kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

Sportmix - hírek röviden

sport ij05181Horvat és Štampar országos bajnok
Škofja lokában bonyolították le az országos teremíjászati kupa hatodik fordulóját, amely a korosztályos versenyzők és az öregfiúk számára egyben az országos bajnokság versenyét is jelentette.
sport ij05182A lendvai íjászok a versenyről két bajnoki címmel és egy második helyezéssel tértek haza. A győzelem a fiú korosztályban 526 körrel Horvat Nikónak olimpiai íj versenyszámban, valamint az öregfiúknál Štampar Zvonkónak hosszú íjjal és 499 körös teljesítménnyel sikerült. Emellett a fiúk mezőnyében csigás íjjal Biro Mihael is remekelt, aki 526 körrel országos ezüstérmes lett.
A felnőtt országos teremkupa hatodik fordulójában a dobogó második fokára hosszú íj kategóriában Horvat Kristijan állhatott fel, a legalsó fokára pedig csapattársa, Hozjan Jožef. Tonkovič Srđan csigás íjjal a 13. helyen zárt.
hs
 
sport legenic0518Eredményesen szerepelt Csáktornyán
Legenič Sandra, a lendvai sportlövészeti egyesület és a Muravidéki Hallássérültek Egyesületének tagja szombaton Csáktornyán a horvátországi hallássérültek légpuskaligájának versenyén szerepelt. Mivel Szlovéniában Legenič az egyedüli hallássérült légpuskás céllövő, remek alkalom volt számára a megmérettetés. Ez kiválóan sikerült a lendvai céllövőnek, hiszen 588,5 körrel a második helyen végzett.
hs
 
Felkészülési meccs: Nafta 1903 – ZTE (U19) 11:1 (6:1)
Szombaton a hideg és nyirkos időben gólzáporos mérkőzést láthatott a közönség a lendvai stadionban. A nagy gólkülönbség ellenére az ellenfelek leleményes és nagyiramú játékot játszottak.
A mérkőzés ötödik percében a ZTE ifjúsági csapata Horvát Daniel góljával vezetést szerzett. Ezek után a Nafta rákapcsolt és szinte az első játékrészben eldöntötte az összecsapást. Monjac hamarosan szépített, majd a 15. percben Cekovski sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a pályát, őt Osmanaj váltotta. Az első félidőben a gólszerzők közé Novinić és háromszor Pozsgai iratkozott fel. Az első félidő eredményét a fiatal Magdič állította be.
A folytatásban Fridl edző a tartalékjátékosokat is pályára küldte. A hálót a félidőben Grabant zörgette meg elsőként, aztán egy 11-est büntetést Maleševič váltotta gólra. Roginić 9:1-re növelte a hazaiak előnyét, a mérkőzés végéig pedig Grabant és Osmanaj járt sikerrel. A találkozót Gönc játékvezető irányította.
A Nafta 1903 kezdőcsapata: Valentić, Vöröš, Levštek, Ilić, Zeljko, Cekovski, Magdič, Novinić, Monjac, Vinko, Pozsgai. Csereként pályára léptek: Marciuš, Zagorec, Maleševič, Grabant, Oštrek, Šeruga, Osmanaj, Lőrinc, Ruben és Živko.
F.h.m.
 
Hiába a hajrá, kikapott a Lindau
A hétvégén a Lindau kosarasai Ljutomerben játszották a Muravidéki Kosárlabdaliga nyolcadik fordulóját. Az összecsapáson kulcsfontosságú győzelemre hajtottak a lendvaiak, hiszen ezzel esélyt szereztek volna a továbbjutásra. A lendvaiak mindössze hatfős felállása eltökélten játszott a vendéglátók kispadján ülő 11 játékossal szemben. A harcias küzdelemben kiegyenlített volt a Lindau játéka, a házigazda mezőnyfölénye egyáltalán nem rajzolódott ki. A sereghajtók viadalának hajrájában a lendvai győzelem kevésen múlt, de az összecsapást végül 77:71-re a vendéglátók nyerték.
A pontszerzést a hazai Ljutomer kezdte meg, de a negyed végéig egyik csapat sem tudott nagyobb előnyhöz jutni, 16:13-as hazai előnnyel zárult a negyed. A vendégek húzóembere, Frančič Dušan Lindau pontjainak több mint a felét szerezte. A folytatásban a játék üteme nem változott, a csapatok felváltva vezettek egészen a félidő hajrájáig. Ekkor fordulat következett: még két percel a félidő vége előtt egy ponttal a Lindau vezetett (30:29), aztán az ifjú Cipot révén szárnyalni kezdett a hazai gárda, és egy 10:0-s sorozattal 39:30-ra húztak el.
A második félidőben már 13 ponttal is vezetett Ljutomer csapata, amikor a lendvaiak foghíjas felállása felülkerekedett és 45 pontnál kiegyenlített. Egyre feszültebb lett a játék, így 55:51-es eredménynél kiszámíthatatlan utolsó negyed elé nézett a két csapat. A Lindau a végéig a hátrányt többször is ledolgozta, de a vendégek mindig egy lépés előnyt tudtak tartani. A mérkőzés véghajrájában a hazaiak eredményes büntetői is hozzájárultak a 22:20-as negyedhez és a mérkőzés 77:71-es megnyeréséhez.
Ezzel a vereséggel a Lindau lecsúszott a tabella legaljára, ahonnan nehéz lesz felkapaszkodni a négy legjobb közé.
A Lindau pontszerzői: Frančič Dušan 18, Horvatič Sandi 17, Rantaša Denis 12, Zrna Dejan 10, Sobočan Lucijan 10 és Gönc Beno 4 pont.
F.h.m.
 
