kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Nem magabiztos, de megérdemelt győzelem: Nafta 1903 – Vitanest Bilje 2:1 (1:0)

nafta3720A szombati mérkőzés az elvárásoknak megfelelően kemény játékot hozott. A Nafta kezdőcsapatából hiányzott Vinko, aki Dončić edző állítása szerint csupán taktikai szempontok, a rövid kispad és a tömör versenymenet miatt kezdett másodjára is a kispadon. A helyén Haljeta kezdett. A keretből pedig sérülés miatt Rebernik és Galoši is hiányzott.

A mérkőzés elején átvette a játék irányítását a Nafta, letámadta ellenfelét, így már az 5. percben komolyan veszélyeztetett Ubochioma a 16-os széléről, de a lövése a kapust találta el. A 13. percben a közönség már a gól ünneplésére készült, amikor Bizjak megkaparintotta a kapus elől a labdát, de mindenki meglepetésére a támadó az üresen hagyott kapu mellé lőtt. De aztán Bolla passzolt Novinićnak, aki kihasználta a lehetőséget, erős lövése a hálóban landolt. A biljei csapat ezután beerősített, és Doplihar és Šturm is ígéretes helyzetig jutott, de Raduha a helyén volt, valamint a félidő vége előtt Židan nagyot mentett szögletre. A Nafta sem elégedett meg az egytalálatos előnnyel: egy szöglet után Meshack és Haljeta kombinált, az utóbbi sikertelenül próbálkozott lövéssel, de veszélyeztetett Bizjak is, akinek lövése az egyik védőjátékosról vágódott le.

A folytatásban is a vendégek hálója forgott többször veszélyben, Židan próbálkozását a hálóőr szögletre hárította, ami után Bolla fejelt kapu fölé, Meshack pedig a második gólhelyzetét is elszalasztotta. Miután a vendégvédelem a 16-os szélén Oštrek ellen szabálytalankodott, a sértett szabadrúgásból csavart a kapuba, kettőre növelve Nafta előnyét.

 

 

Tíz perc elteltével Vinko és Pirtovšek közösen buktatott a 16-oson belül, Glažar játékvezető 11-est ítélt, Matić pedig pontosan célzott. A mérkőzés hajrájában a Nafta állta Bilje erőteljes letámadásait és otthon tartotta a három pontot.

Dončić edző a meccs után elmondta, hogy a csapat felkészült a kemény biljei védelemre és veszélyes ellentámadásaikra: – Érvényesítettük az akaratunkat, a labdabirtoklás és a gyors passzok pedig sikert hoztak. Mindkét oldalon voltak kihasználatlan helyzetek és a biljeiek nyomását a véghajrában is állta a csapat, ami végül a megérdemelt győzelmet jelentette.   

Zsúfolt a menetrend a bajnokságban, amely lapzártánk után, szerdán a 7. fordulóval folytatódott, amikor a Nafta a másodosztály újoncával, Šmartno csapatával találkozott idegenben.

 

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 400

Játékvezetők: Glažar Roman, Šprah Robert, Bezjak Boštjan

Szövetségi ellenőr: Turk Janko

Nafta 1903: Raduha, Bolla, Haljeta, Bizjak (Pozsgai 92.), Oštrek (Zagorec 88.), Körmendi, Novinić, Paku, Pirtovšek T., Meshack (Vinko 75.), Židan; edző: Dončić Dejan

Bilje: Radikon, Batič, Šturm, Doplihar (Koron 74.), Slavec, Matić, Humar, Marc (Pušnar 74.), Žižmond, Breganti (Štrukelj 60.), Perko; edző: Mikac Marin

Gólszerző: Novinić (19.), Oštrek (69.), Matić (79., 11-es)

Sárga lap: Bolla, Humar, Doplihar

Piros lap: –

 

 

MCSi Design