kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Sportmix - hírek röviden

nafta U15 2220Az U15-ös csapat feljutott az első osztályba

A Szlovén Labdarúgószövetség Végrehajtóbizottsága május 29-i ülésén meghozta a döntést, hogy a kialakult járványhelyzet miatt a 15 éves korosztály első ligájának létszámát a következő idényben növeli.

A Nafta utánpótlásnevelő-központ idei évre kitűzött célja ezzel megvalósult, a korcsoport az idő előtt berekesztett lendvai körzeti bajnokságban vezető helyen álló csapatként megszerezte a jogot az első ligába való feljutásra. A 2020/21-es idényben a keleti és a nyugati első osztályú bajnokságot 16 csapat alkotja. A cél elérésével kemény munka vár a csapatra az őszi felkészülési időszakban – fejtette ki Petkovič Borut edző, emellett a csapatot minőségben is erősíteni kell, hogy méltóképpen vetekedni tudjon Mura, Beltinci, Veržej csapatával és a többi kihívóval. A megfelelő felkészülés azért is fontos lesz, mert a következő idényre  a liga kivételesen bővült ki 16 csapatra, ami azt jelenti, hogy a kiesők száma jövőre négy lesz.

Megkapta a játékengedélyt a Nafta

A Szlovén Labdarúgószövetség Licencbizottsága május 26-i ülésének döntése alapján a szlovén másodosztálynak mind a 16 kérvényező csapata a eleget tett a követelményeknek és megkapta az érvényes licencet a 2020/21-es versenyévre. A járvány miatt berekesztett 2. ligában a 2019/20-as idényben így az első ligába feljutó Koper, valamint a pótselejtezőt játszó Gorica mellett a Nafta 1903, a Belatinc, a Bilje, a Brda, a Brežice, a Jadran Dekani, a Roltek Dob, a Drava, a Fužinar, a Koroška Dravograd, a Krka, a Krško, a Radomlje és a Rogaška is megkapta a játékengedélyt. A kieső helyen végző Rogaška és a Koroška Dravograd sorsáról a csúcsszervezet igazgatói bizottsága a közeljövőben hozza meg a döntést.

Utoljára dübörögtek a fővárosban a salakmotorok

A Zgornja Šiška-i Ilirija Sportközpont oválisán az AMTK Salakmotoros Egyesület tagjai – jelenlegi és egykori versenyzők – május végén 57 év után utoljára szórták a salakot. Az AMTK Ljubljana többéves törekvései ellenére sem tudta rendezni a stadion tulajdonjogát, amelyet az egyesület által kialakított ovális ellenére azt az utóbbi években bérlőként használtak. Idén pedig a sportközpont tulajdonosa, az Ilirija Sportszövetség már nem hosszabbított szerződést az egyesülettel, hiszen a területen labdarúgóközpont épül. Így 57 év után Šiškán utoljára dübörgött fel a salakmotorok hangja. Ezek után az egyre hanyatló salakmotoros sportágat csak két helyszínen – Petesházán, ahol szintén nem rózsás a helyzet és Krškón – lehet űzni. A Szlovén Autó-Motor Szövetségnél viszont nem adták fel a reményt egy újabb pálya megépítésére a fővárosban.

Hs

MCSi Design