kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Újraindítják a Muravidéki Ligát

sportszov45173A Lendva Körzeti Labdarúgó-szövetség hétfőn megtartott rendkívüli elnökválasztó közgyűlésén a tagok az eddigi alelnököt, az egyedüli jelölt Režonja Slavkót választották meg új elnöknek.
A rendkívüli közgyűlésre azt követően került sor, hogy Gros Branko szeptember végén írásban lemondott elnöki megbízatásáról személyes és egészségügyi okokra hivatkozva. Gros hétfőn este sem kívánta részletezni döntését, csupán azt fejtette ki, hogy miután Aleksander Čeferin távozott a Szlovén Labdarúgó-szövetség éléről, az újonnan kialakult munkakörülmények, a meghatározott feltételek és a folyamatos nyomásgyakorlás mellett nem tudta megfelelően ellátni a feladatkörét. Ezek után – még mielőtt lemondását a közgyűlésnek elfogadásra bocsájtotta volna – a szövetség anyagi helyzetét mutatta be röviden, melyből kiderült, hogy október 31-én a szövetség 34.700 euróval rendelkezett úgy, hogy az addig beérkezett számlák már kifizetésre kerültek. Ezt követően a szövetség 21 tagja közül a 18 jelenlevő elfogadta Branko Gros lemondását az elnöki tisztségről.
A folytatásban a Nafta 1903, Odriánc, Bistrica és Tornisa klubjai által javasolt elnökjelölt, Režonja Slavko – aki eddig a szövetség alelnöke volt – bemutatta a 2020-ig tartó munkaprogramját, melynek előterébe a szövetség előirányzott programjának kivitelezését helyezte, némi újításokkal bővítve. A korosztályos és a körzeti fociligák lebonyolítása mellett legfontosabb feladatok közé sorolta az ifjúsági központokban a fiatalokkal végzett munka folytatását, amely az eddigi értékelések alapján megfelelő és hasznos mind a focistáknak, mind az edzőknek. Mivel a következő idénytől országos szövetségi határozat alapján átszerveződik a harmadosztályú liga, melynek keleti ligája 10 csapatra csökken, a rá következő idényben viszont ismét kettő bajnokságra (keleti és nyugati) oszlik, melyet 14–14 csapat alkot, ésszerűnek tűnik újra beindítani a Muravidéki Ligát. Ezért ennek alapjait és programját mihamarabb elő kell készíteni – fejtette ki az elnökjelölt. Emellett a fontos feladatok közé tartozik a korosztályos körzeti ligáik magasabb színvonalának biztosítása és egyre sürgetőbb a játékvezetők és az edzők kérdéskörének a megoldása is, egyre aggasztóbb ugyanis a fiatal játékvezetők hiánya, emellett pedig fiatal edzőkre is szükség lenne. Miután az elnökjelölt programbemutatását követően nem alakult ki vita, a 18 jelenlevő tag titkos szavazással döntött az elnökjelölt megerősítéséről: 16 támogató szavazattal a Lendvai Körzeti Labdarúgó-szövetség elnöki tisztét 2020-ig Režonja Slavko tölti be.
MCSi Design