kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Győzelemmel hangolt a Nafta a történelmi meccsre

nafta beltinci2220Több mint két hónap szünet után visszatért a labdarúgás a lendvai stadionba. Május 29-én szigorú óvintézkedések betartásával a kupaelődöntőre készülő Nafta a muravidéki másodosztályú rivális belatinci csapatot látta vendégül. A második zártkapus felkészülési találkozót a lendvaiak 120 perces játékidő után 3:1-re nyerték.

A pénteki mérkőzés előtt az előírt egészségügyi óvintézkedések, a hőmérsékletmérés és az általános utasítások voltak előtérben, majd a játékvezetői sípszóval megkezdődött az összecsapás. A lendvai keretből betegség miatt Vedran Vinko és Živko Žiga hiányzott.

Gyorsan, a játékidő 4. percében szerzett vezetést a Nafta, miután egy szögletnél a magára hagyott Bizjakhoz került a labda, aki egyből értékesítette a lehetőséget. A színvonalas játék mintegy tíz perc múlva újabb gólt eredményezett. A tavaszi felkészülési időszakban a ZTE-től kölcsönbe érkező nigériai Ubochioma Meshack lépett meg a bal oldalon a vendégvédelemtől. Pontos beadásával megtalálta Pakut, a középpályás pedig nem tétovázott, laposan a kapuba lőtt. Meshacknak az egyik következő áttörésénél elsikerült az átívelése, az egyik következő akcióban pedig a kapufa hárította a próbálkozását.

 

 

Belatinc a gyengébb kezdés után összekapta magát és az egyik ritka lehetőségét értékesítette egy szabadrúgásból, amikor Raduha kapust Hočevar fejese érte váratlanul. Figyelmetlenségét a hálóőr bravúros védésekkel kárpótolta a folytatásban.

A hazaiak a 63. percben egy ellentámadásból szerezték meg a vezetést és a győzelmet érő találatot. Miután Raduha sikeresen hárította Kristl szabadrúgását, gyors ellentámadásba lendültek a naftások, Rebernik pedig pontosan passzolt a pályán lévő legfiatalabbnak, a 18 éves Meshacknak, akinek távolról ezúttal sikerült az átemelés Zver kapus felett.

A 65. percben teljes keretet cserélt Dončić és Karanović edző. A játék minősége ezek után visszaesett, de izgalomból ennek ellenére akadt bőven. Főleg a vendégek játéka elevenedett meg, akik néhány veszélyes támadást indítottak, a hazai kapuban viszont Galoši rendre hárított. A mérkőzés végén a Nafta előnyét Pozsgai növelhette volna, de lövése a keresztlécen csattant, a tartalékkeret pedig egy lesgólt is szerzett.

Következő felkészülési mérkőzését a Nafta szerdán, június 3-án Ljubljanában az első osztály listavezetője, az Olimpija ellen játszotta lapzártánk után.

 

 

MCSi Design