Teremfocitornát rendeztek Lendván
A Lendvai Labdarúgó-akadémia a hétvégén kétnapos korosztályos nemzetközi teremfocitornát szervezett a kétnyelvű középiskolában, amelyen hazai, magyarországi és horvátországi csapatok szerepeltek.
Szombaton a 9 és 11 évesek léptek pályára. Míg a hétcsapatos fiatalabb korosztályban Nagykanizsa bizonyult a legjobbnak, amelyet Lenti és Tornisa követett a dobogón, az idősebb korosztályban Lenti előzte meg Nagykanizsát és a házigazda Naftát.
Másnap a 7 és a 13 évesek foglalták el a középiskola tornatermét. A legfiatalabb korosztályban nem az eredmény, hanem a tapasztalatgyűjtés került előtérbe, de a Rudar, Andráshida és a Nafta 1903 fiatal tehetségei lelkesen száguldoztak a labda után, ismerkedve a csapatjáték fortélyaival. Az U13-as korosztályban Tornisa nyerte a tornát, miután a döntőben Lenti ellen 3:1-re győztek. A két selejtezőcsoportból az első két helyezett jutott az elődöntőbe, ahol Palina 4:0-ra maradt alul Tornisa ellen, Cserencsóc pedig Lentitől szenvedett 1:0-s vereséget. A harmadik helyezés Cserencsócnak, a negyedik Palinának jutott.
F.h.m.
 
Eredményes évet zártak Hosszúfaluban
A hosszúfalui Olimpija Labdarúgóklub pénteken megtartotta éves közgyűlését, amelyen Torhač Evgen elnök az elmúlt évben elvégzett munkával kapcsolatban elégedettségét fejezte ki. Elmondta, a klubban sikerült emelni a csapat versenyszínvonalát és a szervezettség is megfelelő. Az év folyamán új felszerelést biztosítottak a csapatnak és a pályán beruháztak egy öntözőrendszerbe. Emellett javult a klub anyagi helyzete is. Az elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy a megfiatalított csapat idén megfelelően alkalmazkodott a községközi első osztály versenyüteméhez. Ehhez mérten a teljesítmény az elvárásoknak megfelelően alakult, és a csapat az ötödik helyről várja a bajnokság tavaszi folytatását. Ezenfelül észlelhető, hogy a faluban fellendült a fociélet és a mérkőzések látogatottsága is megnőtt.
A klub idei kitűzött céljai közé tartozik a bajnokságot a tabella közepén zárni. Ennek értelmében erősítést a csapatban nem terveztek és távozási szándékról sem értesült a vezetőség. A klubban a jövőben is törekednek a csapat gerincét hazai játékosokra alapozni. A felkészülés előreláthatólag február 11-én kezdődik Laslo Kristijan edző vezetésével. Az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban az elnök még hozzátette, hogy a klubban az U9-es és az U11-es korosztály edzését biztosítják, ami jelenleg megoldott, de hosszú távon nagyobb odafigyelést és új megoldásokat igényel a kérdéskör.
hs
 
