kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Sportmix - hírek röviden

sport naftautanp0718Tornisán fociztak a fiatal csillagok
A Nafta 1903 utánpótláscsapatai a hétvégén a Fiatal Csillagok elnevezésű korosztályos tornisai focitornán rúgták a labdát. Az akadályokat a legeredményesebben a 11 évesek vették, akik az egyes csapattal a remek második helyet szerezték meg.
A 11 éves korosztályban a lendvaiak Gerenčer Borut és Novinić Mitja edzők vezetésével két csapattal szálltak versenybe. A két négycsapatos selejtezőcsoportból a Nafta 1903 első felállása (képünkön) az elődöntőbe jutott, ahol a házigazda Tornisát 2:0-ra múlta felül. A döntőben azonban a csapat nem tudta megismételni az elődöntő sikerét, és Veržej ellen 4:0-ra alulmaradtak, de a második helyezéssel is igen szép eredményt értek el a Nafta tehetségei. Mögöttük a harmadikon helyen Gančani, a negyediken Tornisa csapata végzett.
Ezzel szemben a lendvaiak 13 éves korosztályos felállása számára a csoportselejtezőben ért véget a verseny, miután Belatinc, Tornisa és Gančani ellen is vesztettek. Emellett a Nafta hétéves cseperedő focistái sem tudtak meccset nyerni a hatcsapatos mezőnyben, de új tapasztalatokat gyűjtöttek, és remélhetőleg ezeket a jövőben megfelelően kamatoztatják majd. A 9 éveseknél a Nafta 1903 nem indított csapatot.
f.h.m.
 
Rekreációs tollaslabdatornát rendeztek
A lendvai Mladost Tollaslabdaklub a Lendava Open 2018 elnevezésű rekreációs nemzetközi tollaslabdatornát szervezte meg a kétnyelvű középiskolában. A 26 résztvevő öt kategóriában versenyzett, a legerősebbet a maribori Glazer Dejan nyerte a hazai Sekereš Mitja és Bojan előtt. A hölgyek mezőnyében a zágrábi Žubrinić Maja bizonyult a legjobbnak, őt a maribori Golob Brigita és a celjei Polak Jelen Veronika követte. A B kategóriában Mokotar Andrej győzött a hazai Krajnc Sašo és Kuprivec Borut előtt, a C-ben pedig Pahor Saša.
A férfi párosok mezőnyében hármas lendvai győzelem született: első Paller Peter és Šendliger Nejc lett, második Doler Robi és Kezele Simon, a harmadik pedig Krjnc Sašo és Pahor Saša. A vegyes párosok harcát Mokotar Andrej és Polak Jelen Veronika kettőse nyerte, megelőzve a hazai Pahor Saša és Bukovec Martina, valamint Kezele Simon és Hranilovič Ladislava párost.
hs
 
A Kvatro Gal a bajnok
A lendvai dartsliga utolsóelőtti, 13. fordulójában behozhatatlan előnnyel a völgyifalui Kvatro Gal csapata már megszerezte az idei bajnoki címet. Az aktuális meccs megnyerése viszont nem ment könnyen, hiszen a völgyifalui csapat csak 8:8-as döntetlen összecsapás után hosszabbításban tudta csak a javára fordítani a meccset a gyertyánosi Booom Barral szemben. A lendvai Padlás a fordulóban váratlan vereséget mért a második helyen álló petesházi Bar Lero csapatára. A kiélezett meccsen a 8:8-as állást követően a döntő párbajt a lendvai csapat nyerte. A pincei West idegenben 10:6-ra verte a lendvai Retro Cafét, majd a völgyifalui II-es csapat az ebben a fordulóban is nyeretlen maradt, a kapcai Bar Matko 9:7-re győzte le. Az utolsó fordulóban a harmadik helyért izgalmas mérkőzés ígérkezik a pincei és a kapcai csapat között.
 
Felemás szereplés Kanizsán
A Nafta 1903 U19-es és U17-es utánpótlás csapatai is már javában készülnek a bajnokság tavaszi folytatására. A két felállás szombaton a nagykanizsai műfüves pályán játszott felkészülési mérkőzéseket a helyi utánpótlással.
Az ifjúsági csapat csak az első játékrészben tudott lépést tartani a nagykanizsai ellenféllel, a folytatásban visszaesett és súlyos, 7:3-as (3:1) vereséget szenvedett. A lendvaiak gólszerzői Bratušek, Kepe és Biharvari voltak. Ezzel szemben a kadétok már a találkozó elején belehúztak, így háromgólos előnnyel mehettek ki4 a második felvonásra, s a meccset végül 5:0-s győzelemmel zárták. Gerič, Sieunovič, Horvatič és kétszer Maučec célzott pontosan.
F.h.m.
 
Somogyi veretlen maradt
Az első országos légpuskaliga ötödik tornáján sem talált legyőzőre Somogyi Péter, a dobronaki Jezero sportlövője. Míg a trbovljei lövészegyesület által megrendezett versenyen Somogyi ismét a dobogó legfelső fokára lépett, csapattársainak kevésbé jól sikerült a szereplés: Kološa Franc 22., Car Franc 32. lett. Ennek ellenére a fővárosban rendezett viadal csapatversenyét a trió a mezőny közepén, a hatodik helyen zárta.
FB
 
Pontot loptak Lendvától
A maribori tekeliga 15. fordulójában a lendvai tekézők Fala csapata ellen csupán egy pontot tudtak otthon tartani. A 4:4-es (3014:2999 fa) döntetlenhez Kuk Zlatko 499 és Horvat Jože 516 fás párbajgyőzelemmel, valamint Potočnik Bojan 505, Zadravec Uroš 518, Šimon Janez 510 és Radakovič Dušan 466 döntött fával járult hozzá. A döntetlen ellenére a lendvaiak a vezetik az összesítést.
FB
 
Esélytelenek voltak
Miután a havazás és a rossz útviszonyok miatt a harmadosztályú lendvai Muránia röplabdacsapat a 14. fordulóban hazai mérkőzés nélkül maradt szombaton, a 15. fordulóban Koroškóra utazott a Črnához. Az összesítésben a mezőny közepén álló vendéglátók ellen a lendvai Muránia játéka nem igazán tudott kibontakozni és három játszmában – 25:13-ra, illetve kétszer 25:12-re – maradtak alul.
A forduló rangadóján veszített a Radenska
A harmadik helyért folyt a küzdelem a Radenska és a Bela Krajina között az 1.B országos női tekeliga 13. fordulójában, de a črnomljei rangadón a Radenska 6:2-re kikapott. A győzelemmel a házigazda megerősítette dobogós helyét az összesítésben, míg a radányi csapat ötödik a tabellán. A dobronaki Kardinar Marika újra remekül szerepelt a Radenska színeiben: 539 döntött fával csapatának párbajt nyert.
FB
 
Horvat 22. lett
A dobronaki Horvat Avgust, a tornisai lövészegylet tagja az 1.A országos légpisztolyliga ötödik fordulójában 22. lett. A csapatversenyt a tornisaiak a hatodik helyen zárták.
FB
MCSi Design