kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij49181Horvat Kristijan ország csúcsot ért el

Az országos teremíjászati kupaverseny sorozata szombaton a harmadik fordulóval Postojnán folytatódott. Az összecsapáson erős mezőny sorakoztatott fel, hiszen 251 íjász küzdött a győzelemért 33 szlovén, olasz és horvát klubból. A Lendvai Íjászegyesület hat tagja ismét remekül teljesített.

Emlékezetes marad a megmérettetés Horvat Kristijan számára, hiszen a felnőtt mezőny vadászreflex versenyszámban 521 körrel országos csúcsot állított fel. Eredményével Horvat fölényesen előzte meg összes kihívóját. Versenygyőzelemnek örülhetett Štampar Zvonko is, aki veterán hosszú íj kategóriában 480 körrel lett első. Az öregfiúknál Štuhec Bojan csigás íjjal kilencedik lett, emellett Hozjan Jože hosszú íjjal a felnőtt mezőnyt a negyedik helyen zárta, a serdülők megmérettetésében Horvat Niko olimpiai íjjal a hetedik, Biro Mihael csigás íjjal a nyolcadik helyet szerezte meg.

hs

 

Király Spanyolországban szerepelt

A szlovén dartsliga velenjei bajnokcsapata, a Čuk, amelynek tagja a lendvai Király Ludvik is, részt vett az Európai Bajnokok Ligája Spanyolországban rendezett tornáján. A Čuk az első összecsapáson a házigazda spanyol bajnok ellen 8:5-re maradt alul, majd a következő összecsapást az oroszokkal fölényes, 11:2-es győzelemmel zárták. A vereség ellenére a velenjei csapat megtartotta első helyét az összesítésben. Az utolsó torna Ausztriában kerül megrendezésre, ahol a velenjei dartsbajnok a kétfordulós versenyrendszerben az olasz, a svájci és a spanyol bajnokok ellen küzd.     

A spanyolországi versenyen Király a nyílt dartstornán is részt vett, ahol 60 versenyző között a kiváló 9. helyet szerezte meg, valamint az Euro Rang Tornán az erős 150 fős mezőnyben 33. lett.

f.h.m. 

 

Vutek 11. lett

A szlovén darts-szövetség szervezésében Slovenj Gradecben bonyolították le a 2. Darts Rangtornát az ifjúsági és felnőtt kategóriában. A versenyzők az 501 dupla kiszálló rendszerben versenyeztek két csoportban. A Grlava Top Gun csapata tagjaként a lendvai Király Ludvik és a kapcai Vutek Sašo az A csoportban küzdött. Az utóbbi a megmérettetést a 11. helyen zárta, míg Király 19. lett.

f.h.m. 

 

Javában tart a lendvai dartsliga

Még november közepén elindult az idei lendvai dartsliga, amelyet idén is a pincei Bar West szervezett meg. Az idényben kilenc csapat versenyez a bajnoki címért: a völgyifalui Bar Kvatro és a lendvai Retro Cafe két csapattal, valamint egy csapattal vágott neki a ligának a petesházi Lero Bar és a Bar Extra, a gyertyánosi Booom Bar, a kapcai Bar Matko és a ligaszervező pincei West.

A csapatok négy fordulón vannak túl, a legutóbbit hétfőn bonyolították le. Az éllovas Matko Bar idegenben meglepetésre 9:7-re kikapott a Kvatro Gal csapatától és elveszítette az első helyet a tabellán azok után, hogy a West 10:6-ra múlta felül a Bar Extrát vendégként. A Retro Cafe 10:6-ra bizonyult jobbnak a Bar Lerónál, a Boom Bar viszont 7:9-re a Kvatro Gal II. ellen maradt alul. A fordulóban a Retro Cafe másik csapata, a Retro Plus szabad volt.

Az összesítésben a West 10 pontjával felkapaszkodott az élre, a második helyre csúszott a Matko Bar 9 ponttal, valamint egy ponttal lemaradva a Kvatro Gal harmadik. Negyedik a Kvatro Gal II 7 ponttal, ötödik a Retro 6, hatodik a Bar Extra és hetedik a Booom Bar 3 ponttal, valamint nyolcadik a Bar Lero és kilencedik a Retro Plus 1 ponttal.

hs

 

40 éves a Lendvai Speedway Team

Idén ünnepli felállásának 40 éves évfordulóját a lendvai Speedway Team, az ünnepélyes megemlékezésre csütörtökön, december 6-án 17.30-as kezdettel kerül sor a lendvai Cubis hotelban (egykori Elizabeta).

 

Győzelemmel zárták az évet

A Muravidéki Kosárlabdaliga 4. fordulójában Muraszombat csapatával mérkőzött meg a Lindau. Gyenge kezdés után a küzdelmes véghajrával 66:62-es (14:25, 24:12, 13:10, 15:15) győzelemmel zárta a lendvai csapat a muraszombati vendégszereplést. 

