kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Sportmix - hírek röviden

olimp3820Fordított az Olimpija

Vasárnap megszerezte első győzelmét az Olimpija a Muravidéki Ligában: Olimpija Hosszúfalu – Polana 4:2 (0:2). A nagypalinai csapat az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, ám a házigazdák a második játékrészben nagyot fordítottak. A hosszúfaluiaknál először Meszelics Marko talált be a 62. percben szabadrúgásból, majd öt perccel később Vida Matej egyenlített. A mezőnyhöz a 77. percben csatlakozó Szőke Mihael jó döntés volt a hazai edző részéről, hiszen a csodacsere a neki szánt negyedórában két gólt szerzett, ezzel megnyerve csapatának a hatgólos mérkőzést. A hosszúfalui csapat a következő találkozót az Odrijánc ellen játssza majd.

F.h.m.

 

Egy pont a Šampion ellen

A Nafta 1903 U15-ös gárdája pontot szerzett a celjei Šampion ellen a hazainak számító palinai pályán: Nafta 1903 – NK Šampion 1:1 (1:0). A vendégek többet birtokolták a labdát, ám a házigazdák fegyelmezett játékának köszönhetően az első félidőben nem találtak rajtuk fogást. A 17. percben Biro Dominik vette be a vendégek kapuját, majd a második félidőben egyenlített a Šampion Marguč Tai találatával. A lendvaiaknak így eddig hét pontjuk van és a 10. helyen állnak a tabellán. A következő körben Dravogradra látogatnak majd.

F.h.m.

 

Az U17 veszített, az U19 győzött

A Nafta 1903 utánpótláscsapatai vegyes érzelmekkel tértek haza az NK Vipoll Veržej elleni muravidéki rangadókról. Az U17-es gárda sima vereséget szenvedett 3:0-ás végeredménnyel, melyből két találatot hat percen belül kaptak védelmi hibák következtében. Az U19-es csapat viszont örülhet, hiszen 0:1-es végeredménnyel sikerült térdre kényszeríteniük veržeji ellenfelüket Mezga Matej góljával. Mindkét szelekció a tabellája 11. helyén áll, a következő fordulóban pedig Hotizán fogadják a Jarenina reménységeit.

F.h.m.

 

Újra versenyben az ifjú petesházi lövészek

Múlt hétvégen Ifjúsági Országos Lövészverseny zajlott Cserencsócon légpuska kategóriában, amelyen a petesházi CSK COAL lövészei is részt vettek. A versenynek márciusban kellett volna lezajlania, ám ezt a járványhelyzet megakadályozta a többi lövészversennyel együtt. Ez megviselte a petesházi klub lövészeit is, hiszen nem tudtak formába lendülni. Galambos Milán éppen csak lecsúszott a dobogóról, kategóriája 4. helyezettje lett 183 körrel. Galambos Gréta 25., Tot David 14., Horvat Matija pedig 22. lett kategóriájában. Az egyesület elnöke, Kopinja Jože elmondta: hisz benne, hogy az edzéseken bemutatott lövéseket a versenyeken is tudják majd hozni, és így a következő küzdelmekben sokkal jobb eredményeket tudnak majd elérni a fiatalok.

SoPe

 

Rögtön dupla győzelem az első csapattól

Megkezdődtek az országos bowlingbajnokságok, amelyekben a lendvai klub két csapata is szerepel. Az első csapat az 1 A ligába, a második pedig a 2 A ligába van bejegyezve. Az első csapat a bajnokságban a maribori Strike Bowling Centerben kétszer is győzött, így tabellája negyedik helyén áll. A második csapat a Klub 300 Bowling Centerben 2932 bábut döntve jelenleg bajnoksága utolsó helyén áll.

F.h.m.

 

Vereség Mariborban

A Lendvai Tekeklub tagjai a második idegenbeli meccsüket sem tudták megnyerni. A De Vesta ellen csupán Tisovič Boris tudta a saját párharcát megnyerni, a többiek alulmaradtak: De Vesta – KK Lendava 7:1 (3109:2929). A rossz formához valószínűleg hozzájárul, hogy nem a teljes keretükkel léptek pályára. Két forduló után az utolsó helyen állnak, a következő körben pedig hazai pályán fogadják a bistricai Impolt.

F.h.m.

 

A Torcida első győzelme

A lakosi Torcida kispályás futballcsapata az első győzelmét aratta a Dolinskói Veteránliga harmadik fordulójában. Az Odrijánc elleni 4:0-s eredményű mérkőzés már az első félidőben eldőlt, amikor már háromgólos előnyt szereztek a vendégek, a folytatásban pedig még egyszer betaláltak a kapuba. A lakosiak góljait Kerék, Novak, Drvarič és Horváth szerezte, rajtuk kívül Pečelin, Herceg, Meszelics és Režonja is pályára lépett. A következő mérkőzésüket otthon játszák a bistricai Tropicano ellen.

F.h.m.

  

Tisztújító közgyűlés az edzők szövetségében

Múlt hétfőn a Szlovén Labdarúgószövetség brdói székhelyé tisztújító közgyűlést tartott a Szlovén Labdarúgóedzők Szövetsége. Az újonnan megválasztott vezetőségben néhány muravidéki edző is helyet kapott. Az edzők szövetsége egyik alelnökének a Muraszombati Labdarúgóedzők Szövetségéből Ladinek Nušát választották meg. A fegyelmi bizottságba régiónkból két tag, Lukič Gojko (Lendva) és Krauthaker Jože (Muraszombat) került a testületbe. A közgyűlésen kiosztottak néhány oklevelet is az „érdemes tagoknak”. Ezeket a muraszombati körzetből Maučec Zdenko, Šavel Štefan és Vlaškalič Vladimir kapta. Ezen kívül tiszteletbeli tagoknak választottak meg két edzőt, Litrop Francot a lendvai és Rous Jožét a muraszombati körzetből.

F.h.m.

 

 

MCSi Design