kele
perec1
garas1
64. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2020. 09. 24.
kiscim3820
 

Sportmix - hírek röviden

ballon3520Látványos volt a hőlégballonos országos bajnokság

Augusztus 27-e és 30-a között Muraszombatban az aeroklub repterén rendezték meg a hőlégballonos szlovén nyílt bajnokságot, amellyel a járványhelyzet miatt elmaradt idei világbajnokságot „helyettesítették”. A vb-t a helyszínen 2022-ben rendezik meg.

A nyílt országos bajnokságon Szlovéniából, Magyarországról, Horvátországból és Ausztriából összesen 12 hőlégballonos versenyzett, a kedvező időjárásnak köszönhetően pedig a szervezők mind a hat eltervezett repülést kivitelezhették. A győzelmet az osztrák Pöttler Helmut szerezte meg, a legjobb szlovén versenyző, Rome Vito az Uranos egyesületből negyedik lett, amivel megvédte szlovén bajnoki címét. A második legjobb szlovén versenyző Buzeti Dejan, a Bakovci Klub versenyzője lett, míg a harmadik helyen Bojanovič Jernej, a Vojnik Hőlégballonklub tagja végzett.

 

 

A verseny mellett az eseményt szervező Roto Hőlégballonklub, a szlovén légiközlekedési szövetség és a többi társszervező számos kísérőprogramot rendezett, többek közt Szlovéniában először emelkedtek levegőbe gázballonok, valamint szemet gyönyörködtető látványt kínált az esti „Night glow” hőlégballon-bemutató is.

hs

 

Cseh Gyula győzött

Augusztus 28-án Podturn településen rendezték meg a Szlovén terepíjász kupa következő, ötödik fordulóját, amelyen 121 íjász szállt versenybe 25 klubból. Az eseményen jelen volt négy lendvai íjász is, közülük hárman aranyéremmel tértek haza.

A felnőtt kategória vadászreflex versenyszámában Cseh Gyula győzött 404 körrel, míg az öregfiúk mezőnyében Leben Janko állhatott a dobogó legfelső fokára 327 körös teljesítménnyel. A veteránok vadászíj kategóriájában Štuhec Bojannak 401 kör volt elegendő az aranyérem megszerzéséhez. A megmérettetésen indult Horvat Kristijan is, aki ezúttal vadászreflexben lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen végzett.

Másnap Logatecben rendezték meg az országos pályaíjász-minősítő kupaversenyt, amelyen csupán egy lendvai íjász szerepelt. A fiatal Horvat Niko a serdülők között az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Hs

 

Az Olimpija vereséggel rajtolt

Augusztus utolsó hétvégéjén elrajtolt a Muravidéki Labdarúgóliga. A hosszúfalui Olimpija a bajnokságot szombaton Radencin indította, ahol a Radenska Slatina ellen lépett pályára. A közönség kiegyenlített játékot láthatott az első félidőben, amikor mindkét oldalon alakultak ki kihasználatlan helyzetek. A folytatás elején aztán megszületett az első gól, miután a labda Bači lábáról szerencsétlenül bepattant Bukovec kapus hálójába, így a Slatina öngól révén jutott vezetéshez. Az Olimpija gyorsan magához tért és alig négy perc elteltével Meszelics erős távoli lövésével egyenlített. A mérkőzést az Olimpija a 95. percben veszítette el, amikor a védelem zavarát és a vitatható helyzetet Kolar Nik használta ki. Ezt követően Kepe David tiltakozását Habjanič játékvezető piros lappal is büntette.  

Az Olimpija ifjúsági csapatának hétvégi szereplése jobban sikerült, hiszen a Lendva körzeti labdarúgószövetség kupasorozatának első fordulójában legyőzte Odrijáncot. A 2:2-es végeredmény után az Olimpija büntetőrúgásokkal jutott tovább.

f.h.m.

 

Csapatban győzött a házigazda

A Lendvai Sportlövészeti Egyesület immár 23. alkalommal rendezte meg a Lendva Kupa légfegyveres versenyt a lendvai stadion lőterán.

A zárt irányzékú légpuska versenyszámban lendvai csapatgyőzelem – Tkalec, Havasi és Mihailović Krpan – született. Csapatban a második helyen Muraszombat, míg a harmadikon Tornisa csapata végzett. Egyéniben Tkalec Maja második helyezésével (394,6 kör) érte el a házigazda klub legjobb eredményét, majd a negyedik helyen végző Havasi Ferenc, valamint az ötödiken a fiatal Mihailović Krpan Tine is jól teljesített. A 15 fős mezőnyben a petesházi Coal versenyzője, Galambos Milan is lőállásba állt, eredménye a 11. helyre volt elegendő. A győzelmet Koren Tim (Tornisa) szerezte meg 394,9 körrel.

A nyílt irányzékú egyéni megmérettetést Kurnik Franc (SE Janko Jurkovič) nyerte 366 körrel, akinek egyesülete egyben a csapatgyőzelemnek is örülhetett. A harmadik helyet a lendvai Zver Nina szerezte meg, aki jelenleg a Muraszombati Egyesület tagja és akinek a csapata a második lett. A harmadik helyet a Lendvai Spotlövészeti Egyesület (Duh, Kovač, Mihailović Krpan), míg a negyediket a lendvai mozgássérültek községközi egyesülete (Šimon, Kri, Kepe) szerezte meg.

hs

MCSi Design