kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Sportmix - hírek röviden

sportjudo MiaDobogós helyek az országos cselgáncsbajnokságon

Szombaton Velenjében rendezték meg a korosztályos Szlovén Cselgáncsbajnokságot a serdülők (U18), valamint az idősebb lányok és fiúk (U14) korosztályában, ahol a lendvai cselgáncsozók eredményesen szerepeltek.

sportjudo LanaSaraA lendvai Judo Klub színeiben a serdülőknél Kovač Mia (44 kg) a harmadik helyet szerezte meg, míg Mlinarič Maj (81 kg) ötödik, Berki Tiana (57 kg) nyolcadik lett. A korosztály 145 versenyzőt sorakoztatott fel. A 14 évesek korosztályában Tkalec Vanessa (63 kg) a remek második helynek örülhetett, Gabor Ria (44 kg) ötödik lett. A KBV versenyzői közül Škraban Lana és Sep Sara az 57 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet szerzett. A korosztályban 221 cselgáncsozó küzdött az országos bajnoki címekért.

hs

 

Nem született meglepetés

A Muravidéki Kosárlabdaliga alapszakaszának utolsó hazai mérkőzését játszotta vasárnap a Lindau. Az éllovas Nona Muraszombat érkezett Lendvára, amely könnyedén, nagyobb erőfeszítés nélkül szerezte meg újabb győzelmét. A hazai gárdából sérülés miatt két alapember is hiányzott, de a legjobb pontszerző, Frančič sem tudott jelen lenni a mérkőzésen. Mindezek ellenére a hazaiak biztatóan kezdték a találkozót. A pontszerzés működött a Lindaunál, az első negyedben négy hárompontos dobást is értékesítettek, a védelem pedig eredményesen blokkolta a támadásokat. A második negyedre aztán a Nona játékba lendült és egyre határozottabban játszott. A hazai elpuskázott dobásokra gyors és sikeres ellentámadásokkal válaszoltak, a félidőig így 17 ponttal húztak el. A második félidőben a lendvai csapat nem tudott nagyot alakítani; ugyan a negyedben tartotta az eredményt, de az első félidőben kialakult hátrányt sehogy sem tudta ledolgozni. A mérkőzés záró részében a Nona higgadt és megfontolt játékkal megtartotta előnyét és a mérkőzést megérdemelten nyerte 96:74-re (16:14, 27:12, 28:25, 25:23). A legtöbb pontot a Lindauban Hozjan Tomas szerezte, 19-et, Gönc Beno 16-ot dobott. A vendégeknél Novak Tomaž 26 és Ficko Grego 25 ponttal lett a legeredményesebb.

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a Lindau az utolsó előtti, hatodik helyen áll.

hs

 

A Nafta felkészülési meccse: Hévíz – Nafta 1903 1:3 (1:2)

A második felkészülési mérkőzést a Nafta a magyar harmadosztályban szereplő Hévíz csapatával játszotta szombaton kora délután. A lendvaiak visszafogottan kezdték a találkozót, a hazai csapat pedig élt a gólszerzési lehetőséggel. A Hévíz vezető gólját az ősszel még a lendvai keretet erősítő Szökrönyös Dániel szerezte meg, aki a téli átigazolási időszakban csatlakozott a vendéglátó csapathoz.

A hazai gólt követően viszont Bizjak triplázott. A gólgyártást egy büntető értékesítésével kezdte meg, miután Vinko ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, aztán egy kipattanó labdát helyezett a hálóba egy perccel a pihenő előtt. A folytatásban Dončić edző becserélt néhány alapembert, ami után a Nafta felülkerekedett és teljesen átvette a játék irányítását. A 48. percben Malešević beadását Bizjak lőtte laposan a gólba, amivel megszerezve harmadik gólját. A mérkőzés végéig a fiatal játékosok is lehetőséget kaptak, akik előtt adódtak is lehetőségek: míg Pozsgai a kapu fölé helyezett, Zagorec lövését a kapus hárította. Mellettük játékidőt kaptak az utánpótlás tehetségei, Pavšič és Šupljika is. 

A kezdőcsapatot Galoši, Leuštek, Bolla, Pirtovšek R., Malešecić, Paku, Drk, Végh, Rebernik, Vinko és Bizjak alkotta, a cserék: Raduha, Živko, Zagorec, Šeruga, Novinić, Pirtovšek, Pozsgai, Pavšič, Šupljika, Molnár és Fekete.

F.h.m.

 

Lőállásban a sportlövők

sportcoal0420Az elmúlt hétvége sportlövészeti versenyekben gazdag volt mind a korosztályos, mint a felnőtt lövészek számára.

