kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Sportmix - hírek röviden

pikado4517Dartsverseny Pincén
A pincei West bárban a múlt hétvégén izgalmas dartsversenyt rendeztek, melyen 24 induló mérkőzött meg a 301 dupla ki versenyszámban. A tornán a legjobban Hozjan Siniša teljesített Lendváról, őt követte a második helyen Feher Dejan Csentéből, a harmadik pedig Vida štefan lett Bánutáról.
F.h.m.
 
Bronznak örülhet Podgorelec
November 2-a és 5-e között az idősebb fiúk és a serdülő korosztály számára Muraszombatban bonyolították le a 3. Balkán Kötöttfogású Birkózóversenyt, melyre háromszáz fiatal érkezett 12 országból.
Szép nemzetközi eredményt ért el a dobronaki Podgorelec Luka, aki a szlovén válogatott színeiben a serdülő korosztályban a döntő összecsapásokig jutott. A 76 kilogrammos súlycsoport elődöntőjében Podgorelec vereséget szenvedett, majd a bronzéremért folytatott harcban a román Andreia Horea Barbulóval szemben nyerni tudott és így a bronzéremnek örülhetett.
FB
 
Két győzelem a folytatásban
A hétvégén már az új név – Lendvai Tekeklub – alatt folytatta a versenyt a lendvai tekeegyesület férfi és a női csapata, s mindkettő győzelemmel zárta a fordulót.
Szoros küzdelmet vívott a győzelemért a férficsapat a Maribori Tekeliga 7. fordulójában, végül 5:3-ra (3016:2976 fa) verték a maribori Prepoljét. Šimon 542, Zadravec 544, Horvat 485 fával megnyerte párbaját, Kuk 444, Tisovic 496 Potočnik 505 fát döntött.
A 2. keleti női tekeliga harmadik fordulójában a lendvai hölgyek Šoštanj csapatát látták vendégül és 7:1-es (2922:2708 fa) arányban az idény első győzelmét könyvelték el. Stanič 509, Kovač 474, Hozjan 528, Kolar Donko 482, Ščap 512 fával győzött, Utroša 415 fával pontot veszített.
FB
 
Az első fordulót Lendva nyerte
A legfiatalabb korosztály céllövészeti versenyének 2017/18-as idénye Lendván indult el, ahol a lendvai sportlövészeti egyesület szervezte meg a regionális pionír és cicibán légpuskaliga első tornáját.
Az pionírok csapatversenyének első fordulóját a házigazdák Lebar Vik, Jezernik Alina és Zver Nina felállású csapata nyerte. A kilenc csapat között a petesházi Coal a hetedik helyen zárt. A torna egyéni legjobbja Lebar Vik lett a vendéglátók színeiből, mögötte a másodikon Galambos Milan (Coal) végzett. Emellett Bogar Palnec Mark (Coal) hetedik és Trstenjak Fabjan (Coal) 13. lett. A lányok mezőnyét a cserencsóci Žerdin Saša nyerte, a harmadik helyen Jezernik Alina, a negyediken Zver Nina végzett, míg a cicibánoknál Aladič Aleksander a negyedik helyen zárt a lendvai egyesületből.
FB
 
Váratlan vereség
Két fordulóval az őszi idény vége előtt Hotiza, a Lendvai község egyedüli harmadosztályú csapata hazai pályán kellemetlen vereséget szenvedett a martjanci Čarda ellen.
A mérkőzésen a vendéglátók voltak mezőnyfölényben, de ellentámadásokból a vendégek többször is komolyan veszélyeztettek. Hotiza már az ötödik percben vezetést szerezhetett volna Gerenčer Borut szabadrúgása révén, de távoli lövése kipattant a keresztlécről. Nemsokára azonban Bencik futotta le a hazai védelmet, majd lapos lövéssel legyőzte Prekupec kapust, ezennel vezetést szerezve a Čarda csapatának. A félidő végéig Zelko és ismét Gerenčer előtt adódott szép, de kihagyott helyzet. A folytatásban a hazaiak erőteljesen ostromolták a vendégkaput, azonban nem sikerült legyőzni a szilárd vendégvédelmet, és a támadók is pontatlanul céloztak. A vendégek viszont egy újabb gyors ellentámadásból Poredoš révén növelték az előnyt, és 0:2-es vereséget mértek a házigazdára. A 12. fordulóban Hotiza az idényben negyedik alkalommal maradt alul, ennek ellenére sikerült megtartania negyedik helyezését a tabellán.
F.h.m.
 
Kiütéssel győztek
Az 1.B országos női tekebajnokság 6. fordulójában a Radenska hazai pályán 8:0-s győzelemmel kiütötte a ljubljanai Ograjca felállást. Kardinar Marika magabiztosan nyerte párbaját és a radányi csapatnak 538 döntött fával biztos pontot szerzett. A Radenska az összesítésben ötödik.
FB
 
Meglepték az ellenfelet
A lakosi Torcida kellemes meglepetést szerzett a belatinci kispályás fociligában, melynek hétvégi fordulójában a tabella második csapatát, Gomilicát 5:3-ra verte idegenben. Az első félidőben 3:1-es előnyt szereztek a lakosiak, s a gólgyártás a folytatás fejeződött be. A győzelemhez Horváth László három góllal, Kerek Ladislav pedig kettővel járult hozzá.
F.h.m.
 
Nemzetközi légpisztolyverseny Ormosdon
A miklavži Jože Kerenčič sportlövészeti egyesület volt a nemzetközi First liga légpisztoly versenyszámában a második forduló szervezője. Az ormosdi céllövőpályán lebonyolított versenyen tíz csapat és 44 egyéni versenyző állt rajthoz, a csapatgyőzelemnek pedig a ptuji csapat örvendhetett. A forduló legeredményesebb céllövője ismételten Venta Kevin (Kovinar) volt.
Hajdu József a petesházi Coalból két forduló után 61 magyar, szlovén, osztrák és horvát versenyző között a 28. helyen áll.
FB
MCSi Design