kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Sportmix - hírek röviden

ijaszok39201Lendvai íjászsiker

Szombaton, szeptember 26-án rendezték meg a szlovén országos íjászbajnokságot Ljubljanában.

ijaszok39202A versenyen 23 csapat 164 versenyzője vett részt, köztük a Lendvai Íjászklub tagjai is. A fiatalabb fiúknál nyolcadik helyezést ért el Bratkovič Odar Aljaž reflexíj kategóriában 544 körrel. Szintén a fiatalabb fiúknál, a csigás íj versenyszámban ért el kitűnő eredményt Kuzma Tian, 499 körrel győzött. A kadétoknál Horvat Niko 582 körrel negyedik lett reflexíjjal.

SoPe

 

Csak az U19 tudott győzni

A Nafta U17-es és U19-es labdarúgócsapata itthon fogadta az NK Jarenina korosztályos csapatait, ám csak az idősebbek örülhettek a végeredménynek a másodosztályú mérkőzéseken. Az U17 ismét, ahogy a múlt héten is, 0:3-as eredménnyel kapott ki, míg az U19-es csapat 2:1-re győzött. Góljaikat Frančič Niko (33.) és Koščak Lovro (60.) szerezte. A csapatok továbbra is a 11. helyen állnak az összesített táblázaton. A következő körben is itthon játszanak, az ellenfél pedig az NK Miklavž lesz.

F.h.m.

 

Az U15 maradt a 11. helyen

Az NK Nafta 1903 U15-ös korosztálya vereséget szenvedett hazai pályán az NK Fortis Jarenina ellen a keleti csoport első osztályában. Ellenfelük mindvégig jobbnak bizonyult, és a lendvaiak nem is bírták a nyomást az első félidő hajrájánál tovább, amikor Grainhofer Anis bevette a kapujukat. A meccs állása a második játékrészben is sokáig ez maradt, de hét perccel a találkozó vége előtt Legena Košat Jon fejeséből kaptak még egy gólt, így a végeredmény 0:2 lett. A Nafta U15-ös csapatának következő ellenfele az NK Rudar Velenje lesz.

F.h.m.

 

Döntetlen a Tropicano ellen

A rossz idő ellenére lejátszották a Torcida és a Tropicano kispályás bajnoki focimérkőzését, amely a második játékrészben félbe is szakadt a vihar miatt. A mérkőzésen, amelyen szinte végig a lakosiak vezettek egy góllal, a nézők nyolc találatot is láthattak: KMN Torcida Lakos – KMN Tropicano Bistrica 4:4 (1:1). A házigazdák góljait Herceg Zlatko, Kerék László, Novak Dejan és Horváth László szerezte. A csapat elégedett a megszerzett ponttal, a jövő héten pedig a KMN Meteornál vendégeskednek majd Melincin.

F.h.m.

 

Súlyos vereség Odrijáncon

Nagy gólkülönbségű vereséget szenvedett az Olimpija csapata Odrijáncon: NK Odranci – Olimpija Hosszúfalu 5:0 (1:0). Az első félidőben fegyelmezett játékkal néhányszor közel kerültek a gólszerzéshez, ám a második félidőre szétestek. Tíz perc alatt háromszor találtak be ellenük a házigazdák. Az NK Odranci gólszerzője Kociper (38.), Ciglarič tizenegyesből (56.), Kalamar (63.), Žerdin (67.) és Horvat (85.) volt. A következő fordulóban ismét idegenben lépnek pályára a hosszúfaluiak Cserencsócon.

F.h.m.

 

Megvan az első győzelem

A lendvai férfitekézők megszerezték első győzelmüket a 3. liga keleti csoportjában hazai pályán a KK Impol ellen: KK Lendva – KK Impol 6:2 (3125–3030). Šimon, Zadravec, Radakovič és Tisovič győzelme elég is volt a diadalhoz, Potočnik és Horvat meccse vereséggel végződött. A negyedik fordulóban a lendvaiak a Dormea csapatával mérik össze erejüket október 3-án. Az Impol elleni győzelmükkel a tabella 7. helyén állnak.

F.h.m.

 

Győzelemmel rajtoltak a női tekézők

Sikeresen kezdték az új idényt Lendva női tekézői az 1 B liga keleti csoportjában a Ruše ellen: KK Lendva – KK Ruše 6:2 (2791:2754). Hozjan, Stanič, Sapač, valamint a Steržaj-Donko páros volt jobb ellenfelénél, míg Ščap és Kovač alulmaradt párbajában. A csapat a következő fordulóban a Šoštanj ellen lép pályára.

F.h.m.

 

 

MCSi Design