kele
perec1
garas1
63. évfolyam
50. szám
Megjelenés:
2019. 12. 12.
kiscim5019
 

Kihasználatlan helyzetek találkozója

sport nafta3319Az előző körben a NK Belatinc ellen vereséget szenvedett Nafta játékosai gyorsan összekapták magukat, és megverték az NK Koroško Dravograd csapatát. Átlagos találkozót láthattak a szurkolók számos technikai hibával, de a játékot a 36 fokos nyári hőség is nehezítette.

A meccsen jobban kezdte a Nafta, de egymás után mégis öt helyzetet hagytak ki. A 3. percben Ploj a kapust találta el három méterről, majd az 5. percben Oštrek lőtt a kapu mellé. Pirtovšek a 10. percben szintén a kapust célozta meg, majd a 11. és a 12. percben Ploj és Vinko szalasztott el jó lehetőségeket.

A 16. percben végre megtört a jég, és Rebernik egy bal oldali beadásból talált a kapuba. Sluka edző a 26. percben sérülés miatt lehívta a pályáról Leušteket. A vendéglátó csapat a második gólját a 32. percben szerezte meg, amikor Vinko 7–8 méterről ívelte kapura a labdát. A félidő végéig Oštrek, Bizjak és Rebernik előtt néhány szép helyzet még kínálkozott, de ezek is kimaradtak. A dravogradiak csak ritkán kerültek az ellenfél kapuja közelébe, támadás helyett inkább a védekezésre összpontosítottak. Egyetlen jó helyzetük a 43. percben volt, amikor viszont Kogelnik a kapu fölé lőtt.

A folytatásban a vendégcsapat edzője, aki megelégelte csapata védekező játékát, lecserélte két középpályását. Ezután némileg felélénkült a Dravograd és izgalmasabb játék következett. Ám a lendvaiak az 50. percben Oštrek góljával, ami a kapu alsó jobb sarkát találta meg, még inkább megerősítették vezetésüket. A vendégektől a 61. percben végre láthatott a közönség egy jó támadást, ám Kogelnik lövését a Nafta kapusa, Raduha kivédte. A 82. percben aztán végül Evansnek mégis sikerült a kipattanót öt méterről a kapuba lőni, ezzel némileg szépítve aze eredményt. A hazaiak viszont ezt a gólt sem hagyták válasz nélkül, a mérkőzés utolsó percében Zagorec egy beadásból fejessel erősített rá a végeredményre.

A vendéglátók megérdemelt győzelmet arattak, de még nagyobb arányú győzelem születhetett volna, ha jobban kihasználták volna az adódó helyzeteket.

 

Nafta 1903 – NK Koroška Dravograd 4:1 (2:0)

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 350

Játékvezetők: Halilovič Denis, Mežnar Matic és Radusinovič Davorin

Szövetségi ellenőr: Turk Janko

Gólszerzők: 1:0 Rebernik 16. perc, 2:0 Vinko 32. perc, 3:0 Oštrek 50. perc, 3:1 Evans 82. perc, 4:1 Zagorec 89. perc.

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Bizjak (72. Bizjak), Oštrek, Ploj, Maleševič, Vinko (61. Zagorec), Bolla, Šeruga, Rebernik, Leuštek (26. Živko); edző: Sluka Marjan.

NK Koroška Dravograd: Kanduč, Petek, Dobaj, Barič, Gluhovič (46. Verstovšek), Kogelnik (72. Vošnjak), Brzin, Evans, Vrabič, Roželj, Pečnik (46. Rogina); edző: Kus Bojan.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben