kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij25201Elrajtolt a pályaíjászati kupaverseny

Június 20-án Kamnikban rendezték meg a szlovén pályaíjászati kupasorozat első megmérettetését. A kupaversenyt a járványhelyzet miatt idén kivételesen kettő fordulóban bonyolítják le. A Lendvai Íjászklubból szombaton négyen szálltak versenybe, azzal a céllal is, hogy teljesítsék a normát az előreláthatólag szeptemberben Ljubljanában sorra kerülő országos bajnokságra.

sport ij2520A kitűzött cél teljesült, a fiatal fiúk csigás íj kategóriájának egyedüli versenyzője, Kuzma Tian 487 lőtt kör után állhatott a dobogó legfelső fokára. A serdülő korosztályban Horvat Niko az olimpiai íj tízfős mezőnyében 589 körrel negyedik lett, míg a fiatal fiúk között Odar Bratkovič Aljaž 534 körrel az ötödik helyen végzett. Az öregfiúk csigás íj versenyszámában Štuhec Bojan kilencedik lett. A kamniki versenyen összesen 118 versenyző indult 25 klubból.

hs 

 

Évet értékelt a lendvai sportszövetség

A 41 tagot számláló Lendva Községi Sportszövetség június 18-án tartotta meg évértékelő közgyűlését, amelyen Matjašec Andrej elnök számolt be az elmúlt évi tevékenységekről, külön hangsúlyt fektetve a sikeresen lebonyolított községi játékokra, az „Év sportolója” rendezvényre és a sportágak népszerűsítése érdekében megszervezett nyílt napra. Az elnök emellett megemlítette, hogy a három város – Lendva, Zalaegerszeg, Varasd – diákjainak sporttalálkozóját, amelyet már 15. alkalommal eredményesen bonyolítottak le, és idén is a találkozók megrendezését tervezik. Az elmúlt évben a szövetség 21.400 eurós költségvetéssel rendelkezett, amiből a működésre 6.500 eurót fordítottak. A nagyobb kiadási tételeket emellett a tagegyesületek szakmai továbbképzéseinek támogatása jelentette 3.700 euró összegben, az elismerések és jubileumi kitüntetések költségei 4.200 eurót, míg a nemzetközi együttműködés és tevékenységek költségei 2.200 eurót tettek ki.   

A szövetség 2020-as programtervében a hagyományos programok mellett a hangsúlyt az egyre népszerűbb petanque sportág fejlesztésére fektetik, és a sportjátékok egy részét a szeptember 23-a és 30-a között rendezendő sporthét alatt tartják. A lendvai sportszövetség megalakulásának 60 éves évfordulóját pedig egy jubileumi kiadvánnyal ünneplik meg.

f.h.m.

 

Augusztus 12-én indul az új labdarúgóidény

A Szlovén Labdarúgószövetség múlt héten tette közzé, hogy az 2020/21-es labdarúgóidény az első- és másodosztály számára augusztus 12-én, szerdán rajtol, majd augusztus 15-én a szövetség égisze alatt folyó többi liga meccsei is megkezdődnek. A versenynaptárt a közeljövőben a végrehajtóbizottságnak is meg kell erősítenie. A Covid-19 miatt többek közt javasolták az átigazolási időszak meghosszabbítását is, amely július 15-től szeptember végig tart. Kitétel, hogy a játékosok a játékengedélyt az új kluboknál augusztus 1-jével kapják meg, miután az első osztály idei bajnoksága véget ér.

hs 

 

 

MCSi Design