Meglepően jól lendült játékba a fiatal hazai felállás, a vendégek területvédekezése pedig nem volt eredményes. A hazaiak ugyanis távolról is szerezték a pontokat és áttörésekkel is okoztak védelmi nehézségeket a vendégeknek. Ebből adódóan a negyed végére több mint tíz ponttal sikerült elhúznia a liga újoncának. A folytatásban taktikát váltott a lendvai csapat, keményebben védekezett és ezzel párhuzamosan a pontvadászat is beindult. A pihenőig fordítottak is a vendégek és egy pont előnnyel tértek pihenőre.

A mérkőzés második félideje kiegyenlített játékot hozott és lélegzetelállító véghajrá bontakozott ki. Miután az utolsó negyedben először a hazaiak nyolcpontos, majd a vendégek kilencpontos előnyt is szereztek, fej-fej mellett haladt a két csapat. Felváltva követtek el szabálytalanságokat a játékosok, a döntő pillanatokban azonban a Lindau játékosainak volt nyugodtabb a keza, így a tapasztaltabb csapat a javára tudta billenteni a mérkőzést.

A Lindauból Frančič Dušan 18, Zrna Dejan 14, Novak Robert 12 pontot szerzett, a sorsdöntő pillanatokban viszont Tvrtko Balaž szerepe is igencsak fontos lett, aki 9 ponttal járult hozzá a pontgyűjtéshez.

Az idei utolsó összecsapását tehát győzelemmel zárta a lendvai Lindau Kosárlabdaklub idegenben, ami az idénybeli három győzelem és egy vereség mellett a harmadik helyre elegendő. Szintén hét ponttal, de jobb egymás elleni eredménnyel a ljutomeri egyesület a második, a listavezető Sistemort Beltinci egy pont előnnyel vezeti a tabellát. A Lindau a következő mérkőzését január 6-án játssza hazai pályán a Sistemorg Beltinci ellen.

F.h.m./hs

 

Gančanin a légpuskások

A felnőtt légpuskamezőny a hétvégén a 10. Gančani Kupán sorakozott fel, ahol a lőtéren a Dobronaki Jezero és a lendvai egyesület tagjai is jelen voltak.

A hölgyek megmérettetésében Tkalec Maja (Lendva) szoros küzdelmet vívott a harmadik helyért Kaučič Sandrával (Mesto Ljutomer), amelyet az utóbbinak sikerült megszereznie. Podgoršek Laura (Jezero) ötödik, Urisk Bakan Lena (Jezero) nyolcadik lett, a győzelemnek Kuharič Urška (Kovinar Ormož) örülhetett.

A férfimezőnyben a dobronaki egyesületből egyedül Car Franc állt rajthoz, aki a 13. helyhez lőtt elegendő pontot, míg Somi Lars (Lendva) 28., Mihailović Krpan Tine (Lendva) 35. lett. A kupát Ziško Dušan (Tišina) nyerte meg. Csapatban a Jezero a 6., Lendva a 11. helyen végzett.

hs

 

Idegenbeli vereség

A lendvai harmadosztályú Muránia röplabdacsapat a bajnokság 7. fordulójában a Swatycomet Zreče II vendége volt december első napján. A mérkőzést 25:16-os játszmagyőzelemmel kezdte a lendvai együttes, majd a következőt szoros küzdelemben, 25:23-ra elveszítette. A harmadik, sorsdöntő játszmában nem tudott lépést tartani az ellenféllel a Muránia, visszaesett és 25:11-re elvesztette a játszmát. A negyedik szettben összeszedettebben mozgott a csapat, de a fordításra már elfogyott az idő, s végül 25:21-re maradtak alul. Azonban fordítva is alakulhatott volna az eredmény, amivel az idei első idegenbeli bajnoki győzelmét is megszerezhette volna a csapat.

A felnőtt csapat mellett szombaton az utánpótlásból a fiatalabb lányok felállása lépett pályára, s Muraszombatban a selejtezőkör második fordulójában két 2:1-es győzelmet szerzett a csapat. A házigazda ŽOK Sobota I csapatát 20:25-re, 25:23-re és 25:19-re verték meg, míg a Roto-Kema Puconci ellen 22:25-ös 25:13-as, 25:16-os eredménnyel győztek. A Muránia fiatal csapata a hatcsapatos mezőnyben két forduló után az élen áll nyolc ponttal.  

hs      

 

Teremfoci tapasztalatcserével

A Lendva Körzeti Labdarúgóedzők Egyesülete múlt csütörtökön lebonyolította a szlovén és horvát edzők egyleteinek hagyományos találkozóját. A találkozót teremfocitornával indították Tornisán, ahol a háromcsapatos megmérettetést a varasdi edzők nyerték Šafarič Nikola vezetésével, a lendvai és a csáktornyai edzők előtt. A sporttalálkozót tapasztalatcserével, beszélgetéssel zárták.

(-)  

 

Továbbra is legyőzhetetlen

Ljubljanában rendezték meg az országos taekwondo-bajnokság versenysorozatának következő tornáját, amelyet a lendvai Misja Beno újabb győzelemmel zárt. A csoportmérkőzéseken túljutva a döntőben Plohl Jaka (TKD Chagi) nézett szembe Misjával, akit a lendvai nagyobb ellenállás nélkül 15:3-ra vert meg. Misja a tornagyőzelmével növelte az előnyét az összesítésben.

hs  

   

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben