kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Idén is megszervezik a pisztoly- és revolverligát

sport jezero0520A Jezero egyesület szombati évértékelő közgyűlésén a tagok hozzászólás nélkül elfogadták a 2019-es beszámolókat és az idei évi tervet. Hosszabb vitát váltott ki az új éves tagsági díjnak a meghatározása.

A 140 tagot számláló egyesület közgyűlésén 48 tag jelent meg. Az egybegyűlteknek Benkovič Tomaž elnök számolt be a tavalyi évben kitűzött merész tervek eredményeiről. Elmondta, hogy a versenyévet kitűnő eredményekkel zárták a sportlövők mindhárom szlovén ligában. Az országos 1B légpuskaligát a csapat a harmadik helyen zárta, míg egyéniben Somogyi Péter veretlenül győzött és eddig zsinórban 19 alkalommal győzte le kihívóit. Fiatalították az országos ligákban szereplő csapatokat, fejlődési lehetőséget adva ezzel néhány tehetségnek. A szlovén második ligát Borsos Fanni nyerte, de csapatban is helytálltak a céllövők. A harmadosztályban és a regionális ligában főleg az ifik és a serdülők, valamint a fiatalabb korosztály versenyzett. A fiatalokba befektetett munkát az eredményesség tükrözi – vázolta az elnök, majd beszámolt, hogy évközben edzőváltás is történt az utánpótlásnál, Horvat Darko és Daniel munkáját Car Franc és Benkovič Tomaž folytatja Somogyi Péter szakmai segítségével. A tagok továbbá tavasszal részt vettek a nemzetközi Sarajevo Open lövészversenyen, ahonnan dobogós helyezésekkel tértek haza. A nagy- és kiskaliberű fegyverekkel számos hazai és nemzetközi ligákban szerepeltek, versenyeket szerveztek és első alkalommal sikeresen megrendezték az új muravidéki pisztoly- és revolverligát, amelynek öt tornáján 70 céllövő versenyzett. A Jezerónak 27 regisztrált versenyzője és 72 szabadidős céllövője van. Az egyesületben a szórakozásról és a közösségi életről is gondoskodtak, valamint közreműködtek a községi rendezvényeken is.

 

 

Az egyesület 22.100 eurós költségvetéssel rendelkezett, amihez Dobronak Község 4.400 euróval, a szponzorok és a támogatók valamivel több mint 5.000 euróval járultak hozzá. A tagsági díj 5.500 eurót tett ki. A 19.600 eurós kiadásoknál a legnagyobb költséget a versenyzők bejegyzése, a nevezési díjak, a lőfelszerelés és a kellékek, anyagok beszerzése jelentette 14.000 eurós összegben. A két lőtér karbantartásának költségei 3.300 eurót tettek ki.

Az idei tervek között szerepel a fiatalokkal folytatott minőségi munka, a szakkör vezetése és a toborzás, valamint tábor szervezése. A hagyományos sportesemények, többek közt a sikeresnek bizonyult muravidéki pisztoly- és revolverliga megszervezése mellett a ligákban a további eredményes versenyzést, valamint a hazai és nemzetközi tornákon való részvételt tűzték ki célul. A felszerelés területén két új standard légpuska, négy versenyruha és négy elektronikus tárcsa vásárlását tervezik. Amint a közgyűlésen elhangzott, pályázati forrásból az egyesület két tárcsa beszerzését már biztosította.

Hosszabb vitát váltott ki az ülésen az új tagsági díj meghatározása. Néhány javaslat és érvelés után a közgyűlés 15 éves korig a tagoknak 1 eurós, a 15 és 18 év közötti tagoknak 2 eurós, a többi tagnak 50 eurós éves tagsági díjat határozott meg. A belépési díj a klubba a felnőtteknek 1.000 euró. 

A közgyűlésen az igazgatói bizottsági tagságáról lemondott Horvat Darko helyére a közgyűlés Berden Simont választotta meg.

 

 

MCSi Design