kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Sportmix - hírek röviden

sport turjak3219Lendvai íjászok Turjakon

Szombaton a Lendvai Íjászklub tagjai részt vettek a 3D versenyen Turjakon, amely már a szlovén 3D kupa 5. fordulója volt. 130 versenyző szállt versenybe 34 szlovéniai klubból, illetve Horvátországból és Olaszországból. A lendvai egyesületből hat íjász vett részt a versenyen. Horvat Kristijan vadászreflex íjával 375 kört lőtt, így második lett, Cseh Gyula szintén vadászreflexszel 364 lőtt körével a harmadik helyen zárta a versenyt. Hosszú íj kategóriában Hozjan Jožef 6., az öregfiúknál Flisar Tomaž vadászreflexszel 7. lett. Az öregfiúk versenyén 5. lett csigás íjjal Štuhec Bojan, illetve Štampar Zvonko hosszú íjjal a nyolcadik helyen végzett.

 

A házigazdák nyerték az emléktornát

Idén is megszervezte a Graničar csapata a már hagyományos emléktornát a korán elhunyt Drk Marjan és Kristjan, valamint Peric Dušan tiszteletére. A tornán három csapat szerepelt, közülük a házigazdák lettek a bajnokok, akik 1:1-es döntetlent követően tizenegyesekkel győzték le az amúgy harmadik Paloma csapatát, illetve a második a völgyifalui Zvezda lett, akik 2:1-re verték a Palomát, de a Graničartól 4:1-re kikaptak.

 

Győzött az U19-es csapat

A Nafta 1903 fiataljai folytatják a felkészülést az új idényre. A hétvégén Hídvégen mérkőztek meg a a muravidéki ligás Hotiza felnőtt csapatával, akik tavaly még a szlovén harmadosztályban szerepeltek. A naftás fiatalok már az első félidőben vezetést szereztek, majd végül 4:3-ra győztek. Külön kiemelkedett a csapatból Fekete Dániel, aki a mérkőzésen két gólt is szerzett. Ez volt a Hotiza első barátságos mérkőzése az új idény előtt. A Nafta góljait Fekete Dániel (2), Koščak Lovro és Sakač Leon szerezte.

 

Hatot rúgott az Olimpija

A hosszúfalui Olimpija hazai pályán fogadta az NK Dol pri Ljubljani csapatát. A háromszor 30 perces meccset fölényesen nyerték a hazaiak, már az első két harmad után 5:0-ra vezettek. A végeredmény 6:2 lett, az Olimpija góljait Kepe Kristjan, Meszelics Marko (2), Kepe Tihomir (2) és Bela Tadej szerezte. A visszavágó ősszel lesz, a Hosszúfalu következő felkészülési meccse Odrijánc ellen lesz.

 

Az Öregfiúk döntetlent játszottak

A Nafta Öregfiúk csapata is készül az új idényre, legutóbb a Renkovci pályáján szerepeltek. A meccsen hat gól is született, a végeredmény 3:3 lett. A hazai gárda már 2:0-ra is vezetett, de végül elfáradtak és a Nafta még vezetett is a vége előtt. Az Öregfiúk góljait Drvarič, Novak és Bertalanič szerezte. A következő találkozót a cserencsóci csapat ellen játsszák a Nafta veteránjai.

 

Sima tornisai győzelem Csentében

Nem kezdte jól a Csente a felkészülést. A korábban harmadosztályú Tornisa csapata nagy különbséggel, 1:5-re tudott győzni, és már az első félidőben 1:3-ra vezettek. A házigazdák egyetlen találatát Lebar Julijan szerezte, aki akár többször is betalálhatott volna, ha pontosabb. Hatalmas helyzetet hagyott ki még a csenteieknél Bogar Patrik egy szögletrúgást követően. A Csente a következő barátságos mérkőzését Kebele ellen játssza majd.

 

Panonija–Lipa 5:2

A gyertyánosi Panonija a második felkészülési meccsén kikapott a Lipa csapatától, akik a muraszombati liga tagjai. A gyertyánosiak a második félidőre elfáradtak, és hiába találták el háromszor is a kapufát, a labda nem akart a hazaiak hálójában kikötni. Két gólt azért tudtak találni, mégpedig Raguš Bruno és Kocet Robert révén, de a végeredmény így is 5:2 lett a Lipa javára. A Panonija a következő meccsét a Nedelica ellen játssza.

 

Döntetlen Andráshidán

A Nafta 1903 U17-es csapatának felkészülése a végső fázishoz ért, s a fiatal tehetségek folytatták jó szereplésüket a barátságos találkozókon. Legutóbb a korábbi magyar NB III-as ASE Andráshida növendékeinél vendégeskedtek, és a két egyenrangú ellenfél 1:1-es döntetlennel fejezte be a meccset. A Nafta a 22. perctől gólhátrányban játszott, majd a 80. percben Glogovec Erik révén egyenlített. Mindkét csapat edzője lehetőséget biztosított az összes fiatal futballistának, hogy pályára léphessen. A lendvaiak következő felkészülési mérkőzése a Király SE ellen lesz.

 

MCSi Design