kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

A Nafta barátságos mérkőzései: Swietelsky Haladás – Nafta 1903 3:2 (2:1)

sport halinafta0718Szombaton a lendvai csapat a szombathelyi műfüves pályán játszott edzőmérkőzést az NB I-es Haladás labdarúgócsapatával.
A vasiak már az első támadásukból megszerezték a vezető találatot, amikor a balról belőtt labdát Pinte közelről továbbította hálóba. Hamarosan Kovács járt sikerrel: miután Valentić kapust is kicselezte, a kapu közepébe gurított, így a mérkőzés korai időszakában a hazaiak már kettővel vezettek. Ezek után a védelemre és az ellentámadásokra összpontosító Nafta felbátorodott és határozottabban lendült játékba. Az erőteljesebb támadások révén a félidő végéig Šeruga faragott a hátrányból.
A szünet után a cserék miatt kiegyenlítettebb lett a mérkőzés és a kapusoknak is kevesebb dolguk akadt. Ennek ellenére a hálók nem maradtak érintetlenek. A Haladásnak a harmadik gólt a próbajátékon lévő ukrán Shynder szerezte, ezt követően a 84. percben Grabant állította be a 3:2-es végeredményt.
A Haladás főleg az első félidőben futballozott fölényben, és megérdemelten nyerte a találkozót, a lendvaiak azonban jól tartották az iramot.
MCSi Design