kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Vinko góljával dőlt el a meccs: Nafta 1903 – Vitanest Bilje 1:0 (1:0)

sport nafta3719A másodosztály hetedik fordulójában a Nafta hazai pályán megszakította a biljei csapat idegenbeli győzelemsorozatát. A közönség számára helyzetekben és gólszerzésben ugyan kevésbé volt érdekes az összecsapás, de az első félidőben szerzett győztes gól némi okot adott a szurkolók elégedettségére. A mérkőzést jelenlétével megtisztelte Roginić Marko, a Lengyelországban játszó egykori Nafta-játékos, valamint Végh Gábor, a Nafta 1903 klub elnöke is.

Két hazai helyzet után a 13. percben szabadrúgásból Bizjak próbálkozott lövéssel, amit a vetődő Lipičar kapus az utolsó erejével a kapufára irányított. Hamarosan Ploj és Bolla helyzete következett, de mindketten a kapust találták el. A Nafta vezető góljáról a 26. percben Vinko gondoskodott, aki a bal oldalon érkezett, és miután kicselezte a védőjátékosát, védhetetlenül a hálóba lőtt. Ezt követően Bizjak hagyta figyelmen kívül a szabadon álló Vinkót, áttörése így szereléssel végződött. A félidő végéig újra Vinko tesztelte Lipičar képességeit, aki nagy nehezen szögletre hárított. A legszebb vendéghelyzetet Oyewusi hagyta ki, miután meglépett Živko mellől, de szerencsére a háló mellé lőtt.

A folytatásban kevés gólhelyzetet dolgoztak ki a csapatok. A vendégek nagy nyomást gyakoroltak a hazai csapatra, amely végül nagyon megdolgozott a három pontért. De lendvai helyzetek is akadtak: Malešević pontatlanul lőtt kapura, Ploj lövését Gomes a gólvonalról rúgta ki, Oštrek labdáját pedig Batič mentette. Amint az várható volt, szombaton a lendvai gyepen Bilje csapata nem hátrált meg, támadójátékkal gondoskodott arról, hogy az utolsó sípszóig feszült legyen a mérkőzés. Hosszú, előreívelt labdákkal próbálta a vendégcsapat meglepni a lendvai védelmet, majd a kevésbé tetszetős, eredményelvű játék a lendvai csapatra is jellemző lett.

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 400

Játékvezetők: Glažar Roman, Burjan Aleksander, Šprah Robert

Szövetségi ellenőr: Hotko Viktor

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek R., Bizjak (Tóth 79.), Oštrek, Ploj (Rebernik 62.), Malešević, Novinić (Szökrönyös 62.), Vinko, Živko, Bolla,  Šeruga;  edző: Sluka Marian 

Bilje: Lipičar, Gomes Pires, Batič, Oyewusi, Costa Slaviero, Štrukelj (Šturm 64.), Doplihar, Slavec, Humar, Cvek (Sinéié Zuljan 79.), Žožmond; edző: Valentinčič Sandi

Gólszerző: Vinko (26.)

Sárga lap: Batič, Doplihar, Malešević, Costa Slaviero, Slavec

Piros lap: –

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben