kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij3719A selejtezőben rekedt Horvat – Múlt héten – szeptember 2-a és 7-e között – Kanadában rendezték meg a 3D íjászati világbajnokságot, amelyet első alkalommal tartottak Európán kívül.  Szlovénia színeit a hétfős válogatottban a Lendvai Íjászklub tagja, a csentei Horvat Kristijan is képviselte, aki már második világbajnokságán vett részt.

A versenyen a kétfordulós selejtezőkörben lehetett kiharcolni a kieséses körökbe jutást. Horvat a vadászreflex íj kategória első selejtezőnapján gyengébben szerepelt, de 350 körös teljesítményén másnap némileg javított, a nehezebb pályán 361 kört lőtt. Az összesített 711 pont azonban nem volt elegendő a továbbjutást jelentő 22. helyezéshez, így számára az albertai világbajnokság a 26. helyen ért véget. Legnagyobb hazai vetélytársa, Kocman Marjan a 18. helyen végzett, a versenyszámot Molnár Ferenc nyerte Magyarországról.

 

 

Horvat Kristijant hétfőn a vVelencei reptéren értük el telefonon, aki a kanadai világbajnokságról és teljesítményéről a következőket mondta: „Nem lehetek megelégedve az eredményemmel, hiszen sokkal nagyobbak voltak az elvárások. Mindkét versenypályát és az ütemet is jónak éreztem, annak ellenére, hogy a pontszámok nem ezt mutatták. Az első versenynap utolsó harmadáig még elfogadható volt a pontszámom, aztán torlódás keletkezett a célpontoknál. Ekkor egy kicsit elveszítettem a ritmust, ami miatt sok pontot veszítettem. A másnapi terepen jobban teljesítettem, de az összesített pontszám nem volt elegendő a továbbjutáshoz. A napokban, amikor a versenyelemzés következik, talán fény derül gyengébb szereplésem okára is.” Hozzátette, tapasztalatokkal gazdagodva tért haza Kanadából, és már a közeledő országos bajnokságra összpontosít, valamint a következő évi maribori Európa-bajnokságra és az azt követő olaszországi világbajnokságra.

A hét szlovén válogatott közül a legjobb egyéni eredményt vadászreflex íjjal Pavačič Mojca érte el kilencedik helyezésével. A csapatmegmérettetésben remekül meneteltek a hölgyek, akik éppen csak lecsúsztak a dobogóról és a negyedik helyen végeztek.

A kanadai 3D világbajnokságon az érmekért 314 íjász versenyzett 26 országból.

hs

 

Egy győzelem és vereség

A keleti másodosztályú utánpótlásliga 5. fordulójában muravidéki összecsapásra került sor. A Čistina stadionban a Nafta utánpótlása Veržej csapataival mérkőzött meg, és felemás eredményt ért el.

Az ifjúsági csapat idegenből a mérkőzés végén hozta el a három pontot, a 84. percben Fekete Dániel szerezte meg a győzelmet a Naftának. Háromgólos vereséget szenvedett viszont a serdülők csapata, amelyre Donko Matic mesterhármassal sújtott le. Az összesített tabellán a Nafta csapatai 15 ponttal a negyedikek.

F.h.m.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben