kele
perec1
garas1
62. évfolyam
21. szám
Lendva 
2018. 05. 24.
kiscim2118
 

A Nafta felkészülési meccsei: Maribor – Nafta 1903 4:2 (2:1)

sport mb nafta04181A lendvai műfüves pályára beharangozott mérkőzést a maribori stadionban játszotta le szombaton a Nafta 1903, négy nappal azután, hogy megkezdte a tavaszi felkészülést. Az első osztályú Maribor ellen jó benyomást keltett a lendvai csapat a mérkőzésen.
Az összecsapás negyedik percében a hazaiak hamar előnybe kerülhettek volna, de Kramarič lövését Valentić kiütötte Vršičig, akinek próbálkozása pedig Šerugát találta el. Tíz perc múlva viszont Monjac szépen kicselezte Obradovićot és a kapu jobb sarkába lőtt, amivel vezetést szerzett a Naftának. A hazaiak azonban gyorsan válaszoltak: Vršič váltott gólra egy szabadrúgást. A félidő végéig több kihasználatlan lehetősége is volt a gólszerzőnek, de Maribornak az előnyt mégis Tavares szerezte meg 11-esből, miután Leuštek szabálytalanul szerelte Mešanovičot, így Tkalčič játékvezető a fehér pontra mutatott.
sport mb nafta04182A térfélcserét követően Milanič edző lecserélte a teljes maribori felállást. Az újabb gólra a 60. percig kellett várni, ekkor Osmanaj közeli lövése Koblar és Irgolič közbenjárásával a keresztlécről pattant Vinkóhoz, aki könnyedén gurított a hálóba. Hat perc elteltével egy ügyes áttörés után viszont Hotić ismét megzörgette a vendégek hálóját egy precíz távoli lövéssel. Emellett szép lehetőséget hagyott ki Sunny Omoregie, akinek lövése a kapu mellett suhant el. A 80. percben Valentić kapust a fiatal Lőrinc Marko váltotta, őt Baide győzte le Uskoković pontos jobb oldali beadását követően. A mérkőzés végéig több gól nem született, 4:2 lett a végeredmény.
Maribor, első félidő: Obradovič, Kramarič, Šuler. Ivković, Kolmanilč, Vrhovec, Kabha, Bohar, Vršič, Tavares, Mešanović; második félidő: Irgolič, Hodžić, Koblar, Doumbia, Uskoković, Dervisević, Pihler, Ahmedi, Hotić, Bajde, Sunny Omoregie.
A Nafta 1903 kezdőcsapata: Valentić, Malešević, Šeruga, Leuštek, Cekovski, Grabant, Zagorec, Ilić, Monjac, Novinić, Vinko. Csereként pályára léptek: Lőrinc, Vöröš, Oštrek, Osmanaj, Marciuš, Roginić, Magdič.
A Nafta a következő edzőmérkőzést szombaton 15 órakor játssza a zalaegerszegi ZTE 2 ellen a lendvai műfüves pályán.
F.h.m./hs
MCSi Design