Évet értékeltek Petesházán
A Petesházi Labdarúgóklub szombaton megtartott közgyűlésén mintegy hatvanan vettek részt. A közgyűlésen Ribarič Tibor elnök számolt be a klub eredményeiről és tevékenységéről. Biztató, hogy a több mint négy év után újraalakult klubnak sikerült felkelteni a helyiek figyelmét és a munkálatokban sokan nyújtottak segítséget az elmúlt évben. A vezetőség tavaly beruházásokra is tudott anyagi keretet biztosítani, így felújították a pályát és az öltözőket, valamint kisebb javítások a pálya körül is megvalósultak. Az elnök elégedettségét fejezte ki a csapatnál elvégzett munkával kapcsolatban, annak ellenére, hogy az II. lendvai körzeti liga őszi idényét a tabella legalján zárták.
A jövőt illetően a klubban elsősorban a kialakult pozitív hangulatot igyekeznek megtartani, és minél eredményesebben szeretnék zárni a tavaszi idényt. Ennek tükrében a bajnokság folytatásában szükség lesz néhány erősítésre is.
A Leček Avgust által vezetett csapat a felkészülést február 17-én kezdi meg, majd négy edzőmérkőzést játszik: a hosszúfalui Olimpijával, Csentével, Hídvéggel, egy mérkőzést pedig még egyeztet a vezetőség.
hs
 
Szilárdan az élen
A lendvai dartsliga 11. fordulójában zökkenőmentesen, meglepetések nélkül folytak a párharcok. Az éllovas völgyifalui Kvatro Gal 12:4-re verte a Padlást és 30 ponttal vezeti a tabellát. Mögötte 26 ponttal a petesházi Bar Lero helyezkedik el, versenyzői a fordulóban a lendvai Retro Cafét 11:5-re verték idegenben. A harmadik helyezésett pincei West 13:3-ra múlta felül a Kvatro II csapatot és a negyedik helyen álló kapcai Matko Bar a gyertyánosi Booom Bart győzte le 10:6-ra.
Hs
 
43. Lendvai Judo Kupa
A Lendvai Judo Klub 2017. február 10-én, szombaton 10 órai kezdettel szervezi meg a hagyományos korosztályos cselgáncstornát a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában.
A nemzetközi cselgáncstornán 10 órától az U16-os és U21-es küzdelmek folynak, kora délután (13.30) az U10-es, U12-es és U14-es korosztály mérkőzik meg.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 
Fontos győzelmek
A lendvai női tekézők a hétvégén a 6. fordulóval folytatták a 2. keleti tekeligát, amelyen fontos győzelmet arattak Ruše ellen. A harmadik helyért vívott harcban 6:2-re (2901:2841 fa) múlták felül az ellenfelet. A lendvai csapatban Stanič 502, Kovač 480, Hozjan 500, Ščap 512 fával győzött, Steržaj 448 és Kolar Donko 459 fát ért el.
A hölgyek mellett a maribori tekeligában a férficsapat is pályára lépett. A 14. fordulóban a felállás könnyedén, 6:2-re (3098:2887 fa) verte a Tehnotim Pernica tekézőit. Győzni tudott Šimon 538, Zadravec 507, Kuk 517 és Horvat 554 fával, míg Potočnik 505, Radakovič 477 fát döntött.
FB
 
Remek teljesítmény
A dobronaki Jezero legjobb sportlövője, Somogyi Péter az egyik legnagyobb nemzetközi légpuskaversenyen, a müncheni kupán a remek hatodik helyet szerezte meg az 56 ország 766 kihívója között.
FB
 
Előreléptek a tabellán
A dobronaki Kardinar Marika a radányi Radenska tekecsapatával a 12. fordulóban megszerezte idei első győzelmét az 1.B országos tekeligában. Az eddig gyengébben szereplő randányiaknak a győzelem igencsak jókor érkezett. A fordulóban Slovenj Gradec felállását 5:3-ra múlta felül a Radenska, amivel megelőzték őket, így az összesítésben a negyedik helyre léptek előre. Kardinár Marika 529 fával nyerte meg párbaját.
FB
 
Kétszer maradtak alul
A Muránia lendvai röplabdaklub a kadétok selejtező alapszakasza után a B liga első tornáját látta vendégül vasárnap. A lendvai csapat az első összecsapásban a Kema Puconci ellen biztatóan, szettgyőzelemmel indította a küzdelmet, de az ellenfél összekapta magát és 2:1-re (24:26, 25:13, 15:9) verte a házigazdákat. A Ljutomer elleni összecsapás kétjátszmás (25:9, 26:24) hazai vereséggel zárult.
A klub fiatal lánycsapata sem tudott győzelmet szerezni a Muraszombatban rendezett csoportselejtező negyedik fordulójában. A fiatal lányok két játszmában Sobota és Ljutomer csapatától kaptak ki.
Mindkét lendvai csapat pont nélkül a sereghajtó helyen áll az összesítésben.
f.h.m.
MCSi Design