kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Sportmix - hírek röviden

sport rokada3619Bátran sakkoztak a fiatalok

A lendvai Rokada Sakkegyesület növendékei kétnapos sakkversenyen szerepeltek Dobrnán, ahol az ifjúsági 1. liga U20-as versenyét rendezték meg. A ligában a lendvai színeket Ivanec János, Grof Aleks és Hozjan Tian. (képünkön)

A fiatal hármas bátran felvette a harcot a tapasztaltabb kihívókkal szemben, s végül 7 pontot szerezve a 18 csapatos mezőnyben a 15. helyen végzett. A verseny 9 körös svájci rendszerben folyt, 20 perces és +10 másodperces lépésenkénti bónusz játékidővel. Az első helyet megszerző celjei csapat a versenygyőzelemmel feljutott a 2020-as országos ifjúsági ligába.

F.h.m.

 

Továbbjutott az Olimpija

A Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség múlt héten rendezte meg a körzeti kupasorozat második fordulóját, amelyben a Lendva-vidéki csapatok közül csak a hosszúfalui Olimpijának sikerült a továbbjutás. A Kebelén vendégszereplő Olimpija Vida Matej góljával, valamint Meszelics Marko 11-esből szerzett találatával szerzett kétgólos előnyt az első félidőben, majd a folytatásban teljesen letarolta a vendéglátókat és további hét góllal tömte meg Seršen Aljaž hálóját. A fölényes, 0:9-es végeredményhez a továbbiakban Kepe David két találattal, Kepe Tihomir, Kiralj Etjan, Vida Matej és Bači Balázs, valamint Lutar Aleš öngóllal járult hozzá.

Hotiza csapata 5:0-s (2:0) győzelemmel könnyedén végigsétált idegenben a gyertyánosi Panoniján, míg Csente büntetők után maradt alul. Az első félidőben Lebar Julian és Časar Tadej által kétszer is vezetést szerzett Csente, de Pavel Gregor és Lazar Dražen a félidőt 2:2-re hozta a tornisai csapatnak. A rendes játékidőben több gól nem született, így büntetők következtek, amelyek értékesítésében a vendégek voltak sikeresebbek. A Nafta öregfiúi a mérkőzés végén Ulen Simon és Bedő Igor góljával faragtak a négygólos cserencsóci előnyből, de ez már későn jött. 5:1-es (3:1) győzelmet ért el Nagypalina Nedelica ellen, míg Petesháza lemondta a mérkőzést Odrijánccal szemben, akik így mérkőzés nélkül jutottak a harmadik fordulóba, ahol Cserencsóccal csapnak össze. Az Olimpija a Muravidéki Ligában is rivális Nagypalinát fogadja Hosszúfaluban szeptember 11-én, míg Tornisa a Naftával néz farkasszemet szeptember 18-án. Hotiza csapata a harmadik fordulóban szabad.

hs      

 

Gólparádé a kupameccsen

Az ifjúsági kupasorozat második fordulóját is lebonyolította a Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség a múlt héten.

Miután az első fordulóban augusztus közepén Odrijánc a hosszúfalui Olimpiját, Nagypalina pedig Bistricát búcsúztatta, a második fordulóban a két győztes csapat Tornisa és a Nafta 1903 ellen lépett pályára. A Nafta ifistái a Dravograd ellen elmaradt bajnoki miatt szombaton kipihenten léptek pályára Nagypalina ellen idegenben, és fölényes játékkal gólfesztivált rendeztek. A 7:0-s félidei eredményt a másodikban megduplázták és 14:0-s győzelmet arattak. A mérkőzésen különösen jó napot fogott ki Fekete Dániel, hiszen a találatok több mint felét ő szerezte meg. A gólgyártást már az első percben megkezdte, az utolsó sípszóig pedig még hétszer talált hálóba. Csapattársa, Koščak Lovro háromszor, Plej Jan kétszer, Sakač Leon egyszer járt sikerrel.

A forduló második meccsén Tornisa hazai pályán fogadta Odrijánc csapatát; a 3:3-as félidő után lábra kapott a vendéglátó és 5:3-ra győzött.

f.h.m.  

 

Király Ludvik csapatbajnoki címet szerzett

A lendvai Király Ludvik a darts Európa-bajnokság B rangversenyén csapatbajnoki címet szerzett a grlavai Top Gun csapattal. A vendéglátó szlovén városban, Podčetrteken Királyék a döntőben Bajorországból érkezett ellenfelüket győzték le 17:14-re. A csapatversenyt követően Király részt vett a százfős 501 Master out nyílt tornán is, amelyen a remek ötödik helyet szerezte meg. Az 501 dupla kimenő verseny kevésbé volt sikeres számára, ott a 25. helyet érte le. Király a párok versenyében remekelt újra, ahol Zadraveccel az oldalán a dupla kimenő megmérettetést 200 inuló pár között a kiváló kilencedik helyen zárta.

F.h.m.  

 

Hármas lendvai horgászgyőzelem

A Tenkevölgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület a lendvadedesi tónál sporthorgászati versenyt rendezett, amelyet 10,2 kilogramm kifogott hallal Horvat József nyert Lendváról. Mögötte horgásztársa, Zver Branko végzett 9 kilogrammos teljesítménnyel, harmadik lett Jezernik Goran 7,51 kilogrammos kapással. A 21 fős mezőny a megmérettetésen összesen 85 kilogramm halat fogott ki. A legnagyobb, három kilogrammos ponty a szlovén Županec Robert horgára akadt.  

F.h.m. 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben