kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

Lövészverseny Dobronak Kupájáért

sport lo26201A Jezero Lövészegylet idén is megrendezte június 25-én, a szlovén államiság napján a már hagyományos Dobronak Kupa nyílt nemzetközi lövészversenyt a helyi vadászháznál, a község lőterén. A lövészek két – pisztoly és revolver – kategóriában mérték össze tudásukat csapat-, valamint egyéni szinten is. A pisztolyszámban 27 csapat, valamint 92 egyéni versenyző, míg a revolverkategóriában 25 csapat és 82 egyéni versenyző indult szerte Szlovéniából, valamint Magyarországról. Mindkét kategória legjobb három csapata az SD Proarmis (1.), az SD Rifnik Šentjur (2.) és az SD Policist (3.) lett. A pisztoly szám egyéni versenyében Šalamun Alen (1.), Kos Branko (2.) és Vignjevič Nenad (3.), míg a revolverkategóriában Kos Branko (1.), Širec Roman (2.) és Toman Anton (3.) bizonyultak a legjobb céllövőknek.

sport lo26202A házigazdák közül ugyan senki sem lett dobogós, mégis szép eredményekkel büszkélkedhettek. Pisztolykategóriában az első csapatuk (Babič Jože, Ivanič Robi, Sečko Mitja) 12., míg egyéniben a legeredményesebb lövészük, Časar Marjan 35. lett. A revolverszámban az első csapatuk 11., míg a legjobb egyéni versenyzőjük Hozjan Bojan lett 37. helyével.

Benkovič Tomaž, a Jezero Lövészegylet elnöke elégedett volt az idei tornával, hiszen a járványhelyzet miatt sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán meg tudják-e azt szervezni, ám nagy örömükre végül erre mégis sor kerülhetett, így idén is rengeteg lövész vehetett részt a Dobronak Kupán. A következő dobronaki versenyre előreláthatólag december 26-án kerül sor.

SoPe

 

 

MCSi Design