kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Horvat és Kulčar ismét kiérdemelte a legjobb sportoló címet

evsportolo0619Múlt héten a Lendvai Sportszövetség szervezésében megtartották a 2018-as év sportolója díjkiosztó rendezvényt a lendvai Troica rendezvényhelyiségében. Az év sportolója címet Horvat Kristijan íjász és Kulčar Vita cselgáncsozó már másodszor szerezte meg, az év csapata díjat a Lendvai Íjászklub hosszú íjjal versenyző csapata kapta.

Az ünnepélyes díjkiosztó bevezetőjében elhangzott: a sport fontos része a kultúrának, hiszen a társadalomra komoly hatással van és az ereje felmérhetetlen. Ennek jelentőségét hangoztatta köszöntőjében Matjašec Andrej, a Lendvai Sportszövetség elnöke is, beszédében kiemelve a sport összekötő erejét, amely erősíti a békés együttélést, ösztönzi a barátságot és új látóhatárokat nyit meg: – A díjazott sportolók nemcsak az érmek és a kimagasló sporteredményük miatt tűnnek ki a díjkiosztón, hanem személyes tulajdonságukkal a jövő példaképeivé is válnak – fejtette ki.

Az egybegyűlteket megtisztelte jelenlétével Magyar Janez polgármester is, aki felszólalásában kifejtette, hogy a sportolók és a szakmunkatársak kitartó munkája hozza meg a kimagasló sporteredményeket. Hozzátette még, hogy az aktív és a szabadidős sport fontos szerepet tölt be az emberek mindennapjaiban, és ennek tudatában a község minden erejével támogatja a községi sport fejlődését. 

Ezt követően az ünnepi díjkiosztó következett. A szavazatok alapján a 2018-as év legjobb férfi sportolója Horvat Kristijan lett a Lendvai Íjászklubból, aki a 3D terepíjász és teremíjász versenyeken több dobogós helyezést ért el, valamint bekerült a szlovén 3D terepíjász válogatottba is. Részt vett a göteborgi Európa-bajnokságon is, a repülőtéren elveszett a poggyásza, a kölcsönzött felszereléssel nem is tudott bizonyítani, így a versenyt a 25. helyen zárta. A másodjára megszerzett díj kapcsán elmondta: „A kitüntetés nekem komoly elismerés, amely az eredményes munkámat tükrözi. A színvonalas eredményért ugyanis sokat kell dolgozni, edzeni és küzdeni. Örülök, hogy az elmúlt évben megfelelő formában versenyeztem és megnyertem az Adria Kupát, a teljesítményeimre pedig mások is felfigyeltek. Amit viszont sajnálok, hogy a göteborgi Európa-bajnokságon a szereplésem elsikerült.” A második helyet Denša Luka, a Lendvai Küzdősportok Klubja (KBV) cselgáncsozója szerezte meg, a harmadikat pedig Koczor Péter a petesházi Coal Sportlövészeti Egyesületből. 

Az elmúlt év legjobb női sportolói a Lendvai Judo Klubból kerültek ki. A legjobbnak járó díjat ismét Kulčar Vita szerezte meg a fiatalabb felnőtt korosztályban megszerzett országos bajnoki címért és a több tornán elért dobogós helyezésekért: „Az elmúlt év sikeres volt számomra és egyben elégedettség tölt el, hogy minden egyes versenyemet élvezni tudtam. Eredményes szerepléseimet a kitartó edzéseknek köszönhetem, amit az edzők és a szüleim támogatása nélkül nem valósíthattam volna meg.” Klubtársai, Božič Melisa a második helyen, Ferencek Tamara a harmadik helyen végzett.

Az év csapata címet a Lendvai Íjászklub hosszú íjjal versenyző csapat nyerte el, amely megvédte teremíjászati bajnoki címét. Emellett az egyesület hétéves fennállását nemcsak a kiváló sporteredmények, hanem színvonalas versenyszervezések is jellemzik.

Az év ígéretes sportolója kategória nyertesének járó díjat kiváló teljesítményével Horvat Niko érdemelte ki a Lendvai Íjászklubból, aki a megnyert szlovén teremíjász kupa mellett országos teremíjász és pályaíjász bajnoki, valamint új országos csúccsal 3D-s országos bajnoki címet szerzett. Klubtársa, Biro Mihael a második helyen végzett, a harmadikra pedig Žerdin Luka került a lendvai Judo Klubból. Negyedik lett Pešehonov Nikita a Mladost Tollaslabdaklubból, ötödik Galambos Milan a Coal Sportlövészeti Egyesületből, hatodik pedig Mujdrica Rok a KBV-ből.

Horvat Veronika, a KBV cselgáncsozója örülhetett az év ígéretes lánysportolója címnek. Ezt a fiatal lányok kategóriájában szerzett országos bajnoki címéért és számos tornán elért dobogós helyezéseiért érdemelte ki. Klubtársa, Škraban Lana második lett, míg a legalsóra Maučec Tinaja került a Judo Klubból. Negyedik lett Gerič Nela szintén a Judo Klubból, a következő két helyet pedig a Mladost két tehetséges tollaslabdázója, Bedič Nika és Koša Iva szerezte meg. 

Az ígéretes sportcsapat címét a KBV U12-es lánycsapata szerezte meg, amely a sikeres versenyzés mellett a Szlovén Cselgáncsszövetségtől a fiatalabb lányok legjobb csapatának járó országos elismerést kapta meg. A második helyért járó díjat a Lendvai Röplabdaklub legfiatalabb lánycsapata vehette át, a harmadikat pedig a Lendvai Íjászklub fiatal csapata.

A legjobb szakmunkatárs címet az elmúlt évben a lendvai Judo Klub edzője, Recek Gorazd szerezte meg, aki már közel harminc éve aktívan kiveszi a részét a cselgáncs fejlesztéséből. Először aktív sportolóként volt eredményes, majd megszerzett tudását és tapasztalatait edzőként adja át az utókornak.

A legjobb szabadidős sportolónak járó díjat Hajdu József vehette át, aki idősebb kora ellenére a Coal Sportlövészeti Egyesület színeiben rendszeresen és sikeresen versenyez.

A rendezvényen Sarjaš Lana fiatal röplabdázó kimagasló sporteredményeiért különdíjban részesült.

Az ünnepség keretében öt jubileumi kitüntetést is kiosztottak. Elismerést kapott a 40 évét ünneplő Lendvai Körzeti Labdarúgószövettség és a Lendvai Salakmotorklub, valamint a 70 éves jubileumát ünneplő csentei, völgyifalui és gyertyánosi labdarúgóklubok.

A díjkiosztót a Lendvai Zeneiskola növendékei tették ünnepélyesebbé.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben