kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Érmekkel gazdagodtak a hazai versenyzők

teremijasz0420A Szlovén Teremíjász Kupasorozat ötödik fordulóját a Lendvai Íjászklub szervezte meg Lendván. A nemzetközi megmérettetésre 159 íjász állt lővonalhoz 30 klubból. A színvonalasan megrendezett versenyt hazai érmek is színesítették.

Lendván második alkalommal rendezték meg a teremíjász kupaversenyt, amelyre ezúttal is szép számban neveztek íjászok Szlovéniából, Magyarországról és Horvátországból. A hat korosztályban és öt versenyszámban megrendezett megmérettetés jó hangulatú és kiélezett küzdelmeket hozott.

A közönség 13 hazai versenyzőnek szoríthatott, akik két sorozatban tízszer három kilőtt nyílvesszőt igyekeztek a céltábla közepébe juttatni. A felnőtt vadászreflex vendégkategóriában Horvat Kristijan és Cseh Gyula az első tízkörös fordulóban fej fej mellett haladt, majd a folytatásban Horvat Kristijan jobban összpontosított és 537 körrel megnyerte a versenyt csapattársa, Cseh Gyula előtt, aki 525 körrel így második lett. Horvat a teljesítményével különösen elégedett volt, hiszen a versenyre nem tudott kellőképpen felkészülni. A második helyezett Cseh Gyula pedig elmondta, Horvat ezúttal kiegyensúlyozottabban versenyzett: „Én jobban kezdtem, de jött egy hullámvölgy, amelyet nem tudtam elég gyorsan leküzdeni, és ez belekerült néhány pontba, Kristijan viszont eközben egyre emelte a szintet.” Hozjan Ignac a versenyszámot a hetedik helyen zárta.

 

 

Hosszú íj kategóriában Hozjan Jožef 477 körrel a második, Tonković Srđan a nyolcadik helyen végzett. Az öregfiúk hosszú íj kategóriáját Štampar Zvonko 525 körrel nyerte, a vadászreflex versenyben Leben Janko 372 körrel második, míg csigás íj kategóriában Štuhec Bojan 12. lett. A serdülők 11 fős olimpiai íj mezőnyében Horvat Niko – aki a szlovén korosztályos válogatott tagja is – a negyedik helyen zárt. A megmérettetés végén kifejtette, a verseny számára nem az elvárásai szerint indult, de a folytatásra rendezte gondolatait és jobban teljesített. A fiatal fiúk olimpiai íj számában Odar Bratkovič Aljaž 418 körrel harmadik lett, csigás íjjal Kuzma Tian 452 körrel és vadászreflexben Vuk Vasilij 258 körrel a dobogó középső, míg Bratkovič Odar Bor a harmadik fokán végzett. A kupasorozat utolsó fordulóját Mariborban rendezik meg.

Kuzma Kristijan elnök a részvevők számával és a verseny lebonyolításával elégedett volt. Elmondta, hogy idén „pihenőt tartanak” a pályaíjász és a 3D terepíjász verseny megszervezésében, de mivel jól dolgoznak az utánpótlással, az iskolai területi pályaíjász verseny megrendezése mellett döntöttek a klubban. Nyáron pedig ismét sor kerül a történelmi íjászversenyre a lendvai vár tövében.

 

 

MCSi Design