kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

Esélytelenül az éllovas ellen

sport rop04181A harmadosztályú Muránia női röplabdacsapat pénteken rövid pihenő után az idény második felét az éllovas Muraszombat ellen kezdte meg. A vendéglátók az ellenfél iramát nem tudták felvenni, így nagyobb ellenállás nélkül sima háromjátszmás vereséget könyveltek el.
Pedig ígéretesen indult a játék a lendvaiak számára, hiszen először fej-fej mellett haladt a két csapat, sőt, a hazaiaknak sikerült 6:4-es előnyt szerezni. Azonban résen voltak a vendégek és nem engedték meglépni a vendéglátókat, kezükbe vették az irányítást és a hazaiak számára kezelhetetlen nyitásokat mutattak be. A játszma végéig a hazai felállás nem talált megoldást a támadások visszaszorítására, emellett a sáncolás, valamint a védelem sem volt hatékony. Ennek következtében a játszma 13:25-ös eredménnyel végződött. A következő menetben folytatódott a vendégek szilárd játéka, amivel a Muránia nem tudott mit kezdeni. Csak elvétve jutott ponthoz, a gyorsan lepörgő játszma 5:25-tel zárult. A harmadik szettben a lendvai lányok összeszedettebben játszottak és a közönség ismét látványosabb játékot követhetett. Ekkor a lendvai csapatnak sikerült szép támadásokat kidolgoznia, de ennél többre ez alkalommal nem futotta; 12:25-ös vereséggel ért véget a menet. A következő fordulóban a csapat szabad lesz, majd február 2-án folytatja a bajnokságot hazai pályán Prevalje ellen.
sport rop04182Másnap a röplabdaklub ifjúsági korosztályos csapata lépett pályára a kétnyelvű középiskola tornatermében. Az alapszakasz után a lányok a B liga első tornáját játszották, amelyen két győzelemmel szép eredményt értek el: Benedikt ellen 25:21-re ás 25:16-ra győztek, az OK Ljutomert pedig 25:17-re és 25:19-re verték. A hatcsapatos csoportban a Lendvai Muránia utánpótláscsapata a harmadik helyen áll.
MCSi Design