kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Újra edzenek a Nafta korosztályos csapatai

nafta2120A Nafta utánpótláscsapatai a járvány miatt március közepén vonultak kényszerpihenőre. A három legidősebb korosztály – U19, U17 és U15 – több mint kéthónapos szünet után hétfőn délután a lakosi pályán kezdte meg újra a munkát, majd az edzések a fiatalabb korosztályokban is megkezdődtek.

nafta bazika2120Minden előírt óvintézkedés betartásával kezdődött az edzés a lakosi pályán. A két legidősebb korosztály – az ifik és a serdülők – másfélórás edzése Bažika Silvester és Šooš Ladislav edző felügyelete alatt folyt. Néhány játékos igazoltan hiányzott az első edzésről, négy ifista – Pavšič Sašo, Šupljika Mateo, Fekete Dániel és Cigut Bojan hálóőr – pedig a felnőtt csapatnál edz. A többi korosztály közül az U7-es és az U9-es csapat a lendvai stadionban folytatja a hátralévő edzéseket, az U11-es a hosszúfalui, az U13-as a csentei focipályát vette birtokba. Bažika Silvester, az utánpótlásnevelés szakmai vezetője elmondta, hogy minden korosztályban elindult az edzés és négy hét után június 19-én zárják le az idényt. A fiatalabbak heti két, az idősebbek három alkalommal gyakorolnak, de a zuhanyzás és az öltöző használata tilos. A kisbuszokat fertőtlenítik és utazás közben is kötelező a maszkok viselése. A csapatok előtt álló négy hét edzései a megszokottnál kissé lazább formában folynak és inkább a labdagyakorlatokon alapulnak, hogy a játékosok visszaszerezzék labdaérzéküket, mondta a szakmai vezető. Rövid szünet után a legidősebb korosztályokkal a 2020/21-es idényre a felkészülést július 10-e körül indítják már a megszokott edzésritmusban.  

 

 

Továbbra sincs döntés arról, hogy a Nafta U15-ös csapata, amely a lendvai körzeti ligát listavezetőként zárta, feljut-e az első keleti ligába. A Szlovén Labdarúgószövetség a liga esetleges bővítéséről előreláthatólag a héten vagy június elején dönt – nyilatkozta az edzés előtt Petkovič Borut, a korosztály edzője, aki hozzátette még, hogy nagyon sokat veszítenek, ha a kialakult járványhelyzet miatt nem kapnak lehetőséget a feljutásra, hiszen évközben ezért nagyon sokat és keményen dolgoztak. Az első osztályú keleti ligában indulásra a Nafta mellett még kettő körzeti szövetségi csapat jelezte az igényét – tudtuk meg az edzőtől. Az edző nyilatkozata után megkezdődött az edzés, amelyen a játékosok a passzokat és a labdaátvételeket gyakorolták.

nafta horvat2120

Horváth Dávid József, az ificsapat játékosa elmondta, már nagyon várta a csoportos edzéseket: – A karantén alatt igyekeztem az edző által megadott feladatokat teljesíteni, főleg erőnléti gyakorlatokat végeztem. A labdaérzéket nagyon gyorsan el lehet veszíteni, ezért jó volt az újrakezdés, ráadásul az első edzés nem is volt nagyon kemény.   

 

 

Jól sikerült az első felkészülési találkozó

A Nafta a kupaverseny elődöntőjére készülés keretében szombaton délelőtt közönség nélkül, az előírt óvintézkedések mellett játszotta le első edzőmérkőzését az elsőligás Maribor ellen. A megbeszélt kétszer hatvan perces félidőkben jól teljesített Dončić Dejan csapata, de mégis a mariboriak új vezetőedzője, Jakirović Sergej debütált győzelemmel. Az első félidőben pályára lépő első csapatok technikailag színvonalas játékot mutattak, majd a folytatásban mindkét edző lehetőséget adott a tartalékjátékosoknak is.

A vezető gólt a Nafta szerezte meg a 14. percben, amikor egy gyors akció után Bizjak beadását Ploj fejjel értékesítette. Maribor a 61. percben érte utol a lendvaiakat: Viler szép cselezés után megtalálta Cretut, aki fejjel győzte le Raduha kapust. Négy perc után már előnybe is került Maribor, Maher indította és találattal fejezte be az akciót, amelyben Mulahusejnović és Mešanović működött közre. A 3:1-es végeredményt Santos állította be Tavares pontos passzát követően. A mérkőzés végén egy szép lehetőség adódott Pozsgai előtt, próbálkozását azonban Handanović kapus hárította. Dončić edző a körülménykehez képest a mérkőzést megfelelőnek minősítette: – Láttam hiányosságokat a pályán, amin javítani kell, de a hosszú szünetre való tekintettel ez elfogadható. A csapat motivált és az akarat megvan, de a következő két barátságos mérkőzésre javítani kell a csapat formáját.

Ősszel lesz az utánpótlás légfegyveres bajnokság

A Szlovén Sportlövészeti Szövetség levelező ülésén meghozott határozata alapján módosult az idei sportlövészeti versenynaptár. Az új menetrend szerint a korosztályos légfegyveres országos bajnokságot 17 éves korig új időpontban, szeptember 19-én és 20-án rendezik meg Cserencsócon.

 

 

MCSi Design