kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Sportmix - hírek röviden

sport mladost2420Csapatban ötödik a Mladost – A lendvai Mladost Tollaslabdaklub fiataljai a járványidőszak után az első versenyükön vettek részt Ljubljanában, ahol az U19-es országos csapatbajnokságot rendezték meg. Györköš Hac Anel, Pešehonov Nikita, Tibaut Žiga, Bedič Nika, Koša Iva és Horvat Tija az ötödik helyet szerezte meg azok után, hogy az első és a második fordulóban 3:2-es győzelmet aratott Mirna és Medvode csapata ellen, majd a negyeddöntőben Ljubljanától szenvedett 3:2-es vereséget.

hs

 

Megkezdődött a terepíjászati kupasorozat

Hosszabb szünet után az íjászok is megkezdték a versenyzést. A Vrhnika melletti Zaplanán rendezték meg a 3D terepíjászati kupasorozat nyitóversenyét. A lendvai íjászok közül ezúttal három öregfiú szállt versenybe, akik eredményesen teljesítettek. Vadászíj versenyszámban Štuhec Bojan a második helynek örülhetett, míg vadászreflexben Leben Janko a dobogó legalsó fokára állhatott. Štampar Zvonko szereplése kicsit elsikerült, hosszú íjjal a hetedik helyen zárta a megmérettetését. Az idei 3D kupasorozat első fordulójában 129 íjász indult 30 klubból.

hs 

 

Szoros vereség a végére

A Lendvai Tekeklub férficsapata a 3. keleti tekeliga utolsó, 18. fordulójában szoros küzdelemben maradt alul Slovenj Gradec ellen. A radányi, hazainak számító pályán a lendvaiak 23 döntött fával maradtak le vetélytársuktól. Így annak ellenére, hogy nagyot küzdött a csapat, valamint Šimon Janez, Zadravec Uroš és Tisovic Boris magabiztos párbajgyőzelmet aratott, a bajnokságban második helyezett Slovenj Gradec erőfölényét el kellett ismernie a csapatnak. Az idény utolsó összecsapásának végeredménye 3:5 (3027:3050 fa) lett. A vereséggel a lendvai csapat összesítésben egy helyet visszacsúszott és a bajnokságot a nyolcadik helyen zárta. A bajnoki címet a maribori Lokomotiva szerezte meg. A nők a bajnokságot a harmadik helyen zárták és várhatóan a tekeligák átszervezésével a következő idényben az 1B tekeligában versenyzenek.

f.h.m.   

MCSi Design