kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Hazai környezetben, 23 fős játékoskerettel készülnek

sport nafta0419A Nafta 1903 Labdarúgóklub részéről Magdič Igor, a klub sajtószóvivője és Fridl Franc vezetőedző hétfőn sajtótájékoztatón mutatta be a másodosztályú csapat felkészülési folyamatát a tavaszi idényre, a célokat és a játékosállományt.

A Nafta 1903 felnőtt csapata a múlt héten, január 14-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre, és másnap elutazott négynapos csapatépítő és erőnléti felkészülésre Planicára. Az edző elmondása szerint ideális körülmények és feltételek között dolgozhatott a csapat. „Az edzőtábor alkalmas volt a játékosok szorosabb összekovácsolódására, egymás megismerésére és új tapasztalatok szerzésére, a csapatépítő edzéssorozat elérte célját. Ezzel lezajlott a felkészülés első fázisa, a héten pedig helyi környezetben, a műfüves pályán megkezdődik a felkészülés komolyabb része és a napi edzések.”

A hétfőn megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tavaszi idényben Fridl Franc vezetőedzőnek 23 fős játékoskeret áll rendelkezésére, a játékosok közül azonban jelenleg hárman sérültek. Cekovski Denis a napokban térdszalagműtéten esett át, így hosszabb időre kényszerül pihenőre, és már biztos, hogy a tavaszi idényben az edző nem számíthat rá. Pozsgai Lucijan, aki az őszi idényben Hotiza csapatánál volt kölcsönben, térdműtét utáni rehabilitációs gyakorlatokat végez, míg Leuštek Leon rövidesen visszatér sérüléséből.  A klubot a téli átigazolási időszakban négyen hagyták el, Vöröš Patrik, Matas Nikola, Grmek Jan és Roginić Marko. A csapatot már hivatalosan, megkötött szerződéssel erősíti a ptuji Dravából érkezett Pirtovšek Rok középpályás és Bizjak Jaka támadó. Emellett a csapattal jelenleg Balázs Zsolt támadó középpályás edz, aki a ZTE-ből érkezett és próbajátékon van Lendván. Sikeresen befejezett egyetemi tanulmányai után visszatért a csapathoz Zagorec Adam, aki az őszi idényben a harmadosztályú Hotizánál játszott, mostantól viszont rendelkezésre áll.

Amint már korábban beszámoltunk róla, bővült a szakmai stáb is, Fridl edző mellé Sešlar Simon pályaedző, Stegne Anže erőnléti edző és Šeliga Aleksander kapusedző érkezett. A klub nyolc barátságos mérkőzést egyeztetett le, az elsőt jövő kedden idegenben az éllovas Radomlje ellen vívják meg. A hazai felkészülési mérkőzéseket a csapat a lendvai műfüves pályán játssza majd. A klub kitűzött célja – megszerezni a bajnoki címet – nem változott, a gyengébb őszi idény utáni határozott elvárás a csapattól, hogy a hatodik helyről minél magasabbra kapaszkodjon fel a tabellán.  

Végezetül bejelentették, hogy a Nafta 1903 és a Nissan&Renault autókat forgalmazó Škafar autóház megállapodást kötött, amely alapján az autóház a játékosok rendelkezésére bocsájt néhány személyautót.

A Nafta felkészülési meccsei:

01. 29., Radomlje: Radomlje – Nafta, 13 óra02. 02., Lendva (MP): Nafta – Ljutomer, 11 óra02. 08., Muraszombat: Nafta – Blau Weiß Linz, 14 óra02. 13., Lendva (MP): Nafta – Andráshida, 13 óra02. 16., Lendva (MP): Nafta – Puskás Akadémia 2, 11 óra02. 22., Lendva (MP): Nafta – Odrijánc, 14 óra02. 24., Celje: Simer Šampion – Nafta03. 02., Videm: Videm – Nafta
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben