kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Sportmix - hírek röviden

sport lo06181Kiváló iskolai szereplések
Muraszombatban rendezték meg a regionális iskolai légpuskabajnokságot, amelyen 74 általános iskolás tanuló és 21 középiskolás diák versenyzett. Szép eredményeket értek el vidékünk fiatal sportlövői, amivel bizonyították, hogy a lendvai, dobronaki és petesházi egyesületekben minőségi munkát folytatnak az utánpótlás-nevelésben.
A legfiatalabbak, a cicibánok mezőnyében Aladič Aleksander (1. Sz. Lendvai KÁI) az egyéni versenyben maga mögé utasította összes kihívóját, míg a csapatversenyben második lett a Ferencek Gabriela, Grof Lana és Podgoršek Katja (Dobronaki KÁI) felállás. A fiatalabb pioníroknál a dobogós helyezéseknek a lendvaiak örülhettek, hiszen Lebar Vik a második helyet, a lányok mezőnyében Jezernik Alina és Zver Nina az első két helyet kaparintotta meg. A csapatmegmérettetést Galambos, Jezernik és Zver, azaz szintén a lendvai felállás nyerte. Galambos Milan az egyéni versenyt az ötödik helyen zárta.
sport lo06182A középiskolások mezőnyében Tkalec Maja a lendvai középiskolából standard légpuskával a dobogó legalsó fokára léphetett. A széria légpuska versenyszám csapatversenyét pedig a Feher Jože, Berki Edvard és Soós Arpad trió nyerte.
Emellett a muraszombati és a ljutomeri középiskola sikereihez a lendvai Legenič Doris és a dobronaki Kianec Melani is hozzájárult eredményével.
A regionális iskolai bajnokság remek teljesítményei révén az összes versenyző továbbjutott a ljubljanai országos bajnokságra.
FB
 
A hétvégi sakktornáról
A muraszombati Radenska Sakkegyesület szervezésében Puconcin rendezték meg a harmadik hétvégi nemzetközi sakktornát. A kilencfordulós svájci rendszerű viadalon 35 magyar, szlovén és osztrák versenyző vett részt. Míg a tornát Supančič Darko nyerte a maribori Branikból, a legjobb lendvai eredményt Takács Balázs szerezte meg ötödik helyezésével. Klubtársa, Baša Vili a 19. helyen végzett.
F.h.m.
 
Rossz napot fogtak ki
A lendvai Nafta Öregfiúk csapata idén is részt vett a hagyományos DOC öregfiúk teremfocitornán Muraszombatban. Az ötcsapatos tornán a lendvaiak ezúttal az elvárások alatt teljesítettek, hiszen mindössze egy győzelmet szereztek, ezt 3:0 arányban Szombathely ellen zsebelték be. A többi meccsen ezúttal alulmaradtak: a muraszombati Old Boys 2:1-re, a horvát Makarska 4:0-ra és a DNK Zágráb 1:0-ra verte őket.
A Nafta Öregfiúk csapatában Kusek, Meselič, Novak, Drvarič, Šooš, Kerék, Oberstar, Pečelin és Buzeti játszott.
F.h.m.
 
Dobogós helyen végzett Lendva
A 3. országos északkeleti légpuskaliga ötödik fordulóját Gančanin bonyolították le, ahol a legjobb eredményt a Kovinar Ormož III. csapata érte el. Eredményesen szerepeltek vidékünk sportlövői is, hiszen a lendvai együttes a dobogó legalsó fokán, a dobronaki Jezero pedig a negyedik helyen végzett.
Egyéniben a legeredményesebben Borsos Fanni (Jezero) teljesített, aki a harmadik helyet szerezte meg, emellett Tkalec Maja (Lendva) hetedik, Havasi Ferenc (Coal) nyolcadik és Somi Lars (Lendva) tízedik lett. Húsz közé jutott továbbá Bálint Kálmán (Jezero) 15., Legenič Sandra (Lendva) 16., Varga Gábor (Coal) 19. és Podgoršek Laura (Jezero) 20. helyezésével.
FB
 
Hajszálon múlt a győzelem
A lendvai kétnyelvű általános iskola tanulói az általános iskolák területi sakk csapatbajnokságán szerepeltek, ahol a 12 éves korosztály fiú kategóriájában a második helyet szerezték meg. A lendvai Hozjan Tian, Grof Aleks, Kramberger Jure, Žalig Luka és Pešehonov Nikita felállás 15 pontot gyűjtött, és ezzel az eredménnyel csupán fél ponttal maradtak el a győztes muraszombati csapattól. A muraszombati Pomgrad sakkegyesület rendezésében a sakkozók tízperces játszmákat játszottak.
F.h.m.
 
Remekeltek a fiatal sportlövők
Az ifjú sportlövők szombaton Cserencsócon versenyeztek a regionális légpuskaliga ötödik fordulójában. A 11 csapatot felvonultató versenyben a lendvai egylet céllövői a második, míg a petesházi Coal növendékei az ötödik helyen zártak.
Egyéniben a pioníroknál Galambos Milan a kiváló második helyen végzett a Coalból, csapattársa, Palnec Bogar Marck pedig ötödik lett, továbbá Lebar Vik a lendvai egyesületből kilencedik, míg Vugrinec Vito a Coalból a 12. helyen végzett. A lányoknál kettős lendvai győzelem született, míg Jezernik Alina a győzelemnek, Zver Nina a második helynek örülhetett.
A legfiatalabb korosztályban Aladič Aleksander a lendvaiak soraiból hatodik lett, a lányoknál Galambos Gréta az ötödik helyet foglalta el a Coalból.
hs
 
110 edző a képzésen
A labdarúgóedzők országos szövetsége és a két muravidéki körzeti edzőegylet a múlt héten B és C licences edzőképzést szervezett Muraszombatban. A szemináriumon Branko Škof (Ljubljana), Zdenko Maučec (Muraszombat) UEFA licencedző és Majtaž Jakopič (Ljubljana) PRO edző tartottak szakelőadásokat az utánpótlás hatékony neveléséről, a felkészülési időszak jelentőségéről, valamint az edzők etikai kódexéről. A részvevők között 44 lendvai tag is jelen volt, a képzést pedig jelenlétével megtisztelte Rudi Bračič, a szövetség elnöke is.
A tanfolyam gyakorlati részét a Mura fociklub növendékei mutatták be a közgazdasági középiskola tornatermében.
F.h.m.
 
Átlagos bowling-eredmények
A hétvégén a Lendvai Bowlingklub mindkét csapata pályára lépett. Eredményesebben vette a forduló akadályait a klub harmadikligás csapata, amely Radlje ob Dravi településen három győzelemmel és két vereséggel zárta a megmérettetést. A hatodik fordulóban a csapat a harmadik helyet szerezte meg, Štampar Sidonija 768 fával a 12. és Könye Tibor 749 fával a 13. helyen zárt egyéniben.
Ljubljanában az első csapat az országos második liga hatodik fordulójában csupán egy győzelemhez jutott és hatszor szenvedett vereséget. A fordulót a csapat két ponttal a sereghajtó helyen zárta. A legjobb egyéni eredményt a 21. Časar Marjan hozta 1242 fával.
F.h.m.
 
Csoportelsők a fiatalok
Az idősebb lányok korosztályában Ljutomerben bonyolították le a röplabda B liga északkeleti csoportjának harmadik fordulóját. A Muránia lendvai röplabdaklub csapata két fontos győzelmet szerzett, amellyel a hatcsapatos mezőny élére került. Ljutomerben a lendvaiak két játszmában 25:16-ra és 25:11-re először Ptujt, majd 25:20-ra és 25:23-ra a ŽOK Ljutomert verték.
F.h.m.
 
Muraszombatban versenyeztek
A muraszombati céllövőpályán rendezték meg a nemzetközi FIRST liga negyedik fordulóját. A sportpisztolyos csapatmegmérettetést ezúttal a PLE Zalaegerszeg nyerte meg, az egyéni mezőnyben Kevin Vonta (Kovinar Ormož) győzött, vidékünk sportlövészei közül pedig Horvat Avgust a 19., Cofek Milan a 23., Hajdu József a 38. helyen végzett.
A magyar, osztrák, horvát és szlovén mezőny összesítését Ptuj csapata vezeti. Az egyéni megmérettetésben négy forduló után Cofek a horvát Slobodan Mihovljan színeiben a 17., Hajdu a petesházi Coalból a 25., a dobronaki Horvat a tornisai egyesületből pedig a 35. a tabellán.
FB
 
Snapszer – kártyakedvelők figyelmébe!
A hosszúfalui Olimpija Labdarúgóklub Snapszer kártyaversenyt szervez 2018. február 10-én, szombaton 18 órai kezdettel a hosszúfalui faluotthonban. A szervező minden kártyakedvelőt szívesen lát a versenyen.
MCSi Design