kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Sportmix - hírek röviden

sport tollas0520Országos középiskolai tollaslabda-bajnokság Lendván

A Lendvai Kétnyelvű Középiskola tornatermében rendezték meg január 29-én az országos egyéni középiskolai tollaslabda-bajnokságot, amelyen 30 szlovén középiskola 87 diákja versenyzett. A verseny női és férfi kategóriában folyt, különválasztva az igazolt és a nem igazolt játékosokat.

 

 

A lendvai középiskolát tíz diák képviselte, s a legjobb eredményt, az 5–8. helyezést Gerič Alex érte el a nem igazoltak mezőnyében, a lányoknál Borak Eva, Pahor Maja, Zadravec Jaklin Anemari a 17–32. helyen zárt. Az igazolt versenyzők mezőnyében Györköš Hac Anel és Hranilović Dorian a 9–16. helyen végzett, Tibaut Žiga, Hranilović Tameron és a lányoknál Škraban Kaja a 17–32. helyen zárta az országos iskolabajnokságot.

Az egyéni középiskolai bajnoki címet az igazolt versenyzők között Ivančič Jaka és Jordan Anja szerezte meg, míg a nem igazoltak mezőnyében Čelig Jakob és Kramarič Neža győzött.   

Hs

 

Kemény küzdelmek a hočei versenyen

sport judo0520A lendvai cselgáncsozók szombaton Hočén a 3. Apolo Open korosztályos tornán versenyeztek, amelyen 690 cselgáncsozó lépett tatamira 14 országból.

Az erős mezőnyben sikeresen szerepeltek a Lendvai Judo Klub tagjai. A 16 éves korosztályban Recek Lina (70 kg) negyedik, Horvat Isabelle Karin (40 kg) ötödik, Kovač Mia (44 kg) hetedik lett, míg a 14 éveseknél Gabor Ria (44 kg) a dobogó legalsó fokán végzett. A fiatal fiúk (U12) mezőnyének 50 kilogrammos súlycsoportjában Recek Naj ezüstérmet szerzett, míg klubtársa, Horvat Tian Domen ötödik lett. A legfiatalabbak, a 10 évesek korosztályában Podgorelec Oto győzelemnek örülhetett, Virag Nejc a második, Horvat Lukas Samuel és Čeleš Jaš a harmadik helyet szerezte meg.

 

 

A lendvai KBV színeiben Škraban Lana és Sep Sara is dobogós helyezésekhez jutott: a 14 éves korosztály 57 kilogrammos súlycsoportjában Lana ezüstérmet, Sara bronzérmet szerzett.

hs

 

A Nafta felkészülési meccse: Nafta 1903 – Varteks 8:1 (2:0)

A lendvai műfüves pályán a Nafta felkészülési meccsen a harmadosztályú varasdi Varteks csapatával mérkőzött meg. A szombat kora délutáni gólgazdag mérkőzésen a lendvai keret összes játékosa lehetőséget kapott a bizonyításra.

A találkozó bevezető perceiben egy Varteks-öngóllal kezdődött a Nafta gólgyártása, miután Paku hárított lövése a labda Brozáról a hálóba pattant. A félidő eredményét Novinić önzetlen passza után lapos lövéssel Ploj állította be. A térfélcserét követően a Varteks nagyon visszaesett és a Nafta mélységi játékára és beindulásaira nem talált ellenszert. A folytatásban a gólszerzők közé feliratkozott még Drk és Rebernik, majd egy szöglet után különösen szép fejesgólt szerzett Leuštek. Bolla szabadrúgásból növelte a kék-fehérek előnyét, a mérkőzés végéig pedig az utánpótlásjátékos Fekete kétszer is a hálóba talált. A vendégek becsületgólját Šoštarić szerezte az összecsapás utolsó perceiben.

