kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Sportmix - hírek röviden

sport judo01481Cselgáncssikerek
A Slovenska Bistrica-i Impol dzsúdóklub hétvégi nemzetközi tornáján jelen voltak a lendvai cseperedő versenyzők is. A Judo Klub versenyzői közül a kadétoknál Markoja Jure (90 kg) ezüstérmet, Kulčar Vita (48 kg) bronzérmet szerzett, Mlinarič Nejc (73 kg) kilencedik lett. A KBV tagjai közül a serdülőknél Podgorelec Luka (50 kg) harmadik lett, Pal Nika (57 kg) az ötödik helyig jutott. A tornán 142 tehetség 34 osztrák, olasz, horvát és szlovén klubból versenyzett.
sport judo01482Velenjében aztán a legfiatalabb – 10 és 12 éves – korosztály lépett a küzdőtérre, amelyen szép létszámmal és eredményesen képviselte színeit a lendvai Judo Klub. A versenyen második lett Marton Tiem és Čeleš Gal, harmadik Žerdin Gašper, Biro Jure, Biro Jan és Kardoš Luna, a negyedik helynek Čeh Jure, az ötödiknek Čeh Jakob örülhetett.
FB
 
A negyeddöntőig jutott a Torcida
A hétvégén bonyolították le Lentiben a hagyományos VIII. Sporttigris amatőr teremlabdarúgó-tornát, amelyen a lakosi Torcida kispályás focicsapat és a csentei fociklub is indult. A 22 versenybe szálló felállás először csoportokban, körmérkőzéses rendszerben küzdött a továbbjutásért. Míg a Torcida sikerrel járt, Csentének a selejtezőben két döntetlen és három vereség után ért véget a torna. A Torcida három győzelemmel és egy vereséggel csoportmásodikként jutott a további küzdelmekbe, ahol a rájátszásban Csöde és Rédics csapatát 1:0-ra verték meg.
A negyeddöntőben küzdelmes mérkőzést játszott a Torcida. Miután a végeredmény 2:2-es döntetlen lett, Szécsiland csapata büntetőrúgásokkal jutott tovább. A Torcidában Zver, Novak, Šooš, Bedő, Kerék, Drvarič, Meselič és Horváth rúgta a labdát. Az idei Sporttigris tornát a lenti Sasi Benz csapata nyerte.
F.h.m.
 
Somogyi kiemelkedik a mezőnyből
Az 1.B országos légpuskaliga 4. fordulóját Ormosdon rendezték meg. Az egyéni versenyben Somogyi Péter a Jezeróból ismét magabiztosan győzött és továbbra is veretlen, csapattársa, Car Franc 30. lett, mögötte a 31. helyen Kianec Melani végzett. A hármas felállás a csapatmegmérettetést Somogyi remek teljesítményének köszönehtően a nyolcadik helyen fejezte be.
FB
 
Lendva hozta a kötelezőt
A maribori tekeliga 13. fordulójában könnyedén hozta a kötelezőt a lendvai férfi tekecsapat. Az éllovas ezúttal az Invalid Maribor csapatát győzte le idegenben 7:1-re (3145:2991 fa). A bajnokságban csupán két vereséggel áll az élen Lendva, amelynek legutóbbi összecsapásán Radakovič Dušan 498, Šimon Janez 566, Zadravec Uroš 510, Potočnik Bojan 537, Horvat Jože 534 fával nyert párbajt, míg Kuk Zlatko 501 fával alulmaradt.
FB
 
Csapatban negyedikek a kadétlányok
A Kovinar Ormož Sportlövészeti Egyesület volt az országos kadét és ifjúsági liga utolsó, 4. tornájának házigazdája, amelynek légpuskaversenyét az ifjúsági korosztályban Kianec Melani a 15. helyen fejezte be a dobronaki Jezeróból, Tkalec Maja a lendvai egyesületből 18. lett. A kadétok versenyét a Jezero soraiból Ferencek Melani a 8., Gavrič Saša a 11. és Podgoršek Laura a 15. helyen zárta, ami csapatversenyben a negyedik helynek felelt meg. Legenič Doris a lendvai egyesületből 18. lett.
Az ifjúsági korosztály összesítését Tkalec a 13., Kianec a 25. helyen zárta, míg a kadétoknál Legenič a 15., Ferencek a 19., Gavrič pedig a 20. hellyel búcsúzott az idei versenytől.
FB
 
Robot leváltották, regionális koordinátor lett
A Szlovén Labdarúgó-szövetség Végrehajtó Bizottsága többéves együttműködés után nem hosszabbított szerződést Rob Damirral, a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával. A helyére 2018 januárjától Jarc Borut került. Ezentúl Rob a „Labdarúgás mindenkinek” program keretében a községközi központok koordinátorának feladatkörét látja el a szövetségnél.
FB
 
Györköš Hac a dobogón
A hétvégén a Mladost tollaslabdaklub fiataljai a 9. Nemzetközi Medvoda Forza Cup tollaslabdatornán versenyeztek. A 14 éves korosztályban egyéniben Györköš Hac Anel az elődöntőig menetelt, ahol két játszmában (21:12, 21:10) az osztrák Tomic Christian ellen maradt alul, s ezzel a torna harmadik helyezését érte el. Klubtársainak, Gabor Davidnak és Bedič Nikának nem sikerült a csoportselejtezőkből továbbjutni, emellett Hac Györköš Gaborral az oldalán a második körben esett ki a párosok küzdelmében. A 12 éveseknél egyéniben Koša Iva és Litrop Kaja a csoportselejtezőkben rekedt, párban pedig a lendvai kettőst a Buchberger/Gleich szlovén–horvát páros három játszmában (18:21, 21:11, 21:16) győzte le a negyeddöntőben.
hs
 
Nagyarányú vereség
Az 1.B országos női tekeliga 11. fordulójában a Radenska tekézői újabb nagyarányú, 7:1-es vereséget könyveltek el a Romplast Radlje otthonában. Az egyedüli párbajgyőzelmet és a pontot a dobronaki Kardinar Marika érte el, aki párbajában 559 fát döntött. A vereség ellenére a radányi csapat megtartotta a negyedik helyet az összesítésben.
FB
 
Bakovcin sakkoztak
Az idei idény második nemzetközi hétvégi sakktornáját 52 sakkozó részvételével Bakovcin rendezték meg. A muraszombati Radenska Pomgrad szervezésében folyó versenyt az egylet tagja, Titan Matej nyerte, a két jelen lévő lendvai sakkozó közül Žalik Kristjan a 8., Baša Vili a 19. helyen végzett.
FB
 
Ivanec Janoš második lett
A lendvai Rokada Sakkegyesület fiatal tagja, Ivanec Janoš a területi egyéni korosztályos sakk klubbajnokságon vett részt Muraszombatban, ahol a 10 éveseknél a remek második helyen végzett 5,5 ponttal.
F.h.m.
 
Játékvezető-képzés Lendván
A Lendvai Labdarúgó-játékvezetők Körzeti Egyesülete 2018 februárjában ingyenes alapfokú labdarúgó-játékvetői tanfolyamot szervez minden 15 év feletti érdeklődő számára. A jelentkezést, amelyben rövid életrajz mellett az általános személyi adatok (név, cím, születési dátum) feltüntetése szükséges, az egyesület székhelyére (Fő utca 7., Pf. 75, 9220 Lendva) kell eljuttatni. Bővebb felvilágosítás Bukovec Mirannál (031 531 121, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy Tompa Marjannál (051 330 127, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
MCSi Design