetnél, amelyből éppen a lényeget jelentő zenei betétek hiányoznak.

tovább

radamos2517A „Harangvirág” Művelődési és Idegenforgalmi Egyesület 35 éves fennállását ünnepelték a radamosi faluotthonban vasárnap. Az eseményen elismeréseket vehettek át az arra érdemesek, de műhelymunkák során kézműves tárgyak készítését is el lehetett sajátítani.

tovább

szurrel2517A Hommage au Surrealisme nemzetközi fotókiállítás, mint címében is jelzi, a szürrealizmus előtt tiszteleg, az erre kiírt pályázatra pedig 250 alkotás érkezett. Ezek közül 40-et a lendvai vár pincehelyiségeiben állítottak ki június 17-én, a Múzeumok Nyári Éjszakáján.

tovább

feherjani25171Vasárnap Hosszúfaluban hagyományosan megemlékezést tartottak a falu szülötte, Fehér Jani színművész tiszteletére. Ez alkalommal megkoszorúzták az emléktábláját, a délutáni órákban pedig a focipályán kultúrműsorral és társas összejövetellel folytatódott az emlék- és falunap.

tovább

szloszav23171Ez volt az általános vélemény a Dobronaki KÁI tornatermében 16 iskola közreműködésével pénteken megrendezett 7. szlovén szavalóversenyről, melyen 141 tanuló lépett színpadra. Idén újabb két iskola, a frami és a bistricai csatlakozott a rendezvényhez, illetve a belantinci iskola fiatalabb korosztályú szavalói.

tovább

pupilla2317A Pupilla Bábszínház pénteken a legkisebbeknek készített Ba Bu című premierelőadást mutatta be a lendvai Színház- és Hangversenyterem színpadán. A látványos előadás megragadta a szép számú közönséget, mely érdeklődéssel figyelte a hangok, a zene, a mozgás és a színek ötvöződését.

tovább

tanchaz2317Ujjongtak a gyerekek, szórakoztak a felnőttek – így is összefoglalhatnánk dióhéjban összefoglalva a Dobronakon megtartott táncházról, melyre a múlt szombaton került sor a Dobronoki György-ház udvarán. A rendezvény délután gyermektáncházzal indult, este pedig ifjúsági és felnőtt táncházzal folytatódott, a muzsikát Harangláb Népzenei Együttes szolgáltatta. A táncház főtámogatója a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium volt, a szervező pedig a Muravidéki Néptáncegyüttes, az MNMI és a lendvai magyar főkonzulátus.

tovább

punkosdi2317Pénteken délután a Dobronaki Művelődési Házban a Pünkösdi Zenei Találkozón vehettek részt az érdeklődők, amely a kodályi zenei örökség jegyében zajlott.
A rendezvényen a Dobronaki Nótázók, a Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskola énekkara, valamint a magyarországi Gödből érkezett Gaude kórus lépett fel. A vendég vegyeskórus 2000-ben alakult a gödi zeneszerető polgárokból, repertoárjukban világi és egyházi zene egyaránt található.

tovább

vdc5016Pénteken a Lendvai Szociális Foglalkoztató Központban nyílt napot szerveztek, melynek keretében az intézmény védenceiből álló néptánccsoport tízéves évfordulóját ünnepelték meg. A rendezvény keretében a tagoknak France Marolt jelvényeket és elismeréseket osztottak ki.

tovább

kofetar5016A Kofetarji lendvai szlovén színjátszótársulat vidám estre invitálta a közönséget a lendvai színházba pénteken este a Nevessünk együtt a „kofetárokkal” című rendezvényre.

tovább

padlas5016A Padlás című darabra stílusosan egy padlástérben készül az Egy&Más Vándorszínház, a hosszúfalui művelődési ház padlásterében. Ellátogattunk a próbákra, melyek körülbelül egy hónapja „éjjel-nappal” zajlanak több turnusban, régi és vadonatúj szereplőkkel, már ismert zenészekkel, új felfedezésekkel.

tovább

szavalo5016Múlt szerdán és csütörtökön került sor a hosszúfalui kultúrotthonban az idei szavalóverseny muravidéki döntőjére, melyen közel 100 általános iskolás és egy középiskolás diák szerepelt.

tovább

gyongy49161Jóleső érzés tölt el – ahogy így rendezgetem emlékeim a lendvai színházteremben tett „látogatásaim” kapcsán –, ha nem egy esetben szókimondó, sokszor mégis inkább csak „simogató” kritikáimat el is olvassa valaki, s ezt nagyritkán közlik is velem. De a Gyöngyhajú lányra most szinte csak jót mondhatok!

tovább

MCSi Design