kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

43. Lendvai Judo Kupa: színvonalas küzdelmek

sport judo0718A Lendvai Kétnyelvű Középiskolában a hagyományos nemzetközi korosztályos cselgáncstornát rendezte meg a lendvai Judo Klub szombaton, amelyen négy országból közel háromszáz cselgáncsozó versenyzett. A házigazda klub a szépszámú egyéni érem mellett a csapatversenyt a második helyen zárta.
A lendvai Judo Klub 43. alkalommal adott otthont a nemzetközi korosztályos Judo Kupa elnevezésű cselgáncstornának. Idén az öt korosztály számára meghirdetett viadalon 295 magyar, osztrák, horvát és szlovén fiatal cselgáncsozó szállt versenybe 34 klubból. A szervező klub 24 tehetséggel indult.
A négy tatamin szombaton reggel a 21 és 16 évesek viadalára mintegy 170 versenyző melegített be. A szlovén versenyzőknek a torna a szlovén kupa hivatalos versenyének is számított, ezért a hazai közönség a két korosztály legjobbjait láthatta Lendván.
A szervező klub a legidősebbeknél csupán Kulčar Vitát (48 kg) indította, aki mellé nem nevezett be senki, így ezúttal párbaj nélkül lett első. A 16 éveseknél Žerdin Luka (46) aranyérmes, Ferencek Tamara (52 kg) ezüstérmes, Božič Melissa pedig bronzérmes (70 kg) lett.
Az idősebb korosztály döntő összecsapásainak vége felé már érkezni kezdtek a fiatalabbak is. Az U14-es, U12-es és U10-es korosztály kora délutánra beharangozott küzdelmei előtt nagy izgalomban várakoztak a versenyzők, hogy a hangos szurkolás és az edzői utasítások közepette minél jobban teljesítsenek. A Judo Klub versenyzői sok éremmel gazdagodtak a délutáni tornán. A 14 éves korosztályban Sakač Tia (52 kg) első, Kulčar Maša (52 kg) második és Kovač Mia (36 kg) harmadik lett. A dobogó legfelső fokára léphetett a 12 éveseknél Gerič Nela (40 kg), Maučec Tinaja (44 kg) és Tkalec Vanessa (48 kg), a másodikra Gabor Ria (33 kg), a legalsó fokára pedig Čeh Jakob (27 kg) és Biro Jan (35 kg). Az egyedüli aranyérmet a 10 éveseknél Horvat Neža (36 kg) szerezte, ezüstérmes lett Kardoš Lea Luna (40 kg), Biro Jure (35 kg) és Recek Naj (38 kg), míg Čeh Miha bronzérmet akaszthatott a nyakába.
A lendvai kupán a lendvai KBV tehetségei is dobogós helyezéseket értek el. Az ifjúsági korosztályban Zver Larisa (57 kg) második, míg Zver Mihael (60 kg) és Farkaš Tilen (66 kg) harmadik lett. A serdülőknél Denša Luka (55 kg) a dobogó középső fokára, Marič Aljoša (60 kg) a legalsó fokára léphetett. A 12 éveseknél Mujdrica Rok (46 kg) aranyéremnek, Sep Sara (44 kg) és Bogdan Štefan (27 kg) ezüstéremnek, valamint Horvat Veronika (44 kg) bronzéremnek örülhetett.
Az eredmények összesítését követően Kaposvár csapata zárt a csapatverseny első helyén, megelőzve a házigazda Judo Klub és a Belatinc együttesét.
MCSi Design