kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Horvat Kristijan, Kulčar Vita és a Nafta 1903 az év legjobbjai

evsport0518Ünnepélyes keretek között adták át a lendvai sportszövetség által megrendezett év sportolója gála díjait szerdán a Tuš központ rendezvényhelyiségében. A rendezvény díszvendége a tizenhatszoros országos salakmotoros bajnok, a világ hetedik legjobb versenyzője, Žagar Matej volt.
Szép számban gyűltek össze a Lendvai község sportéletében tevékenykedő sportolók és szakemberek az Év sportolója díjátadó rendezvényén múlt szerdán. Az egybegyűlteket Matjašec Andrej, a lendvai sportszövetség elnöke köszöntötte, hangsúlyozva a sport jelentőségét a községben, amely összeköti az embereket és lehetőséget biztosít új baráti kapcsolatok kialakítására. Majd hozzáfűzte, hogy a sportolók a kiváló eredmények mellett a községet is képviselik és népszerűsítik. A község részéről Gjerkeš Stanislav alpolgármester üdvözölte az egybegyűlteket, kifejtve, hogy az év kezdete megfelelő alkalom arra, hogy mérlegeljük az elmúlt év eredményeit és a kudarcokat, a sikereket pedig díjazzuk.
Ennek szellemében a szerdai rendezvényen a rövid bevezető után az ünnepi díjátadó következett. A szavazatok alapján a 2017-es év legjobb férfi sportolója Horvat Kristijan lett a Lendvai Íjászklubból, aki a franciaországi Robionban szervezett 3D világbajnokságon a 14. helyen végzett. Emellett számos 3D terepíjász és pályaíjász versenyen szerzett dobogós helyezéseket. A második helyet klubtársa, Cseh Gyula szerezte meg, a harmadikat pedig Zver Mihael a lendvai KBV soraiból.
Az év női sportolója Kulčar Vita lett a lendvai Judo Klubból. A díjat a fiatal sportoló több dobogós helyezése mellett az U18-as korosztályban elért országos ezüstérmével érdemelte ki. Őt Magyar Sabina követte a BK Mladost Tollaslabdaklubból, majd a harmadik helyen Hozjan Slavica végzett a Lendvai Tekeklubból.
Az év csapata kategóriát a lendvai Nafta 1903 felnőtt csapata nyerte meg, amely a tavalyi évben a harmadosztály bajnokaként jutott fel a másodosztályba, ahol az őszi idényt a harmadik helyen zárta. Az Év sportolója verseny második helyezettje a Lendvai Íjászklub csapata lett, bronzérmes pedig a petesházi Coal Sportlövő Egyesület csapata.
Az év ígéretes sportolója kategória nyertesének járó díjat Horvat Niko vehette át a Lendvai Íjászklubból. A győztes fiatal íjásztehetség több kategóriában remekelt az országos bajnokságokon. A dobogó második fokára Györköš Hac Anel léphetett a BK Mladostból, a harmadik pedig Jaklin Samo lett a Lendvai Judo Klubból, negyedik lett Podgorelec Luka a KBV-ből, ötödik Hranilovič Dorian a BK Mladostból, valamint a hatodik Mlinarič Maj a Lendvai Judo Klubból.
Az év ígéretes leány sportolója címet Recek Lina, a Lendvai Judo Klub cselgáncstehetsége nyerte, aki a tavalyi évben országos bajnoki címet szerzett a 12 éves korosztályban és szinte minden versenyén dobogós helyezést ért el. A második helynek Koša Iva a Mladost Tollaslabdaklubból, a harmadiknak Pal Nika a KBV soraiból örülhetett. A dobogóról lecsúszott Bedič Nika a BK Mladostból, őt követte az ötödik helyen Horvat Veronika a KBV-ből, a hatodik pedig Jezernik Alina lett a lendvai céllövők egyesületéből.
Az ígéretes csapatnak járó díjat a lendvai Muránia Röplabdaklub idősebb lánycsapata vehette át, a második helyen a lendvai céllövők fiatalabb serdülőcsapata, a harmadikon a Lendvai Íjászklub fiú- és lánycsapata végzett.
A továbbiakban a legjobb szakmunkatársnak járó díjat Todorović Spasoje, a lendvai röplabdaklub edzője érdemelte ki. A klubban végzett munkával magasabb szintre emelte a korosztályos csapatok teljesítményeit, emellett napi szinten foglalkozik a röplabda oktatásával és a klub felnőtt harmadosztályú csapatát is vezeti.
A szenvedélyes természetjáró Kozak Štefan lett az év szabadidős sportolója, aki a Lendvai Hegymászók Egyesületének elnöke is egyben.
A rendezvény keretében két jubileumi díjat osztottak ki. Az egyiket a 20 évet ünneplő Lendvai Küzdősportok Klubja (KBV) vehette át, a másikat pedig a tavalyi évben megalakulásának 30. évét ünneplő Lendvai Hegymászók Egyesülete kapta. A rendezvényen különdíjban részesítették Misja Benó taekwondobajnokot. Az országos bajnoki cím mellett a tavaly Salzburgban rendezett európai klubbajnokságon is aranyérmet akaszthatott a nyakába.
A díjátadó műsort Hozjan Luka, a Lendvai Zeneiskola tanulójának gitáros produkciója tarkította.
MCSi Design