kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Sluka Marian, a Nafta 1903 edzője: A győzni akaró játékosokra alapozunk

nafta sluka 3A második ligás Nafta a felkészülési időszak záró fázisához közeledik. Az alapozásról, a tervekről, a játékoskeretről, az idénykezdésről Sluka Marian vezetőedzővel beszélgettünk.

A felkészülési időszak végéhez közelednek, július 28-án indul a bajnokság. Mennyire elégedett az alapozással, és mire fektették a hangsúlyt?

Hazai környezetben, megfelelő feltételek mellett készülünk a bajnokságra, a játékosok odaadóan edzenek, a fejlődésük látható, és ezzel teljes mértékben elégedett vagyok. Az erőnléti és taktikai edzésekkel foglalkozunk, a gyakorlatokban pedig igyekszem minél többet járatni a labdát. Ugyanis az úgynevezett sima futásnak nem vagyok a híve. A mérkőzéseken is pozitívan tapasztaltam a srácok eddigi teljesítményét, a pályán minden alkalommal visszaköszönnek azok a taktikai elemek, amelyeket az edzéseken gyakorolunk. A hozzáállásuk megfelelő, elegendő akarattal és koncentráltan küzdenek. A bajnokság megkezdése előtt pedig tervezünk még egy nap csapatépítő tréninget, a hétvégén részt veszünk az Odriáncon szervezett focitornán, majd jövő hét elején egy edzőmérkőzés vár ránk a Siófokkal.

Főleg fiatal játékosok érkeztek a csapathoz, milyen elvárások fűzhetők ehhez?

A klub a mostani idényben megváltoztatta a stratégiáját, és fiatal játékosokra alapozott. Ennek megfelelően fiatal játékosokkal erősítettünk, amivel segítjük az utánpótlásból kinőtt tehetségeknek az átmenetet a felnőtt keretbe is. A lendvai fociakadémia utánpótlásából a felnőtt csapat edzésein négy fiatal játékos kapott lehetőséget Kirič Stjepan, Drk Dominik, Šupljika Mateo és Pavšič Sašo. Az utóbbi lebetegedett, de a másik három nagyon jól dolgozik, és nem kizárt, hogy valamelyikük ősszel bizonyítási lehetőséget kap a keretben. Emellett sorainkba érkezett Tóth Zoltán az MTK-ból, Szökrönyös Dániel a zalaegerszegi ZTE-ből, Pirtovšek Tadej a Maribortól, és szerződést kötöttünk Rebernik Mihaellal és Bolla Gergővel is. Egy fiatal, agresszív, ütőképes csapatot szeretnénk felállítani, amely a tapasztalt idősebb társakkal képes lesz a dobogóért, netán a feljutásért is küzdeni. Mivel nehéz lesz az idénykezdés − hiszen a bajnokság mellett a lendvai körzeti kupadöntő és a szlovén kupaselejtező is menetrenden lesz −, optimálisnak látom a csapat összetételét húsz mezőnyjátékossal és három kapussal.

Mennyire egészséges a játékosállomány, küzdenek sérülésekkel?

Több hetes pihenőre kényszerült Novinić Mitja, akinek elszakadt a bokaszalagja, valamint Paku Roland, de Živko Žiga és Pozsgai Lucian sem edzhet még teljes erővel. Galoši Marko, a Muraközből érkező cserekapus, az edzésen sérült meg vetődés közben. Az ő felépülésüket Póka Tomi gyógytornász segíti, aki Zalaegerszegről érkezett a klubhoz. 

Foto: silvi, nafta-sluka Marian

Sluka Marian, a Nafta vezetőedzője: „A fiatalított csapatnak a bajnokságban szüksége lesz a szurkolók és a nézők buzdítására is, ezért minél nagyobb számban számítunk a jelenlétükre a lelátókon.”

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben