kele
perec1
garas1
64. évfolyam
47. szám
Megjelenés:
2020. 11. 26.
kiscim4720
 

Sportmix - hírek röviden

prva4520Azonos ponttal hárman az élen – A Mura az előző fordulóig vezette a bajnokságot, ám szombaton nem sikerült idegenben győzniük: Tabor – Mura 0:0. Így rosszabb gólkülönbséggel a Mura a második helyre csúszott vissza, a Maribor mögé. A Tabor elleni mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult, ám bőven voltak helyzetek. Az első félidőben Kous Žigának volt egy elpuskázott lehetősége a vendégek, valamint Djalának és Babićnak a házigazdák részéről. A fordulás után a muraszombatiak részéről Kouter Nino találta el az oldalhálót, majd Maroša Amadej sem tudta gólra váltani helyzetét. A 82. percben piros lapot kapott Ristić Marko, mert lekönyökölte Cipot Kait, így a Tabor emberhátrányban fejezte be a találkozót. Ezzel a Maribor, a Mura, valamint a Koper egyaránt 19 ponttal áll a tabella élén ebben a sorrendben. A muravidéki csapat a következő, 12. fordulóban az Olimpija Ljubljanát fogadja hazai pályán.

 

In memoriam Lukač Zoltán – Zoli (1960–2020)

Szomorúan tudatjuk a lendvai sport kedvelőivel, hogy fájdalmasan korán, 60. életévében elhagyott bennünket a futballszerető, kiváló sportoló, Lukač Zoltán, vagy ahogy hívtuk, Zoli. Pincei fiatalként a szülőfalujában kezdte rúgni a labdát, majd a Naftához igazolt. A Nafta azon ifistái közé tartozott, akik a Kotori-öbölnél a nyolcaddöntőben játszhattak az egykori Jugoszlávia ifjúsági kupaversenyében. Erre igazán büszke is volt. A kijárt futballiskola után Pincén folytatta a labdarúgást a helyi csapatban. Emlékét örökre őrizni fogjuk.

Elhunyt a teke-legenda: Steržaj Miro (1933–2020)

Szomorúsággal töltötte el a Lendva-vidéki tekézőket a hír, hogy 87. életévében örökre eltávozott közülünk Steržaj Miro, a sporttörténelem legjobb szlovén tekézője. Miro a KK Radenska versenyzőjeként rengetegszer járt Lendván, illetve Zalaegerszegen. Jugoszláv válogatottként Európa- és világbajnokságon is járt, karrierje során rengeteg sikert ért el. Örökre emlékezni fogunk rá.

A belatinciak a Fradi ellen

Múlt pénteken zajlott a svájci Nyonban, az UEFA székhelyén a női Bajnokok Ligája második selejtezőkörének sorsolása, amelyen a ŽNK NONA Pomurje Beltinci is érdekelt volt. A szlovén bajnok nem kisebb ellenféllel mérkőzhet meg a főtáblára jutásért, mint a Ferencváros női csapatával. A találkozójuk november 18-án vagy 19-én lesz, egyelőre kérdéses helyszínen. A budapesti csapat, amely az előző körben a luxemburgi Racing csapatát verte 6:1-re, rendelkezik szlovén válogatott játékossal is Ivanuša Lara személyében. Bárhogy is alakul a mérkőzés, biztosan életre szóló élményben lesz részük a muravidéki lányoknak.

Leváltották a szövetségi kapitányt

A Szlovén Labdarúgószövetség újonnan megválasztott ügyvezető testületének első ülésén a Kranj melletti Brdón leváltották az utánpótlásválogatott edzőjét, Primož Glihát. A váltást Mijatović elnök sürgette, és már Gliha utódja is megvan. Az U21-es csapat új vezetője az egykori szlovén válogatott, Milenko Ačimovič lett, aki korábban egy Európa- és egy világbajnokságon is szerepelt játékosként. Ne feledjük, hogy jövőre Szlovénia és Magyarország közösen rendezi meg az U21-es korosztály Európa-bajnokságát, amelyen mindkét csapat indul. Idén két felkészülési meccsen bizonyíthat az új szövetségi kapitány, előbb a német (november 12.), majd az orosz (november 17.) korosztályos válogatott ellen.

Egy héttel később folytatják

Ahogy arról már beszámoltunk, a Szlovén Röplabdaszövetség 14 napig szüneteltette a mérkőzéseket, az október 22-én kezdődő szünet után viszont folytatni szerették volna a bajnokságot. Ez az idő letelt, ám a klubokban tapasztalható egészségügyi helyzetre tekintettel a szövetség úgy döntött, hogy a kényszerszünetet egy héttel meghosszabbítja, így a férfi, valamint a női bajnokságok (utóbbiban a lendvai Muránia is érdekelt) november 14-én folytatódnak.

 

MCSi Design