kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Zvezda: 12 év után Gal Erik került a klub élére

sport volgyi0520Február első napján a völgyifalui Zvezda Labdarúgóegyesület megtartotta éves közgyűlését, amely rendhagyónak bizonyult, ugyanis hosszú évek után vezetőváltás történt az egyesületben, a Zvezda új elnöke Gal Erik lett.

Gal Ludvik, a Zvezda elnöke 12 év után úgy döntött, lemond tisztségéről, és fiát, Gal Eriket ajánlotta utódjául, kiemelve, hogy néhány éve már együtt intézték a csapat ügyeit, így benne bízik meg leginkább. Ezt a közgyűlés résztvevői elfogadták. Az új alelnök Šooš Peter, az új titkár, Fordan Andrej és az új pénztáros Hozjan Patrik lett. Az egyesület háromtagú felügyelőbizottságába a közgyűlés egyhangúlag Koša Denist, Gyurkač Ladislavot és Balažek Petert szavazta meg.

A leköszönő elnök pénzügyi beszámolójából kiderült, hogy az egyesületnek tavaly 9.876 euró kiadása és ennél száz euróval kevesebb bevétele volt, de így is 1.167 euró maradt a számlán. A kiadások legnagyobb részét az új fűnyírótraktor beszerzése jelentette, amelyet a helyi turisztikai, tűzoltó- és művelődési egyesülettel közösen használnak. Gal Ludvik kiemelte, lemondásának egyik oka az, hogy nincs pontosan meghatározva a játékvezetők kifizetésének módja a Lendva Körzeti Labdarúgó-szövetség részéről, illetve emellett úgy érzi, hogy ennyi év után már nincs annyi ambíciója, mint azoknak a fiataloknak, akik most átvették tőle a stafétabotot.

 

 

Az új vezetőség elsődleges célja a pálya és az öltözők környékének rendbetétele, amelyhez előbb azon fognak dolgozni, hogy előkerítsék a beruházásokhoz szükséges anyagiakat. Már több éve hiányzik az áram a futballpálya körül. Koncut Ivan, Lendva Község alpolgármestere, aki szintén jelen volt a közgyűlésen, ebben ajánlotta fel a segítséget a község nevében.

A csapat edzője továbbra is a tavaly nyáron érkezett Sarjaš Aleš marad, aki három héten belül tervezi elkezdeni a felkészülést az idény második felére. A felkészülési időszakban a Zvezda négy barátságos mérkőzést fog játszani.

Gal Ludvik a közgyűlés befejeztével egy egyedi „Zvezda-kabátot” és egy képet vett át a klubtól hála gyanánt mindazért, amit az elmúlt 12 év alatt a futballegyesületért tett.

 

 

MCSi Design