kiscim1618
 

Sportmix - hírek röviden

sport jezero0118Sok résztvevő a dobronaki lövészversenyen
A dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület december 26-án, az önállóság napján nagykaliberű céllövészeti versenyt rendezett a dobronaki vadászház melletti szabadtéri versenypályán. A pisztoly és forgópisztoly versenyszámban 28 csapat és 96 céllövő állt lőállásba, a zrečei Swatycommerce egyesület pedig megismételte 2016-os teljesítményét és mindkét számban megnyerte a versenyt.
A csapatversenyt a lendvai Sportlövészeti Egyesület Duh Franc, Aladič Elemir és Kovač Rihard felállásban a nyolcadik helyen zárta, míg a házigazda Jezero 1. csapata – Babič Jožef, Bežan Vinko és Benkovič Tomaž – a kilencediken végzett.
Az egyéni megmérettetésben a zrečei Gajšek Štefan szoros küzdelemben a maribori Voglar Darko elől kaparintotta meg az első helyet. Vidékünk legjobb eredményét a lendvai Duh Franc érte el a 12. helyezéssel, emellett az első harminc közé jutott Tutek Miran (Jezero), aki 19. lett, mögötte a 20. helyen Aladič Elemir (Lendva) végzett, 21. Recek Mirko (Jezero), 26. Bežan Vinko (Jezero) és 28. Novak Dušan (Jezero) lett.
FB
 
Vadászpuska-versennyel zárták az évet
A Jezero Sportlövészeti Egyesület a sikeres 2017-es évet egyesületi versennyel zárta a vadászház melletti nagykaliberű versenypályán. Az M48-as vadászpuska versenyszámban 32 tag versengett, az első helyet Ivanič Robi szerezte meg 81 körrel, őt Barič Edvard követte a másodikon 77 körrel, a harmadik helyen pedig Kološa Franc végzett 76-tal. A dobogóról egy körrel maradt le Bežan Vinko, ötödik lett Jerebic Jon, hatodik Bauman Borut, hetedik Jarc Marjan, nyolcadik Somogyi Péter, kilencedik Babič Mitja és tízedik Serdt Simon.
FB
 
A szezon felénél szoros a dartsliga
A lendvai dartsliga első felének két utolsó fordulóját az év végén és az új év elején bonyolították le.
December 26-án a hatodik fordulóban az éllovas Kvatro Gal elszenvedte első vereségét: idegenben váratlanul 10:6-ra kikapott a gyertyánosi Booom Bartól, a sereghajtó II-es csapat pedig a kapcai Matko Bar ellen 11:5-re maradt alul. A petesházi Bar Lero fölényesen, 12:4-re verte a Padlást, a pincei West pedig szoros küzdelemben nyert 9:8-ra (8:8) a Retro Cafe ellen. A pincei csapat január 2-án a hetedik fordulóban ugyanilyen eredménnyel a kapcai céldobóktól kapott ki. Míg a Völgyifalu I. 12:4-re győzni tudott a Retro ellen, a II-es csapat továbbra is nyeretlen maradt, ezúttal a Padlás 9:7-re sújtott le a felállásra. A második helyre felkapaszkodó petesháziak vendégként 10:6-ra múlták felül a gyertyánosiakat.
A keddi fordulóval befejeződött a liga első felvonása, amelynek élén a Kvatro Gal végzett 18 ponttal, a második egy ponttal lemaradva a Lero lett. További helyezések: 3. Matko Bar 14, 4. West Pince 13, 5. és 6. Booom Bar és a Padlás 9, 7. Retro 4 ponttal, valamint az utolsó, 8. helyen a pontgyűjtésre várakozó völgyifalui II. csapat áll.
hs
 
A ljutomeri kupán szerepeltek
Ljutomerben december végén megrendezték a 9. Ljutomeri Lövészkupát, amelyen Horvat Avgust pisztoly versenyszámban a hatodik helyet szerezte meg.
A légpuska és légpisztoly kategóriában folyó küzdelmek csapatversenyét a dobronaki Jezero a kilencediken, a lendvai egyesület a 12. helyen zárta. Vidékünk legjobb egyéni eredményét, a 14. helyet Kološa Franc érte el a Jezeróból, míg csapattársa, Car Franc a 20., a lendvai Somi Lars a 29. és Legenič Sandra a 33. helyen zárta a versenyt.
Az utánpótlás korosztályban Tkalec Maja (Lendva) 11., Kianec Melani (Jezero) 13., Legenič Doris (Lendva) 16. lett.
FB
 
Évet búcsúztattak a bowlingozók
A Lendvai Bowlingklub hagyományosan a muraszombati bowlingpályán szervezte meg évzáró klubversenyét. A húszfős mezőnyből a hölgyeknél Könye Jožica győzött, a férfiaknál viszont meglepetésre Časar Marjan lett a legjobb, akinek sikerült a tavalyi győztest, Radakovič Dušant is maga mögé utasítani.
F.h.m.
 
A nyolcaddöntőig jutottak
A lendvai Király Optika kispályás focicsapat részt vett a 38. Varasdi Téli Bajnokság elnevezésű teremfocitornán. Miután a csoportmérkőzéseken könnyedén vették az akadályt és elsőként jutottak tovább a kieséses szakaszba, a nyolcaddöntőben kemény küzdelem után a varasdi Artmetali Junajted ellen 3:2-re maradtak alul.
F.h.m.
 
Tavaly verhetetlen volt
Misja Beno taekwondo-versenyző az elmúlt esztendő utolsó országos megmérettetésére is esélyesként érkezett. Misja Ljubljanában is helytállt és a 80 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre. Az év utolsó tornáján a döntőben Đorđić Milošt (Dragon Ljubljana) győzte le 14:3-ra.
FB
 
A Rokada a 27. az országban
Az országos sakkszövetség által az év végén közzétett 2017-es ranglista élén ismét a muraszombati Radenska Pomgrad végzett. A 61 klubot összefogó mezőny ranglistáját a lendvai Rokada a 27., míg a Lendvai Sakkegyesület a 47. helyen zárta.
A korosztályos versenyt a Rokada növendékei a 34. helyen fejezték be a 37 induló klub közül.
FB
MCSi Design