Gornja Radgonán a fiatal sportlövők regionális légpuskaligájának 4. tornája folyt, ahol a petesházi Coal versenyzői is jelen voltak. Galambos Milán az idősebb fiúk mezőnyében 181 körrel a második helyen zárt, egy körrel lemaradva a győztes Hari Mišótól. A fiatalabb lányok korosztályában húga, Gréta 177 körrel az első helyet lőtte meg, míg a fiúknál Tot David a dobogó középső fokán végzett, Horvat Matija viszont épphogy lecsúszott róla. Az utóbbi három versenyző a csapatversenyt a remek 3. helyen zárta.

Gančanin a regionális serdülő és ifjúsági liga 3. tornáját bonyolították le, ahol az ifilányok mezőnyében a dobronaki Jezero sportlövői taroltak, csapatban is övék lett az első két helyezés. Egyéniben Kianec Melani győzött Bakan Urisk Lena és Bakan Urisk Lara előtt, negyedik lett Podgoršek Laura, ötödik Ferencek Melani és hatodik Gavrič Saša. A serdülő lányok küzdelmét Vuk Nika (Jezero) nyerte, csapattársa, Kolman Kaja harmadik, Magyar Noemi nyolcadik lett. A fiúk között megküzdött Mihailović Krpan Tine (Lendva) is, aki a negyedik, illetve Galambos Milán (Coal), aki a hatodik helyen végzett.  

A petesházi Coal veterán versenyzője, Hajdú József a First liga 4. fordulójában pisztoly versenyszámban a 31. helyet szerezte meg Muraszombatban. Az összesítésben Hajdú a 27.

hs 

 

Egy pont a hétvégi teljesítmény

A Lendvai Tekeklub mindkét csapata idegenben játszotta a bajnokság következő összecsapását, a hétvégi mérleg egy vereség és egy döntetlen lett.

A férfiak a keleti harmadosztály 12. fordulójában nem tudtak Slovenske Konjice fölé kerekedni, sőt, nagyarányú, 6:2-es (3199:3059 fa) vereséget szenvedtek. A párbajgyőzelem csak Šimon Janeznak sikerült 517 fával és Zadravec Urošnak 571 fával.   

A női tekecsapat a második keleti tekeliga 7. fordulójában az utolsó helyen álló Ruše ellen csupán egy pontot volt képes kicsikarni. A vendégszereplés 4:4-es (2861:2853 fa) eredménnyel zárult. Párbajgyőzelmet Stanič Sidonija 477, Kovač Vida 492, Hozjan Slavica 506 és Steržaj Jacqueline 476 fával szerzett.

F.h.m.

 

Szoros küzdelem

A Lendvai Röplabdaklub felnőtt csapata a 10. fordulóval folytatta a 3. keleti liga második felét múlt pénteken. Ljubljanában a Volleyball klub otthonában a visszavágó meccs nem ment olyan simán a Murániának, mint az első hazai meccs, amely háromjátszmás győzelem lett: ötjátszmás, mindvégig szoros találkozón dőlt el a pontok sorsa. Az elsőt 25:22-re a hazaiak nyerték, majd felülkerekedett a Muránia és a másodikat 25:21-re, a harmadikat 25:22-re megnyerte. A negyedik játszmában azonban nem tudták eldönteni a mérkőzést, a 25:20-as eredmény után jöhetett az ötödik játszma. A végi kiélezett küzdelemben a csapatok felváltva vezettek, de végül a fővárosi csapatnak sikerült 21:19-re megnyerni a szettet és a lendvaiak nagy csalódására 3:2-re a színvonalas összecsapást is. A Muránia a 11. fordulót itthon játssza az Uniforest Prebold ellen szombaton este 18.30-kor az 1. Sz. Lendvai KÁI tornatermében.

hs

 

Az első pincei győzelem

A Lendvai Dartsliga 11. fordulójában a pincei Bár West az idény első győzelmét szerezte meg a petesházi Lero Bár ellen, idegenben 9:7-re győzve. A listavezető völgyifalui Kvatro Gal váratlanul 8:8-as döntetlent játszott a gyertyánosi Booom Bárral, míg a kapcai Bár Matko a lendvai Bár Retrótól 6:10-es verseséget szenvedett. A Kvatro Gal II 9:7-re verte a petesházi Extra Bárt.

Az összesítést továbbra is a Kvatro Gal I vezeti 26 ponttal, a Retro Caffe a második 23, a harmadik és negyedik helyen 20 ponttal a Kvatro Gal II és a Bár Matko következik.

F.h.m.      

MCSi Design