A Nafta kezdőcsapatát Galoši, Malešević, Živko, Pirtovšek T., Pirtovšek R., Paku, Novinić, Bizjak, Végh, Vinko, Ploj alkotta, majd pályára lépett Raduha, Zagorec, Bolla, Drk, Leuštek, Šeruga, Molnár, Pozsgai, Pavšič,  Fekete, Rebernik.

A Nafta még a múlt hét szerdáján a ljubljanai Sloboda ellen játszotta első hazai mérkőzését, amelyen döntetlen született. A Nafta ugyan mezőnyfölényben játszott, de a félidőben csak 1:1-es eredményre futotta, és a folytatásban sem tudtak felülkerekedni a fővárosi csapaton, amely kétszer is hátrányból egyenlített. A találkozó végeredménye 3:3 lett.

A Nafta a héten Zalaegerszegen edzőtáborozik, ennek keretében két felkészülési  meccset játszik.

F.h.m.

    

jez0520Nagyszerű lövészeredmények

A Lendva-vidék felnőtt és korosztályos sportlövői Tornisán az északkeleti regionális légpuska bajnokságban versenyeztek a hétvégén, ahol kiváló eredményeket értek el.

A dobronaki Jezero ifjúsági csapatának tagjai, Kianec Melani, Urisk Bakan Lena és Urisk Bakan Lara csapatgyőzelmet szereztek, emellett Urisk Bakan Lara egyéniben 603 körrel első lett. Testvére, Lena a negyedik, Kianec az ötödik helyen végzett. Podgoršek Laura, Gavrič Saša és Ferencek Melani bejutott a nyolc közé, amivel továbbjutottak az országos bajnokságra. A serdülők csapatversenyét Vuk Nika, Magyar Noemi és Kolman Kaja a második helyen fejezte be. Egyéniben Vuk negyedik, Kolman ötödik, Magyar kilencedik lett.

A petesházi Coalból Galambos Gréta a lányok mezőnyében 181 körrel győzött, míg Ferencek Gabriela (Jezero) nyolcadik lett. Az idősebb fiúk megmérettetésén Galambos Milán (Coal) a harmadik, Mihajlović Krpan Tine (Lendva) a negyedik helyen végzett.

A lendvai egyesületből Aladič Aleksander a fiatalabb fiúk kategóriájában újoncként 166 körrel regionális bajnoki címnek örülhetett, Horvat Matija (Coal) második, Tot David (Coal) ötödik lett.

A felnőttek mezőnyében Car Franc (Jezero) a 16., a Coalból Gerenčer Boris a 30., Mladinovič Dragan a 34., Kopinja Jože a 35. helyen végzett. A felnőtt pisztolyosok mezőnyében Aladič Elemir (Lendva) a versenyt a 13. helyen zárta.

Az északkeleti regionális légpuskaversenyen 227 sportlövő állt lőállásba, a kategóriák első nyolc helyezettje pedig továbbjutott.

hs

 

Gyengébb játékkal is győzött a Muránia

A idei év első fővárosi mérkőzésének kudarca után a lendvai Muránia női röplabdacsapat hazai pályán győzelemmel folytatta a keleti harmadosztályú liga 11. fordulójában szombaton este. Az Uniforest Prebold csapatát a lendvai felállásnak annak ellenére sikerült három játszmában (25:23, 25:18, 25:21) legyőznie, hogy a mérkőzésen a hibátlan szakaszokat hullámvölgyes, rosszabb játék követte, főleg a védelemben. 

Todorović Spasoje a meccs után edző gratulált a csapatának, amely folytatta a még elfogadható jó versenyritmust a bajnokságban: „Elégedett vagyok, hogy a rosszabb játék ellenére, amikor egyes elemek nem az elképzelések szerint működtek, sikerült megtartanunk a higgadtságot, a kulcsfontosságú pontoknál pedig jól összpontosítottunk, ami számunkra a megfelelő kimenetelt hozta. Még keressük a megfelelő formánkat, hiszen a múlt héten kihagytunk néhány edzést, de a begyűjtött három pont az, ami számunkra most a legfontosabb.”   

hs

 

 

MCSi Design